Persberichten

De EURO 2016, ook voor vrouwen In Nice met Matisse

03/03/2016Côte d’AzurFietsen & sport

Gaat je man in Frankrijk voor de Rode Duivels supporteren en de sfeer in de fanzones opsnuiven? Een topmoment voor een citytrip onder vriendinnen … Ontdek onze leukste adressen in Nice.

Niet te missen

De Promenade du Paillon

promenade_du_paillon.jpgDeze voetgangerslaan van 1,2 km brengt wandelaars van het Nationaal Theater van Nice naar de zee, langs grasperken die opgesmukt zijn met waterspiegels. Dankzij de magie van het mediterrane klimaat nodigt de Promenade uit tot een echte botanische reis langs bomen, heesters en planten uit alle continenten.

De bloemen- en groentemarkt van le Cours Saleya (van dinsdag tot zondag van 6 tot 13 u)

cours_saleya.jpgOp deze warme en levendige mediterrane markt verkoopt men fruit, groenten en lokale producten uit het achterland van Nice. De sfeer, de kleuren en de geuren vormen de typische charme van de markt. Men kan er specialiteiten proeven zoals de socca (hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel) of de pissaladière (taart met uien, olijven en ansjovis), vergezeld van wijn van het Château de Bellet (AOC uit de heuvels van Nice).

De kasteelheuvel

Deze heuvel was al een versterkte plaats in de tijd van de oude Grieken. Daarna ontstond hier de eerste middeleeuwse stad. De huidige heuvel toont enkel nog enkele muurresten maar in de botanische tuin en het park krijgt men een
uniek uitzicht op Nice en de omgeving. Men ontdekt er ook een verrassende artificiële waterval, de resten van de oude kathedraal uit de 11e eeuw, de mozaïeken van de bestrating...

Lekker eten

Nice heeft zijn eigen gastronomische label, ‘Cuisine Nissarde’, die garandeert dat kwaliteitsvolle producten en traditionele recepten werden gebruikt. In het hart van het oude Nice, op een steenworp van de Place du Palais de Justice en de Place Masséna, vindt men het restaurant A Buteghinn’a (11, Rue du Marché) dat authentieke gerechten uit Nice aanbiedt en fruit en groenten van lokale producenten gebruikt. Hun ‘Provençaalse schotel’ is perfect om een overzicht van de kaart te krijgen in één gerecht.
>> Dagelijks open van 9 tot 18.30 u, behalve op zondag – Gemiddelde prijs op de kaart: 13 euro.
>> http://www.abuteghinna.fr/

Culturele uitstap

matisse-nu-bleu_i-1952.jpgHet Matisse museum Deze mooie Genuese villa met een rode gevel herbergt werken van de kunstenaar uit alle periodes, maar vooral uit zijn periode in Nice. Men ontdekt er ook heel wat persoonlijke voorwerpen van Matisse die men terugvindt als onderwerp of als decorelement in zijn composities. Het Matisse museum nodigt de bezoeker uit in de creatieve intimiteit van de schilder. Tussen de emblematische werken van de kunstenaar vinden we het ‘Portrait de Mme Matisse’ (fauvistisch schilderij) en het beroemde ‘Nu bleu IV’ (uitgesneden gouache).
>> www.musee-matisse-nice.org

Shoppen op z’n best

Commercieel centrum Nice Etoile (30 avenue Jean Médecin) – Dit ruime winkelcentrum met een hedendaagse architectuur bevindt zich in het centrum van Nice langs de belangrijkste verkeersader van de stad en groepeert 100 winkels (grote internationale merken) op een oppervlakte van 20.000 m².
>> www.nicetoile.com

>> Meer informatie op www.nicetourisme.com

>> Om de stad gemakkelijker te ontdekken: de French Riviera Pass geeft toegang tot de belangrijkste toeristische sites en activiteiten in Nice en omgeving.

FANZONE

Woensdag 22 juni om 21 u zullen de Rode Duivels hun parcours eindigen in groep E met een wedstrijd tegen Zweden. De fanzone van Nice zal zich in het historische hart van de stad bevinden, aan het Groentheater tussen de Place Masséna en de zee. Naast de uitzendingen op groot scherm van de wedstrijden, zullen er concerten, wedstrijdspelletjes en sportactiviteiten georganiseerd worden. Vooral de sportcultuur zal er in de kijker staan: de fanzone wordt een vitrine van het Nationaal Sportmuseum van Nice.

Hoe er naartoe gaan ?

>> Met Voyages-sncf.com : Reis vanuit Brussel naar het centrum van Nice in 8u20. Voyages-sncf.com is de specialist in hogesnelheidstreinen en het officiële Europese distributiekanaal van de Franse spoorwegen (SNCF). In België kan je reserveren via de mobiele applicatie Voyages-sncf of via de website www.voyages-sncf.com. Reserveer nu al uw tickets voor het EK dat plaatsvindt tussen 10 juni en 10 juli 2016. Voor de scherpste tarieven kan men de online prijzenkalender raadplegen. Brussel-Nice vanaf € 118 heen en terug.

>> Met Brussels Airlines : Brussels Airlines vliegt op zeven van de negen speelsteden van de wereldbeker 2016, waaronder Nice. De luchtvaartmaatschappij biedt elke dag meerdere vluchten aan naar Nice vanuit Brusssels Airport, vanaf 69€ heen-terug.

>> Met Jetairfly : Jetairfly heeft wekelijks twee directe vluchten met vertrek vanuit Charleroi (zomerseizoen). Vanaf 25 maart 2016 zal Jetairfly ook twee wekelijkse vluchten aanbieden vanaf de Internationale luchthaven Oostende-Brugge

>> Fotorechten:
  • Promenade du Paillon © Issock / OTCN
  • Cours Saleya © Issock / OTCN
  • Nu bleu I, Matisse, 1952 © Succession Henri Matisse 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg