Persberichten

De Drôme, om je te laten verwennen in de Provence

12/06/2014ProvenceWellness

De Drôme, dat is de streek waar de Alpen en de Provence elkaar ontmoeten. Waar het accent al warm en geparfumeerd is. Met haar charmante hotels, mooie gastenkamers en buitengewone logeermogelijkheden, biedt ze een waaier aan leuke adressen voor verblijven met een persoonlijke toets.

Charmante en karaktervolle nachten

Nieuw: het Château Les Oliviers de Salettes, een charmant hotel dat uitgebaat wordt door Belgen

Dominique en Robin hebben hun geboorteland België verlaten en vestigden zich in Charols waar ze hun gasten hartelijk ontvangen.
Hun kasteel uit de 16e eeuw, gelegen in een park van 5 ha met eeuwenoude bomen, beschikt over kamers van 22 tot 160 m², allemaal met een persoonlijke toets en met veel zorg ingericht. Het overlopend zwembad biedt een panorama van 180 graden op het omringende landschap. Gewoonweg goddelijk.

Nieuw: Le Lavoir du Lauzon, karaktervolle gastenkamers

Le Lavoir du Lauzon, vlakbij Grignan, is een oude boerderij die volledig gerestaureerd werd in de traditie van de woningen van het zuiden, met behoud van de broodoven, de waterput en de wasplaats. De links en rechts bijeengesnuffelde en gerestaureerde meubelen geven samen met het aardewerk en de eigen creaties van Muriel, een unieke charme aan deze plaats. De zeer complete spa draagt bij tot het zen-karakter van het verblijf.

Le Domaine du Colombier, een ontspannende oase

Deze bastide uit de 14e eeuw, 5 km ten zuiden van Montélimar, ligt midden in een park met bomen van 3 ha en is ideaal om zich te ontspannen. Dit driesterrenhotel biedt volledig gerenoveerde en zeer comfortabele kamers aan.

La Maison de la Pra, prestigieuze gastenkamers

Deze kamers met een luxueuze sfeer bevinden zich in een statig herenhuis uit de 15e eeuw, dat geniet van een uitzonderlijke ligging, midden in de historische wijk van Valence. Iets verder ligt het befaamde Maison Pic, met 3 sterren in de Michelingids. Wat kan vakantie mooi en heerlijk zijn!

Glamour en buitengewone nachten

Avontuur beleven in een safaritent

Wie heeft nog nooit gedroomd van kamperen op de Afrikaanse savanne? Le Grand Bois biedt u zijn safaritenten aan voor een ‘avontuurlijke’ vakantie. Deze grote tenten van 50 m² zijn met al het nodige uitgerust, beschikken over alle comfort en bieden plaats aan 6 personen. Ze zijn omringd door een authentiek landschap van bergen, rivieren, bossen en weiden.

Les Cabanes Huttopia, buitengewoon

In Dieulefit kan men met ‘Huttopia’ op een andere manier kamperen. Op een ongerepte site van 11 hectare, kan men kamperen op ruime plaatsen tussen de bomen of in het bos zelf. Het is ook mogelijk een chalet in onbehandeld hout te huren. Er bestaan verschillende types en allemaal zijn ze volledig uitgerust. Een andere manier om de rijkdommen van de Drôme te ontdekken.

Actieve dagen… of niet!

Tuinen om in te wandelen

Het zachte klimaat maakt van de Drôme de Franse nummer 1 voor de productie van aromatische, geneeskrachtige en geurige planten. Deze weergaloze concentratie van aroma’s wordt in de kijker gezet via 10 ‘Villages Botaniques® de la Drôme’. In de aromatuin van Nyons ontdekt men 200 plantensoorten die men distilleert met het oog op de productie van essentiële oliën. De tuin van Erik Borja, gehuld in een zen-sfeer, bestaat uit 3 deeltuinen in Japanse stijl die aanzetten tot meditatie. Terrasvormige mediterrane zones, bamboebosjes, beekjes, watervallen, vijvers en een rivier verfraaien het geheel.

Shopping in Romans

Romans, de internationale hoofdstad van de luxeschoenen (met een internationaal schoenenmuseum) bulkt van de interessante adressen. Van de winkels van Marques Avenue waar men alle merken aantreft, tot de boetieks met betere confectiekleding, accessoires of huislinnen, overal in Romans vindt men koopjes aan interessante prijzen.

>> Adresboekje:

>> Bereikbaar:

  • Met de auto: Valence ligt op 8.30 u rijden van Brussel
  • Met de trein: Valence ligt eveneens op 8.30 u van Brussel, met overstap in Lyon.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg