Persberichten

Courchevel

Betoverende feestdagen in de bergen

22/11/2018FrankrijkBergen

Soms ademt een plek gewoon magie. Een magie van bergen en sneeuw, waar traditionele chalets, typische torentjes en witte poedersneeuw elkaar afwisselen.  Zodra december om de hoek komt, worden we ondergedompeld in de magische kerstsfeer. Hieronder nog vijf redenen om deze keer de feestdagen in de sneeuw door te brengen in plaats van onder de zon.

Saint-Gervais Mont-Blanc, Châtel et Praz de Lys, stralender dan ooit

roberto-nickson.jpgAls het op kerstverlichting aankomt, halen St-Gervais Mont-Blanc, Praz de Lys - Sommand en Châtel alles uit de kast: dennenbomen vol lichtjes, slingers op de daken, pistes die verlicht worden met fakkels en... schitterende spelletjes voor kinderen. Denken we vooral aan Praz de Lys-Sommand, waar gedurende twee weken animatie voorzien wordt in het skigebied. Kinderen kunnen daar deelnemen aan tal van workshops waar ze kerstversiering leren maken, wedstrijdjes houden in kerstsneeuwmannen bouwen, op geanimeerde wandeltochtjes gaan, zelf peperkoek bakken of hun eigen kerstbal in de boom van het dorp hangen.

Kerstmannen die de show stelen

candy_parant_francenews.jpgAls u kerst in de sneeuw doorbrengt, komt u hem misschien wel tegen. U weet wel, die man met zijn zilveren baard, zijn rode muts, zijn mand vol cadeaus en zijn guitige blik. Waar de kerstman in Saint Maurice sur Moselle, Corbier of eender welk domain van Les Sybelles over de pistes glijdt in zijn slee vol cadeaus, verruilt hij deze in Courchevel voor een luxueuze koets, geëscorteerd door sneeuwruimers. In Les Arcs is de kerstman dan weer in staat zich in tweeën te splitsen om zijn cadeaus van huis tot huis te brengen. Terwijl de ene van gezin tot gezin gaat, zal de andere (iets minder traditionele) kerstman zijn opwachting maken bij vriendengroepen... En laten we vooral ook le Grand Tourmalet niet vergeten, waar de kerstman belooft om zachtjes naar beneden te abseilen vanaf het observatorium op de Pic du Midi.

De belofte van een "magische kerst" in de bergen

candy_parant_8.jpgTwee eenvoudige woordjes vormen sinds deze winter een en dezelfde slogan: "Kerst is magisch in de bergen". Waarom? De magie van de eerste sneeuwvlokjes, de traditionele liedjes die doorheen de vele steegjes weerklinken, de ijssculpturen, de kersthows, de sfeervolle verlichting, het vuurwerk, de heerlijke geur van warme chocolademelk die uw neus prikkelt na een frisse dag op de pistes... Deze feeërieke sfeer zult u dit jaar vooral in Val d’Isère, Val d’Arly, l’Alpe d’Huez en Valloire terugvinden.

Originele animatie voor kinderen

arc1950-noel_and2862randyparant.com_.jpgZij brengen de magie in Kerstmis, ze ademen Kerstmis, kortom, ze zijn de hele bestaansreden van Kerstmis. Deze winter zullen kinderen nogmaals betoverd worden door de vele animaties die de skigebieden speciaal voor hen voorzien hebben. Chamrousse heeft een pistespel bedacht dat door het betoverde bos van het Plateau de l’Arselle loopt. Het doel? Koste wat het kost de chalet van de Kerstman en de "fantastische snoepjesfabriek" terugvinden. Ook La Clusaz viert naar goede traditie haar jaarlijkse "Festival des Pestacles de Père Noël". Een van de grootste straatkunstenfestivals waar goochelaars, poppenspelers, vertellers, jongleerders, muzikanten en dansers samenkomen om het hart van de kinderen sneller te doen slaan. Ook in de skigebieden Valberg, Pralognan-la-Vanoise, Les Gets en Sauze-Super-Sauze is er een hele week lang van alles te doen voor kinderen.

Allemaal op de piste in 2019

courchevel_-_crrditpatrickpachod.jpgNa een magische kerst in de bergen worden de festiviteiten verdergezet op de dansvloer! In het Pyrenese skigebied Peyragudes is er geen ontkomen aan het grootse feest, noch aan het verblindende vuurwerk op de landingsplaats Altiport 007 in Peyresourde-Balestas. Tignes gooit het over een andere, meer ritmische boeg, met poprock. Trek dus uw mooiste moonboots aan en gooi alles los op de sneeuw van "Tignes le lac", de hoogste outdoor dansvloer van Europa. En voor zij die een beetje feestelijke warmte zoeken, is er nog La Plagne. Wanneer het tijd is voor een feestje, brengt dit skigebied u in tropische sferen met haar Nuit du Pompon Rouge. Dit feestje staat bol van spektakel, pyrotechniek, artiesten en openluchtdiscotheken na middernacht...

© Credits foto's: 
  • David André - Courchevel 
  • Roberto Nickson
  • Fred Guerdin - Chamrousse
  • Patrick Pachod - Courchevel
  • Andy Parant - Val d'Isère 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg