Persberichten

Bourgondische klassiekers in een nieuw jasje

08/12/2022BourgogneGastronomie & wijn

Je kent de Bourgogne vast van zijn kwaliteitsvolle en gerenommeerde streekproducten, maar de streek organiseert ook tal van activiteiten waarbij je de lokale wijnen op een andere manier kunt leren kennen. Maak kennis met unieke smaken die typisch zijn voor deze regio, zoals de zwarte bes. Deze bes wordt geserveerd door de grootste chef-koks, maar ze wordt ook verwerkt in cosmetische producten vanwege haar erkende gezondheidsvoordelen. Bovendien kun je er heerlijke cocktails mee maken die de smaakpapillen prikkelen.

Wijn, maar dan anders!

Wine Bike Experience

Wijnbouwer Olivier Leflaive is een van de pioniers van het wijntoerisme in de Bourgogne. Hij zit boordevol originele ideeën om zijn wijnaanbod te diversifiëren. Zo ontstond de ‘Wine Bike Experience’. Maak met jouw groep een tocht door de wijngaarden van de Côte de Beaune in een opvallend voertuig met elektrische trapondersteuning. Er is plaats voor twaalf passagiers, waaronder acht trappers die parallel met de weg zitten en voor de aandrijving van de wagen zorgen. De tocht duurt anderhalf uur, genoeg tijd voor een degustatie van drie wijnen: een appellation régionale, een appellation village en een premier cru. En wie maar niet genoeg kan krijgen van de ‘Climats du Vignoble de Bourgogne’ kan terecht in de twee restaurants van het hotel in Puligny-Montrachet voor heerlijke streekproducten.

https://hotel.olivier-leflaive.com/

Workshops onder leiding van een ‘meilleur ouvrier de France’

Fabrice Sommier is een sommelier die werd benoemd tot ‘Meilleur Ouvrier de France’ (M.O.F.). Hij vestigde zijn Wine School midden in de zuidelijke wijngaarden van de Bourgogne: de Mâconnais. Dit is dé place to be om wijn te degusteren en te ontdekken. De Wine School organiseert 30 ontdekkingsworkshops waarin je alle wijngaarden van de Bourgogne leert kennen, maar ook andere wijnstreken in Frankrijk en de rest van de wereld. En ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen tijdens een speciale workshop genieten van een menu met aangepast druivensap.

www.fabricesommier.com

Het geheim van zwarte besjes ...

De Bourgogne staat bekend om zijn wijnen, maar het is ook een waar bessenparadijs. Vooral zwarte bessen vind je er bij de vleet. In Nuits-Saint-Georges is er zelfs een museum aan gewijd met een heerlijk concept: het Cassissium. Hier kunt u elke dag om 11.30 uur genieten van producten op basis van zwarte bessen en van Bourgondische specialiteiten met een bijpassende cocktail. Het Cassissium organiseert ook elke maand cocktailavonden waarop je kan leren om een echte mixologist te worden!

www.cassissium.fr

In de lente van 2023 lanceert de Cité des Climats et des Vins de Bourgogne een netwerk tussen drie sites in Chablis, Beaune en Mâcon, drie topbestemmingen voor wie de eindeloze rijkdom van de Bourgondische wijngaarden wil ontdekken en leren begrijpen.

Vind alle informatie op de website: https://www.bourgondie-toerisme.com/

Perscontact:
Marie-Hélène VERNEREY
BOURGOGNE-FRANCHE-COMTE TOURISME

mh.vernerey@bfctourisme.com
Tel. +33 (0)3 81 25 08 12 / gsm +33 (0)6 32 03 74 76

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg