Persberichten

10 nieuwigheden in de Franse bergen deze zomer

03/05/2018FrankrijkBergen

Met een parapente door de lucht zoeven, een ondergrondse ontdekkingstocht maken, heerlijk ontspannen in een wellness of een bijzondere tuin, e-bikes testen en gratis de lift naar de bergtoppen nemen: deze zomer halen de Franse bergen alles uit de kast! Focus op 10 nieuwigheden die je dit jaar niet mag missen. 

Wellness en ontspanning

  • De thermen van Brides-les-Bains steken in het nieuw

Zin in een heerlijk wellnessmomentje? Trek dan naar de 3.000 m² grote wellness van Brides-les-Bains, die na 2 jaar renovatiewerken volledig vernieuwd is. De thermen zijn nu nog praktischer ingericht, met onder andere een nieuw zwemgedeelte van 600 m². Het kuuroord is gespecialiseerd in het behandelen van reumatische pijn en van gewichtsproblemen.

Thermes

 

  • Tuin van Haut Chitelet: opening van een leuk gezinsparcours

De tuin van Haut Chitelet ligt in het Vogezenmassief en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Op meer dan 1.200 m hoogte bloeien bijna 2.500 verschillende alpenbloemen, zoals primula's, gentianen, blauwe klaprozen en edelweiss. Deze zomer kunnen de kleintjes een gloednieuw speels parcours in de tuin uitproberen. Een must! 

Jardins botaniques du Grand Nancy et de l'Université de Lorraine Jardin d'Altitutde du Haut Chitelet Ph. Chauvet

 

Adrenaline

  •  "Panoramic Experience": sta boven de afgrond in La Rosière

Kom de wetten van de zwaartekracht uitdagen op de doorzichtige loopbrug die enkele tientallen meters boven de afgrond hangt. Aan het einde heb je een adembenemend 360°- uitzicht op de Mont Blanc, tussen Frankrijk en Italië. Een onvergetelijke ervaring die je ter plaatse aan het 'Photo Point' kan vereeuwigen. 

  • Parapentevlucht met ontbijt op de top in Les 2 Alpes

Zoef door de lucht in Les 2 Alpes! Vanaf 15 juni organiseert de school Air 2 Alpes een unieke parapentevlucht bij het ochtendgloren. Als bonus krijg je een ontbijt op de top terwijl je geniet van een prachtige zonsopgang. Gewoon magisch! 

 

  •  Via Souterrata: een mix van speleologie en via ferrata

Kruip in de huid van een echte ontdekkingsreiziger en verken de verborgen dieptes van l'Audibergue in Alpes-Maritimes. Via Souterrata is de eerste ondergrondse via ferrata waarmee je via twee aangelegde paden de wereld van de speleologie in het park La Moulière kan verkennen. Ideaal voor sportievelingen die houden van wat avontuur. 

Topaanbiedingen

  • Gratis zetelliften deze zomer in Courchevel

Op de bergtoppen in Courchevel staan zonder een inspanning te hoeven doen en zonder iets te betalen, het kan! Van 7 juli tot 31 augustus (behalve zaterdagen) zullen alle liften gratis zijn. Het perfecte moment dus om het prachtige panorama op de top van Saulire te bewonderen, te gaan mountianbiken of een van de mooie wandelingen te maken in het Nationaal Park van de Vanoise. Ook de feestelijke zomerprogrammatie is een echte hoogvlieger: Red Bull 400 (21 juli), Pyro Symphonie Live (25 juli) en het WK Zomerschansspringen (10 en 11 augustus). Je zal geen tijd hebben om je te vervelen! 

 

  • Een nieuwe familiepass in de Pyreneeën

Deze zomer kunnen gezinnen gebruikmaken van een gleodnieuwe pas: de Pass Eté Pyrénées 2 Vallées. Deze pas kan je zowel online als in alle toerismediensten van de regio kopen en geeft toegang tot een resem activiteiten in de Vallée d'Aure en de Vallée du Louron. Een van de nieuwe activiteiten is de Pump-Track aan het meer van Génos-Loudenvielle, een heuvelachtig parcours dat kinderen en volwassenen al rolschaatsend, met een BMX, mountainbike of een step kunnen bedwingen. 

Zomerevents

  • Nieuw yogafestival in La Clusaz 

Voel je deze zomer helemaal zen in La Clusaz! Van 20 tot 22 juli organiseert het bergdorp voor de eerste keer het Satiam Yoga Festival. Maar liefst drie dagen lang kan je in het Aravis-gebergte yoga beoefenen. Volg yogalessen binnen of buiten in de openlucht, laat je kinderen een speelse initiatie volgen of neem deel aan een workshop of een healthy brunch. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een zalig rustgevend weekend! 

Yoga @ Drazen

 

  • 1e editie Fest’e-Bike Plagne

Op 15 augustus nodigt het familieskidorp La Plagne iedereen uit de voordelen van de elektrische mountainbike te komen ontdekken op een nieuw festival. Op het programma: gratis proefritten, spectaculaire demonstraties, optredens en een vuurwerk! Ander hoogtepunt van de festivaldag: de 'E-balade', een begeleide fietstocht in groep, met onderweg een welverdiend aperitief in de buitenlucht. 

Fest E-bike

 

  • Finale WK Mountainbiken in La Bresse

De beste mountainbikers ter wereld komen van 24 tot 26 augustus samen in La Bresse. Het dorp in de Vogezen organiseert voor de allereerste keer de finale van het wereldkampioenschap mountainbiken. Op de affiche staan twee verschillende mountainbikedisciplines: cross-country en afdaling. Voor de gelegenheid is er zelfs een geheel nieuw parcours gebouwd in het berggebied. Spanning verzekerd! 

La Bresse

 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg