Persberichten

Een afspraak met Kerst in de Elzas

02/10/2014AlsaceNatuur en gezin

In de Elzas zijn de feestelijkheden met Kerstmis één van de meest geliefde periodes van het jaar. Van eind november tot eind december wordt de hele regio overheerst door lichtjes en versieringen, geuren van specerijen en lekkernijen, gezang, verhalen en legendes en een hele rist animaties. Hieronder volgt de agenda van de belangrijkste markten waar men de magie van de feestelijkheden aan den lijve kan ondervinden.

  • Van 21 november tot 31 december – Colmar: 5 traditionele markten op historische plaatsen in de oude stad.
  • Van 24 november tot 28 december – Mulhouse: typisch is de ‘kerststof’ die ieder jaar gecreëerd wordt als hulde aan het industrieel verleden van Mulhouse. Men bekleedt de gevels van de kerstchalets en ook de straten van het stadscentrum met deze kerststof.
  • Van 28 november tot 23 december – Kaysersberg: tijdens de eindejaarsfeesten wordt deze middeleeuwse stad, in de schaduw van een burchtruïne, in een pittoresk en authentiek kader uit de 17e eeuw ondergedompeld.
  • Van 29 november tot 31 december – Obernai: een markt van de Gastronomie en het Ambacht.
  • Van 6 tot 21 december – Molsheim: heren, ridders, burgers, mooie dames en boeren bezetten de straten van deze oude bisschopsstad, waar ook ambachtslui, muzikanten en kunstenmakers voor animo zorgen. Concerten en spektakels fleuren het historische centrum op waar kinderen Christkindel en Hans Trapp zullen ontdekken.
  • Van 6 tot 14 december – Ribeauvillé: de stad van de dorpsmuzikanten dompelt de bezoeker onder in een middeleeuwse sfeer, met gekostumeerde feestvierders, everzwijn aan het spit en ‘cervoise’ (bier).
  • Van 29 november tot 28 december – Riquewihr: het uitzonderlijk bouwkundig erfgoed van de stad baadt in het licht tijdens de feestperiode.

>> Meer informatie op noel.tourisme-alsace.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg