Persberichten

DE EURO 2016 met het gezin: De nieuwigheden van de 4 attractieparken in het zuiden van Frankrijk

10/11/2015ProvenceNatuur en gezin

Om uw ‘voetbal’-verblijf met het gezin te verlengen, voor of na de wedstrijden van de Rode Duivels, kunt u misschien de nieuwigheden proberen van de attractieparken die zich niet ver van de stadions bevinden…

De Euro 2016 zal plaatsvinden van 10 juni tot 10 juli 2016 in 9 Franse steden: Rijsel, Lens, Parijs, Lyon, Saint-Etienne, Bordeaux, Toulouse, Marseille en Nice.
Dit zijn de nieuwigheden van 4 parken die zich bij Marseille, Lyon, Saint-Etienne en Toulouse bevinden:

1. Een duik in de 9e kunst in het Parc Spirou, nabij Marseille (1.10 u met de auto)

projet_du_parc_spirou.jpgHet Parc Spirou (Robbedoes), dat zijn deuren zal openen in de lente van 2016, heeft als thema de wereld van het stripverhaal en in het bijzonder die van het bekende personage in rood kostuum. Een vijftiental attracties, waaronder roetsjbanen, een toren voor een vrije val, dark rides, maar ook een scenisch parcours voor een 4X4 terreinwagen, zullen elk een verhaal vertellen dat geïnspireerd is op een album van Robbedoes en Kwabbernoot. Het publiek zal ook zijn striphelden tot leven zien komen tijdens parades en spektakels. Het park zal zelfs een museum bevatten met een retrospectieve van 75 jaar Robbedoes en alle personages uit de albums.
>> Meer informatie op www.parc-spirou.com

2. Nieuwe roetsjbanen bij Walibi Rhône-Alpes, nabij Lyon (1 u met de auto)

walibi_radja_river.jpgBij het dertigtal attracties van het park vindt men zowel sensationele ervaringen in het water en in de lucht voor jongeren, als attracties voor de kleintjes zoals tochtjes met een gondel of een treintje, of op een houten paard, naast een show met zeeleeuwen en een boerderijtje waar de kinderen de geitjes kunnen strelen. Een waterrecreatiepark van 1.300 m² met glijbanen en watervallen is bij mooi weer een magneet voor gezinnen. Een nieuwe houten roetsjbaan, die nog geen naam kreeg, staat in de steigers voor 2016.
>> Meer informatie op www.walibi.fr

3. De dieptes verkennen in Vulcania, in de omgeving van Saint-Etienne (1.50 u met de auto)

vue_aerienne_vulcania.jpgIn het hart van de ‘Chaîne des Puys’ in het Regionaal Park van de Vulkanen van Auvergne, bevindt zich Vulcania. Een bezoek aan het attractiepark is opwindend, vol ontdekkingen over de Aarde, de vulkanen en de natuurkrachten, maar het toont ook de broze schoonheid van onze planeet. Het park bevindt zich voor 3/4e onder de grond, uitgehouwen in vulkanisch rotsgesteente. De architectuur is tegelijk modern en discreet en integreert zich zeer goed in de omgeving van slapende vulkanen. Dynamische attracties, 5D-films, animaties en interactieve tentoonstellingen, ongewone spelletjes en ervaringen wachten op de bezoekers.
Op het programma van 2016 staan twee nieuwe en al aangekondigde attracties: ‘Abyss Explorer’, een onderzeese verkenning van de grote vulkanische bodems van de planeet en ‘In de sporen van de dinosauriërs – seizoen 2’, een parcours verrijkt met nieuwe animatronics (bewegende poppen) die de grote prehistorische reptielen weer tot leven brengen. Een 3e nieuwe ervaring zal binnenkort bekend gemaakt worden.
>> Meer informatie op www.vulcania.com

4. De ruimteactualiteit volgen in de Cité de l’Espace in Toulouse

cite_de_l_espace.jpgLa Cité de l’Espace is gewijd aan het grote ruimteavontuur. Het is een themapark waar groot en klein hun kennis op een leuke manier kunnen verruimen. Men vindt er 3D-ruimtes, replica’s van raketten en mythische satellieten en verbazende ervaringen: gewichtloosheid testen, een ruimtepak aantrekken, de lancering van een raket bijwonen, de sterren observeren en zelfs een maansteen aanraken. De kinderbasis, bestemd voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar, laat de kinderen achtereenvolgens astronoom, ingenieur en astronaut worden. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten: zij kunnen korte spektakels van het Planetarium bijwonen, die aangepast zijn aan hun leeftijd. Vanaf 3 jaar kunnen ze zich vermaken op het pleintje van de kleine astronaut.
>> Meer informatie op www.cite-espace.com

>> Fotorechten:
  • Kaart EURO 2016 © UEFA.com
  • Maquette van het Parc Spirou © Parc Spirou
  • Walibi Radja River © Nicolas Peillex
  • Vulcania in vogelperspectief © Comité Régional de Développement Touristique d'Auvergne/Squattrocchi Innovativepictures
  • Cité de l’Espace © CRT Midi-Pyrénées / La Cité de l’Espace

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg