Persberichten

De green bespelen tussen pijnbomen en duinen in Hardelot

26/02/2015Nord de la FranceNatuur en gezin

Hardelot is een badplaats aan de Opaalkust die zich nestelt tussen een domaniaal bos en de duinen, op 20 minuten van het centrum van Boulogne-sur-Mer. Het stadje pakt uit met twee golfparcours die zeer in trek zijn vanwege hun beboste omgeving.

Hardelot is omgeven door een domaniaal bosmassief van 759 hectare met een opmerkelijke fauna en flora. Men zoekt er rust op in de bossen met dennen, beuken en eiken, waar insecten, amfibieën, zoogdieren en vogels in perfecte harmonie samenleven.

Het zandstrand van 12 km, gelegen tussen de gemeentes Saint Etienne au Mont (in het noorden) en Dannes (in het zuiden), geeft wandelaars toegang tot twee beschermde duingebieden die tot de belangrijkste van de Opaalkust horen. Deze duinen, die tot 90 meter hoog reiken, geven een weergaloos uitzicht op de streek.

In Hardelot zijn heel wat nautische activiteiten mogelijk zoals strandzeilen, kitesurf, windsurfen, varen met een catamaran of vissen op garnalen. Maar het natuurerfgoed maakt er ook een bevoorrechte bestemming van voor golfliefhebbers.

Twee parcours, twee persoonlijkheden

Met zijn 2 karaktervolle parcours maakt Hardelot deel uit van de mooiste golfsites van Europa. Slechts gescheiden door 2 km, hebben Les Pins en Les Dunes, met elk hun clubhouse, bar, restaurant en prof-shop, een eigen identiteit en een eigen weelderige natuur.

  • De‘Golf des Pins’ (18 holes), in 1934 gebouwd door de beroemde Britse architect Tom Simpson, is een referentie in het buitenland. Hij is aangelegd in een schitterend bos en befaamd voor zijn techniciteit en zijn omgeving. Ieder jaar vinden er grote golfcompetities plaats: de Grand Pro-am de la Côte d’Opale, de Internationaux de France de Foursome en de Grand Prix de la Côte d’Opale in oktober.
  • De ‘Golf des Dunes’ (18 holes), geopend in 1991, toont indrukwekkende panorama’s van een landschap met meren, duinen en beboste valleien. Het moderne tracé en de unieke omgeving dragen ruim bij tot de reputatie van de golf.

Verblijfsidee

Het Najeti Hôtel du Parc, op 2 km van het strand van Hardelot, biedt een arrangement ‘Evasion Golfique’ dat toelaat zich te perfectioneren op één van de golfterreinen van de streek: de golf van Hardelot, de golf van Wimereux of de golf van Saint Omer. Het omvat:

  • Een overnachting in een ‘Charme’ kamer
  • Een ontbijt in buffetvorm
  • Een green-fee 18 holes

>> Bereikbaar: Hardelot ligt tussen Boulogne-sur-Mer en Le Touquet, op ongeveer 250 km van Brussel.

>> Meer informatie over:

Nota voor de redactie:

Hardelot ligt in Pas-de-Calais, waarvan u hierna enkele interessepunten vindt:

  • Belangrijkste steden: Arras, Boulogne, Calais. Badplaatsen en sites: Wissant, Wimereux, Le Touquet, Berck-sur-Mer, Cap Gris Nez, Cap Blanc Nez.
  • Niet te missen: het Louvre-Lens, Nausicaa, het Historisch Mijncentrum in Lewarde, de Internationale Vliegermeeting van Berck-sur-Mer, de Jardindes Boves en de Wellington steengroeve in Arras, La Coupole in Helfaut, een bezoek aan de Franse, Duitse en Canadese begraafplaatsen, de Cité Europe in Calais, de Kanaaltunnel.
  • Wellness: thalassotherapiecentrum van Le Touquet.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg