Persberichten

Goût de France - Good France

4e editie van Good France - Woensdag 21 maart 2018

07/03/2018FrankrijkGastronomie & wijn

Goût de / Good France is een uniek evenement in de wereld dat voor het 4e jaar op rij plaatsvindt op 5 continenten en in meer dan 150 landen. Ambassades van Frankrijk in het buitenland en chef-koks overal ter wereld zullen op dezelfde dag, op woensdag 21 maart, een menu “à la française” voorstellen. Meer dan 3000 restaurants zullen aan deze 4e editie deelnemen, waarvan 1500 in Frankrijk. Voor de allereerste keer staat ook een regio in de kijker: Nieuw-Aquitaine.

Alain Ducasse wilde met deze editie ook hommage brengen aan Paul Bocuse : de deelnemende chefs kunnen in hun menu een gerecht van, of geïnspireerd door, de typische keuken van Paul Bocuse brengen.

"Klassiek of modern, er is maar één soort keuken… de lekkere. "
- Paul Bocuse

Economische inzet voor het toerisme

Het jaar 2017 betekende een duidelijke heropleving van de toeristische aantrekkelijkheid van Frankrijk. Bijna 89 miljoen internationale toeristen werden ontvangen (+5% in vergelijking met 2016). Dit maakte 2017 een recordjaar voor het toerisme in Frankrijk. Met een derde van de toeristen die naar Frankrijk komen voor het culinaire erfgoed, is de Franse gastronomie een van de aantrekkingspolen van Frankrijk die actief bijdraagt aan de culturele uitstraling.

Onze rijke keuken en de inschrijving van de « gastronomische maaltijd van de Fransen » op de lijst van cultureel immaterieel erfgoed van de UNESCO maken van onze streken unieke
bestemmingen die steeds nieuwe gastronomische ervaringen bieden.

Franse chefs in actie

Sinds november 2017 konden restaurants en kwaliteitsvolle bistro’s overal ter wereld hun kandidatuur indienen op www.goodfrance.com en een menu voorstellen in lijn van de Franse culinaire traditie. Een internationaal selectiecomité van chef-koks heeft met steun van de ambassades de deelnemerslijst goedgekeurd, rekening houdend met de kwaliteit en de coherentie van de menu’s. De officiële lijst met de de deelnemers zal midden februari bekend gemaakt worden.

Ook dit jaar is “le Collège Culinaire de France” de officiële partner van het evenement. Alle “Restaurants de Qualité” die de stichters van de vereniging geselecteerd hebben, nemen dit jaar deel aan Goût de / Good France. Zo dragen ze bij aan de gemeenschappelijke dynamiek die de uitstraling van de Franse gastronomie in de wereld verspreid.

Regio in de kijker

©François Gagnaire - AniciaIn 2018 zet Goût de / Good France een regio in de kijker: Nieuw-Aquitaine. De regio is een smeltkroes van uitstekende Franse wijnen, met Bordeaux als bekend wereldmerk, en biedt verschillende wijnroutes en culinaire trajecten. De producten van Nieuw-Aquitaine zullen centraal staan in de menu’s van enkele restaurants in Frankrijk en elders in de wereld.

Goût de / Good France 2018

Om onze uitmuntende gastronomie in Frankrijk en het buitenland te huldigen, stelt de staat een actieplan voor met 3 grote evenementen met het label Goût de / Good France :

  • © Laurence MOUTONOp 21 maart, vieren meer dan 3000 chef-koks en 150 ambassades op 5 continenten de vitaliteit van de Franse keuken.
  • In juni zal voor de 1e keer een internationaal forum van de gastronomie de belangrijkste internationale spelers in de sector samenbrengen in Parijs.
  • Van 21 tot 23 september 2018 deelt keukengeweld in heel Frankrijk voor de 8e keer hun talent en kennis met het grote publiek tijdens een groot volksfeest (het Fête de la
    Gastronomie wordt ook Goût de France).

Vanaf 2019 zullen deze drie evenementen tegelijkertijd plaatsvinden in de lente en zo een nieuwe troef vormen die de Franse gastronomie en de toeristische aantrekkelijkheid van alle
bestemmingen promoot.

Meer informatie

www.goodfrance.com

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg