Persberichten

7 evenementen in oktober

7 niet te missen events in oktober 2018

27/08/2018ParisPraktische info

In oktober staan er heel wat culturele en gastronomische events op het programma. Terwijl in Parijs nieuwe tentoonstellingen lopen over Miró en het kubisme, zet Auvergne-Rhône-Alpes een weekend de wijngaarden van de regio in de kijker. Op zoek naar een mix van cultuur en gastronomie? Het event “Tous au restaurant” biedt deze editie culturele gerechten in musea! 

Noteer volgende events in je agenda:
  • Van 1 tot 14 oktober – Tous au restaurant
  • Van 3 oktober tot 4 februari – Miró in het Grand Palais in Parijs
  • 6 en 7 oktober – De Normandische Feesten
  • Van 10 tot 20 oktober – 45editie Nancy Jazz Pulsations
  • Van 17 oktober tot 25 februari  – Het kubisme in het Centre Pompidou
  • Van 18 tot 21 oktober – "Un Fascinant Weekend" in Auvergne-Rhône-Alpes
  • Van 24 oktober tot 4 november – La Route du Rhum

 

Van 1 tot 14 oktober – Tous au restaurant

Tous au restaurant

« Uw gast is onze gast » is het motto van Tous au Restaurant. Het principe? Voor elk menu dat je koopt, krijg je een tweede zelfde menu gratis. Het event is deze herfst al aan zijn 9e editie toe en is zoals steeds een unieke kans om de Franse gastronomie op een betaalbare manier te ontdekken. In 2017 namen meer dan 1.500 bistro’s en sterrenrestaurants deel aan Tous au Restauran”.  Nieuw dit jaar zijn de pop-up restaurants in musea in Parijs, Lyon, Toulouse en Marseille. Chef-koks halen hun inspiratie uit de kunstwerken en bieden je zo een cultureel menu aan in onder andere het Louvre en het MuCEM. Eet smakelijk!

 

Van 3 oktober tot 4 februari - Miró in het Grand Palais in Parijs

Miro

De Spaanse schilder, beeldhouwer en keramist Joan Miró is een van de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw. Het Grand Palais in Parijs organiseert dan ook een unieke retrospectieve om zijn werk te eren. De tentoonstelling telt bijna 150 werken en geeft een mooi overzicht van de 70-jarige carrière van de kunstenaar. Kubisme, surrealisme, fauvisme, ... In de expo komen alle verschillende invloeden aan bod, in een scenografie vol mediterrane accenten.

 

6 en 7 oktober - De Normandische Feesten

Fêtes Normandes

Volksmarkten, optredens in de straten, tentoonstellingen en ontmoetingen met Normandische chef-koks en bierbrouwers... Twee dagen lang viert de stad Evreux in Eure op uitbundige wijze het Normandische erfgoed! Dit jaar nemen de ‘Fêtes Normandes’ je terug mee naar de tijd van de Vikingen. Speel mee historische gebeurtenissen na, kijk naar een van de vele spektakels en laat je kinderen op speelse wijze het dagelijkse leven van de Vikingen ontdekken. Mis zeker het hoogtepunt van het weekend niet: een groot vreugdevuur met een indrukwekkende vuurwerkshow. Een must!

 

Van 10 tot 20 oktober - 45e editie Nancy Jazz Pulsations

Nancy Jazz Pulsations

Nancy Jazz Pulsations is een festival waar 10 dagen lang alle muziekstijlen aan bod komen, zoals pop, rock, electro, soul, hip hop, blues, reggae, folk en... uiteraard ook jazz! Voor deze speciale 45e edtie hebben de organisatoren weer voor een mooie affiche gezorgd, met onder andere Stacey Kent, Jimmy Cliff, Charlie Winston en Eddy de Pretto. In het verleden heeft het festival in Lorraine al bewezen dat het diverse aanbod in de smaak valt. Vorig jaar trok Nancy Jazz Pulsations maar liefst 30.000 toeschouwers. 

 

Van 17 oktober tot 25 februari - Het kubisme in het Centre Pompidou

Cubisme

Wat hebben Picasso, Braque, Delauney en Picabia met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal een duidelijke invloed gehad op het kubisme, een stroming binnen de moderne kunst. Het Centre Pompiou organiseert deze herfst een unieke overzichtstentoonstelling van deze kunstbeweging. Voor de allereerste keer kan je er bijna 300 bekende en onbekende werken van de belangrijkste kunstenaars van het kubisme bewonderen. Met deze expo wil het museum de evolutie, populariteit en invloed van het kubisme tonen. Misschien wel de grootste tentoonstelling in Frankrijk deze herfst!  

 

Van 18 tot 21 oktober – "Un Fascinant Weekend" in Auvergne-Rhône-Alpes

Fascinant Weekend

Drink je graag eens een glaasje wijn? Dan is in oktober Auvergne-Rhône-Alpes de place to be. Vier dagen lang kan in tien bestemmingen met het label “Vignobles & Découvertes” de wijngaarden gaan verkennen. In totaal voorziet de regio meer dan 120 activiteiten, waaronder degustaties, muziekoptredens, rondleidingen en leuke gezinsactiviteiten. Zo kan je in Beaujolais des Pierres Dorées zelf een dagje wijnboer zijn, brunchen in een traditionele hut in een wijngaard in Bugey en het prachtige landschap van de Coeur de Savoie bewonderen terwijl je de ‘Chemin des Vignes’ wandelt. Het wordt ongetwijfeld een “fascinerend” weekend!

 

Van 24 oktober tot 4 november - 40 jaar "Route du Rhum" in Saint-Malo

Route du Rhum

In 1978 kwamen meer dan 100.000 mensen naar Saint-Malo om de start mee te maken van een nieuwe transatlantische zeilwedstrijd, de « Route du Rhum ». Een solozeilwedstrijd naar Guadeloupe die elke vier jaar georganiseerd wordt. 40 jaar later is de magie  er nog steeds. Om deze verjaardag te vieren pakt de stad Saint-Malo het groots aan. Vanaf 24 oktober, dus 11 dagen voor de officiële start, kunnen bezoekers rondwandelen in het wedstrijddorp, deelnemen aan waterspelen, de tradities van Guadeloupe ontdekken en prachtige zeilschepen bewonderen. Want 40 jaar, dat moet gevierd worden!

 

Fotocredits : 
  • Bistrot Benoit Louvre © Julien Mouffron-Gardner
  • Photo © Tous au Restaurant
  • Les Fêtes Normandes - Cavaliers © Jacqueline Morel
  • Nancy Jazz Pulsations - rouleR Pinder © Pauline Halin
  • Photo © BPK, Berlin, Dist. RMN-Grand Palais / Jens Ziehe © Succession Picasso 2018
  • Fascinant Week-end - Bugey © Agence Terre Neuve
  • La Route du Rhum  © AFP

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg