Persberichten

beste bestemmingen in Frankrijk in 2019

Collection France : alle nieuwigheden van 2019

01/02/2019FrankrijkMeest recent

En als je in 2019 nu eens een blauw-wit-rode bril opzet? Frankrijk blijft de favoriete bestemming van de Belgen en dus hebben wij enkele van de strafste  agendapunten geselecteerd die je dit jaar zeker niet mag missen. Gastronomie, herdenkingen, nieuwe concepten ...: noteren maar!

Centre-Val de Loire viert 500 jaar Renaissance(S)

chateau_du_clos_luce_c_leonard_de_serres_2.jpg

En lang leve Leonardo Da Vinci! Ter gelegenheid van de 500e verjaardag van de eerstesteenlegging van het kasteel van Chambord en het overlijden van Leonardo da Vinci, viert Centre-Val de Loire feest. Van esthetiek tot ontwerp en festiviteiten, in 2019 zetten meer dan 700 evenementen de bakermat van de Renaissance in de kijker. We kijken vooral uit naar de reizende tentoonstelling Léonard de Vinci et les robots, die van 2 maart tot 7 april te bezichtigen is in Orléans. In geheel andere stijl is er ook een retrospectieve, opgedragen aan het overlijden van het Italiaans genie, die van 2 mei tot 31 augustus plaatsvindt in het koninklijk kasteel van Amboise. En voor wie echt niet stilzit deze zomer is er ook een digitaal en meeslepend spektakel dat zal rondtrekken tussen Bourges, Blois, Chambord, Tours en Amboise.

Normandië viert een historische verjaardag

defile_vehicules_douvres_c_s.jpg

Al 75 jaar wordt in Normandië de Invasie en de Slag om Normandië herdacht. Van 25 mei tot 16 juni 2019 zet het D-Day Festival Normandy alles op alles met onder meer vuurwerk, parachutespringers, bevrijdingsbals, historische re-enactments en grote plechtigheden. De internationale Herdenkingsceremonie, in aanwezigheid van verscheidene staatshoofden, is een van de belangrijkste onderdelen van de herdenking. Nog een hoogtepunt: op het Wereldforum Normandie pour la Paix  wordt gedebatteerd en gebrainstormd over de wereldvrede, op 4 en 5 juni. Tot slot worden in het Herdenkingsmuseum van Caen ook 70 werken tentoongesteld van Norman Rockwell, een van de bekendste Amerikaanse schilders van de 20e eeuw! Voor de gelegenheid zal dit museum ook zijn nieuwe 360° cinemazaal inhuldigen.

Zinnenstrelend Marseille in 2019

ludovic_turac_-_credit_photo_jean-philippe_garabedian_8.jpg

Van maart tot december 2019 zet de stad Marseille parfums en culinaire specialiteiten uit de Provence in de bloemetjes voor een op en top gastronomische reis. Negen maanden lang kun je de Provençaalse keuken in geuren en kleuren ontdekken.  Op het programma: ontmoetingen met chef-koks en lokale producenten, het neusje van de zalm onder de verse producten, een opwaardering van stadsmoestuinen en smaakvolle festiviteiten rond gourmandische feestmalen en pick-nicks. Naast je gehemelte zal ook je keel gestreeld worden met de befaamde roséwijnen van de Provence en de micro-brasseries zullen zelfs de Belgische bezoekers weten te verrassen. Gérald Passédat, chef-kok van het prestigieuze driesterrenrestaurant Le Petit Nice, is peter van het evenement en zal een oogje in het zeil houden.

Roquebrune-sur-Argens, een prachtig hoekje rots en groen

le_rocher_de_roquebrune_sur_argens_le_long_de_la_riviere_largens.jpg

Een van de meest bevallige zonbestemmingen van 2019. Roquebrune ligt tussen stroom, meer en Middellandse Zee in en is een niet te missen stop op weg naar Cannes in Saint-Tropez. Naast de mooie, typische, Provençaalse huisjes met hun roze dakpannen en de middeleeuwse straatjes, is er ook het omringende landschap dat bekend staat voor zijn ontzagwekkende natuur. Met de kano, een waterfiets of een paddle board trek je je even helemaal terug op de 30 hectare zoet water voor je helemaal stil wordt bij het aanzicht van de Rots van Roquebrune. Een mytsiche plek aan de Côte d’Azur. Je kunt je niet alleen helemaal overgeven aan tal van watersporten, Roquebrune biedt ook een van de mooiste golfterreinen van Frankrijk (5 sterren), met zicht op de baai van Saint-Raphaël. Bij wijze van beloning kun je enkele verse streekproducten inslaan op de vlakte van Argens, die barst van de heerlijkheden. Absolute  musts: de olijven, de wijn, de honing, de zonovergoten vruchten en groenten en de heerlijke chocolade die je bij de beste chocolatiers van het mooie dorpje vindt.

Oesters: pure welzijnstherapie in Occitanïe

domaine_tarbouriech_-_piscine_-rdomaine_tarbouriech.jpg

In Marseillan, langs het bassin van Thau, vind je een oesterkwekerij die net ietsje anders is. De familieTtarbouriech, die we kennen van haar generatielange traditie in de oestercultuur, is vorige lente een lichtjes andere weg ingeslagen. De oesters staan voortaan in het teken van welzijn. Een briljant idee, dat talloze keren getest en goedgekeurd werd door de regio. Deze oestertherapie, een uniek concept in Frankijk, speelt tegenwoordig ook in op cosmetica en voedingssupplementen. Ter plaatse wordt de ervaring verdergezet in het weelderige 17e-eeuwse herenhuis van het domein. Wacht niet langer, want het gerucht gaat dat de nachten daar uitzonderlijk rustig zijn en dat de streekgebonden en biologische keuken een waar genot is.         

Voor meer informatie over onze bestemmingen: download ons persdossier.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg