Persberichten

8 romantische steden voor Valentijn

12/01/2018FrankrijkPraktische info

Valentijn komt langzaam maar zeker dichterbij! Het perfecte moment om met je geliefde een romantisch uitje in Frankrijk te plannen. Een idyllische wandeling op île Saint-Louis, een culturele citytrip naar Marseille, een Valentijnsfestival in Straatsburg of in een knusse 2pk Bordeaux verkennen... Aan jullie de keuze!

Parijs, van île Saint-Louis tot de Place des Vosges

Ah Parijs, de hoofdstad van de liefde! Verras je geliefde met een heerlijk weekendje weg en verken samen île Saint-Louis. Het eilandje in de Seine ligt in het stadscentrum en staat vol prachtige herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw. Ga er zeker eens Saint-Louis-en-l’île bewonderen, een van de mooiste barokkerken van Parijs. Een andere romantische plek is de Place des Vosges in de Marais, een van de oudste pleintjes van de Franse hoofdstad. Zin in iets zoets? Verwen je hartendief dan met chocolade! Op zondag 11 februari kan je in het Chocolademuseum samen met je partner truffels, chocoladeharten en andere lekkernijen maken tijdens een speciale Valentijnsworkshop. Laat je verleiden!

>> Meer info: www.parisinfo.com

Marseille, culturele ode aan de liefde

Marseille brengt dit jaar een ode aan de liefde. Zeven maanden lang kan je in de stad ruim 200 kunstprojecten rond het thema ‘liefde’ gaan bewonderen. Het event start symbolisch op 14 februari met een groot feest. Vier dagen lang kan je van vuurwerkshows in de oude haven genieten, naar romantische nocturnes in het MuCEM, de balletvoorstelling Romeo en Julia of de mooiste liefdesscènes uit de filmwereld in Théâtre du Gymnase gaan kijken. De liefde geeft Marseille dit jaar vleugels!

>> Meer info: https://mp2018.com

Ontdek lieflijk Lyon

la_saone_-_vue_sur_saint-georges_-_vieux_lyon.jpgParijs is misschien wel de hoofdstad van de liefde, maar Lyon is net zo mooi en even lieflijk! Je kan er gezellig wandelen langs de Rhône of in de Jardin des Curiosités en je lief stiekem kussen in één van de 230 “traboules”, verborgen doorgangen van de ene naar de andere straat. Sluit de dag af met een romantisch diner met panoramisch uitzicht op Lyon in Celest Restaurant en reserveer een onvergetelijke overnachting in Villa Maïa.

>> Meer info: www.onlylyon.com

Romantiek troef in Bordeaux

pont-de-pierre-rsteve-le-clech-photos-bordeaux.jpgBordeaux heeft alle troeven in huis voor een op en top romantisch weekendje weg. Maak bijvoorbeeld een sprookjesachtige riviercruise op de Garonne en bewonder vanop het water de indrukwekkende UNESCO-monumenten. Blijf je toch liever op het vasteland? Kies dan voor een gezellige rondrit in een authentieke 2pk, de bekende wagen uit de jaren ’50, om Bordeaux op een nieuwe manier te ontdekken. Wil je voor Valentijn je geliefde verrassen met een diner in een sterrenrestaurant? Dan is Le Gabriel, met een adembenemend uitzicht op de Miroir d’Eau, de place to be. Geniet tot slot van een luxueuze overnachting onder de sterren in een kamer met glazen dak in B&B La Course en laat je betoveren!

>> Meer info: www.bordeaux-tourisme.com

Strasbourg, Mon Amour

Voor het zesde jaar op rij bezorgt Straatsburg verliefde koppeltjes opnieuw een onvergetelijke Valentijn! Tien dagen lang kan je in het Café des Amours, een grote tent op Place Kléber, naar verschillende shows en optredens gaan kijken. Verder staan er ook nog slow party’s, fiestas latinas, operavoorstellingen en nachtelijke zwemfestijnen op het programma van het Valentijnsfestival Strasbourg Mon Amour. Een absolute must!

>> Meer info: www.strasbourg-monamour.eu

Een zonnige Valentijn in Nice

Wil je Valentijn liever niet in het grijze België vieren? Zoek dan met z’n tweetjes de zon op in Nice, hoofdstad van de Côte d’Azur! Wandel hand in hand op de beroemde Promenade des Anglais, snuif wat cultuur op in de musea over Matisse en Chagall of bewonder na zonsondergang de lichtjes op Place Masséna. Om jullie reis helemaal onvergetelijk te maken, kan je ’s avonds naar het Cabaret van Casino Ruhl gaan. Speciaal voor Valentijn heeft het gezelschap EquinoxMania een wervelende show rond de bekendste musicals in elkaar gestoken. Op het programma: 10 artiesten, ruim 200 kostuums, originele en spectaculaire choreografieën, ... Gewoonweg magisch!

>> Meer info: www.nicetourisme.com

Toulouse, la vie en rose

Toulouse bekijkt het leven door een roze bril tijdens de Valentijnsperiode. De stad organiseert op zondag 11 februari de twee uur durende themawandeling « Toulouse, mon amour » over de sappigste romances en mooiste liefdesverhalen van ‘la ville rose’. Maak van de gelegenheid ineens gebruik om je geliefde een ruiker viooltjes te schenken. De piepkleine paarse bloemetjes vind je overal in Toulouse én ze staan ook nog eens symbool voor trouwe liefde. Laat je tot slot ook verleiden tot een wijndegustatie in N°5 Wine Bar, in 2017 verkozen tot beste wijnbar ter wereld!

>> Meer info: www.toulouse-tourisme.com

Deauville, zoals in de film

deauville_-_les_planches_beatrice_augier.jpgTortelduifjes die zich in een film willen wanen, kunnen elkaar hartstochtelijk in de armen vallen op het strand van Deauville zoals de hoofdrolspelers van de beroemde Franse film “Un homme et une femme”. Daarna kunnen ze hun liefde voor elkaar nog eens bevestigen aan het hartvormige standbeeld in de Jardin des coeurs of genieten van een heerlijk dagje wellness in Spa Algotherm van hotel Normandy. Wie graag wat extra Franse cultuur wil, kan op 18 februari naar de jaarlijkse Valentijnsshow L’amour en toutes lettres gaan en de liefdesverhalen van Françoise Sagan ontdekken.

>> Meer info: www.deauville.fr

>> Fotocredits :
  • Ile Saint-Louis, Notre-Dame © Paris Tourist Office - Photographer - Amélie Dupont
  • Entre flammes et flots © M. Colin
  • La Saône, vue sur Saint-Georges © Marie Perrin
  • Pont de pierre © Steve Le Clech Photos
  • Strasbourg, Pont des Soupirs © Philippe de Rexel
  • Violettes Parfums Berdoues Toulouse ©Karine Lhemo
  • Les Planches © Béatrice Augier

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg