Persberichten

Een culinaire roadtrip met buitengewone overnachtingen

16/05/2023FrankrijkMeest recent

Omdat de zomer ook lekker eten betekent, vind je hier een selectie van nieuwe adressen die jouw smaakpapillen zullen verwennen!

Alvorens je je culinaire reis voortzet, kan je je routine al even doorbreken door te bladeren door onze lijst van buitengewone en duurzame accommodaties. Hoog in de lucht, midden in de zee of omringd door beschermde fauna, je zal er tijdloze momenten beleven. Ontsnap even aan alles met een vakantie of een weekendje ver weg van de alledaagse verblijfplaatsen. 

Art de vivre en gastronomisch toerisme

Bierbuik – Lille (Hauts-de-France)




© Bierbuik Florent Ladeyn

Ken jij de zogenaamde estaminets al? Deze typisch Noord-Franse restaurants, die op tavernes lijken, zijn echte trekpleisters voor fijnproevers en lekkerbekken!

Vanaf 1 mei installeert Bierbuik zich in de openlucht in het hart van de gastronomische woestenij Marc-en-Baroeul, nabij Lille. Een nieuwe kans om de Vlaamse streetfood van chef Florent Ladeyn te ontdekken, voor een culinaire parade op een levendige plek. Bierbuik, ongeremd en feestelijk, biedt een keuken die geworteld is in zijn land en een mix is van dagpluk en koken op houtvuur.

La Felicità – Paris (Ile-de-France)




© Brigade des gourmets Felicità

La Felicità is een grote foodmarkt in het 13e arrondissement van Parijs, in het voormalige Station F van Xavier Niel. De Italiaanse foodmarkt heeft verschillende ruimtes voor lunch, diner of een drankje in een buitensfeer, met het gevoel dat je op een dorpsplein zit.

Tijdens de week hoef je niet te reserveren. Geniet van de 4.500 vierkante meter ruimte, met zijn 8 keukens, 9 koks en 3 bars, met elke vrijdag- en zaterdagavond een dj-set. Of ga gewoon met het gezin, want elke zondag zijn er kindvriendelijke workshops.

La Maison Arin - Paimpol (Bretagne)




© Bar à huîtres

Prikkel je smaakpapillen met de smaak van de zee: oesters uit de baai van Paimpol. Om je honger op te wekken begin je met een korte wandeling langs de baai. Vanaf de romantische ruïnes van de abdij van Beauport volg je het douanepad naar het schiereiland Kerarzic, waar zich de bretonse maritieme boerderij van Arin bevindt. Drie generaties oesterkwekers telen hier een assortiment van drie oesters. Fijn en jodiumhoudend, speciaal, meer of minder vlezig. Je kan het verschil zelf proeven op het terras van de bar naast de oesterkwekerij. Een strandhut-sfeer, je voeten in het zand, een open zicht op de turquoise zee... Niets beters voor een uitstapje deze zomer!

Les Halles du Brézet – Clermont-Ferrand (Auvergne-Rhône-Alpes)




© Halles du Brézet

Deze ruimte van 2500 vierkante meter, die onlangs in 2023 is geopend, is de eerste foodmarkt van de stad Clermont-Ferrand. Met zijn 20 restaurants en zijn unieke bar, biedt deze unieke plek bezoekers de mogelijkheid om samen te lunchen, te dineren of te borrelen zonder compromissen te moeten sluiten. Inderdaad, iedereen zal iets naar zijn zin vinden tussen de vele toonbanken met allerlei specialiteiten: Italiaanse keuken, Indische keuken, tapas, lokale keuken uit de Auvergne, vlees, vis, gezond... Ontzeg jezelf niets, probeer alles!

Buitengewone accomodaties

La Cabane - Domaine Pont-Roche (Bourgogne-Franche-Comté)




© La Cabane_Domaine Pont-Roche

La Cabane is een romantische en intieme plek, een combinatie van luxe en design in het hart van de Bourgogne. Dit chique en toch ook ruige concept wacht op jou op 35 minuten van Dijon. Geniet van een uitzonderlijk uitzicht op de natuur met grote glaspartijen voor een binnen-buiten effect in alle seizoenen. Ontdek de voordelen van het Nordic bad, gevuld met bronwater, evenals de privé Vision Sauna. Uitgeroepen tot een van de mooiste hutten ter wereld in 2018, zijn de hutten van het domein Pont-Roche nooit gestopt met zichzelf opnieuw uit te vinden om bezoekers een unieke ervaring te bieden in een buitengewone omgeving!

Praia Voilier – Balaruc les Bains (Occitanie)




© Praia Voilier

Ontdek het leven aan boord van een houten zeilboot op Le Praia! Duik in de wereld van dit oude scheepstuig en zijn authentieke sfeer. Het originele hout- en timemerwerk gemengd met het comfort van vandaag. Ga op avontuur bij haar 62 ton tellende scheepshistorie sinds 1927. Ze is 27 meter lang, gebouwd in Portugal en zorgvuldig gerestaureerd door haar eigenaars. Deze unieke accommodatie biedt een grote, ruime en gezellige loft, ideaal voor een verkwikkende nacht op het water.

Dierenpark van Sainte-Croix (Grand-Est)




© Lodge des ours_Morgane Bricard

Alsof je zicht hebt op een Noord-Amerikaanse vlakte, kijk je vanuit deze lodges, die geïnstalleerd zijn op palen, uit op de Black Bear River. Met hun poten in het water bieden ze vanaf hun grote terras van 14 vierkante meter een uniek uitzicht op het gebied waar zwarte beren en Amerikaanse bizons leven! Met hun oppervlakte van 49 vierkante meter en houten structuur zijn ze een uitnodiging om even uit te rusten in de natuur en te genieten van een bijzondere nacht. Het dierenpark van Sainte-Croix, een echt groen decor, bestrijkt 120 hectare en meer dan 1500 dieren leven er in semi-vrijheid. Beren, gibbons, herten, maki’s, rode panda's, het park neemt u mee naar de 5 continenten om de dieren te ontdekken.

Lodges aan de Lac de Brindos - Anglet (Nouvelle-Aquitaine)




© Brindos lacs et château

Breng een nacht door in een van de meest atypische accommodaties van het Baskenland: drijvende lodges op een van de grootste privémeren van Frankrijk! Op het kruispunt van het binnenland en de Baskische kust ervaar je deze 5-sterren cocons op het meer van Brindos voor een uniek verblijf. Er wacht je een echt betoverend intermezzo: je komt onmiddelijk tot rust en je vertrekt in kleine elektrische bootjes om je aan te sluiten bij de magische wereld van de Loges des Fées. Onafhankelijk van elkaar verzekeren deze 10 lodges je intieme luxe te midden van het meer!

Om optimaal van de zomer te genieten, vind je hieronder onze beste foodadressen en buitengewone accommodaties:

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg