Persberichten

Een nieuwe Center Parcs om Futuroscope in Poitiers te bezoeken

31/03/2015Val de LoireNatuur en gezin

In juni 2015 zal de Groep Pierre & Vacances - Center Parcs zijn 5e domein openen, op 1 u ten noorden van Poitiers. Het Domaine du Bois aux Daims heeft zijn naam niet gestolen want men ontdekt er ongeveer 150 damherten maar ook heel wat andere bosdieren: herten, wasberen, watersalamanders, eekhoorns…

Tussen de gemeentes Les Trois Moutiers en Morton (Poitou-Charentes), in het hart van een jachtdomein uit de 13e eeuw, bevindt zich het Domaine du Bois aux Daims dat zijn bezoekers zal ontvangen in een bos van 260 hectare. De gasten zullen er verblijven in hedendaagse houten cottages met 3 comfortniveaus. Er is voldoende keuze want er zullen 800 cottages beschikbaar zijn, verdeeld in dorpjes van 85 tot 170 eenheden. Allemaal beantwoorden ze aan de normen van een toeristische residentie met 4 sterren.
Wie droomt van een ‘knus nest’ in de hoogte, vindt hier exclusief op het domein, huisjes met alle comfort in de kruin van de bomen. Een ideaal verblijf om zich in harmonie te voelen met de natuur.

In het kloppende hart van moeder natuur, oog in oog met de dieren

Het Domaine du Bois aux Daims heeft ook een zogenaamde ‘Coeur Village’, aangelegd in 3 zones waar de fauna en meer bepaald de 150 damherten zijn ondergebracht. Rond de dorpjes met de cottages, geven de ‘Bois Partagés’ de kans tussen de herten te verblijven.
In het centrum van het Domein ligt het ‘Coeur Animalier’ van 10 hectare met de soorten uit het bos en de rivieren. Vanop een hoogte en langs de wegen kan men het leven van de herten, fretten en wasberen observeren.

Een ‘Zone Sanctuaire’ van 35 hectare, waar het bos ongemoeid is gelaten, bevordert de ontwikkeling van fauna en flora: vlinders, watersalamanders, eekhoorns en wilde bloemen. Daar worden begeleide en pedagogische wandelingen voorzien.

De kleine extra’s, eigenlijk niet zo klein…

Het dorpscentrum van het Domein, 26.000 m² groot, biedt plaats aan winkels, restaurants, een spa van 1.300 m² met natuurlijke watervallen, tropische planten en 10 massagezalen, en de Aqua Mundo van 6.000 m². Het bassin ‘Cenote Pool’ laat de gasten zwemmen in het hart van reuzenaquariums met tropische vissen. Het aanbod ter plaatse wordt nog aangevuld met een bowling, een seminariecentrum van 680 m², een speelruimte voor de allerkleinsten en 36 natuur-, sport- en recreatieve activiteiten. Tussen het aanbod vinden we beachvolley, fietsen, tennis, paintball, minigolf, boogschieten, een tochtje per boot of kano op de rivier, en de uitdaging van het Avonturenparcours.

Een dag in Futuroscope

Op minder dan een uur van Center Parcs, biedt het park Futuroscope nieuwe ervaringen aan de vakantiegangers: de Arena Fun Experiences, leuke spelletjes tussen sport en vermaak. In een gerenoveerd paviljoen met een futuristische architectuur, wachten 8 uitdagingen op de bezoekers. Een voorbeeld: glijden op een ‘vrije val’ glijbaan of een tegenstander overwinnen met louter geestkracht!
‘De Machine om door de tijd te reizen’, een attractie met de grappige ‘Lapins Crétins’ (Raving Rabbids) werd zopas uitgeroepen tot beste attractie ter wereld in 2015 door de ‘Themed Entertainement Association’ in Los Angeles.

>>Voor meer informatie over het Domaine du Bois aux Daims

>> Voor meer informatie over toerisme in Poitou-Charentes: www.poitou-charentes-vacances.com

>> Poitiers is bereikbaar vanuit Brussel:
  • Op 7 u met de auto
  • Op 4.25 u met de TGV, met overstap in Parijs.
Nota voor de redactie

Het Domaine du Bois au Daim ligt in de omgeving van Poitiers, romaanse hoofdstad en moderne stad.
Enkele ideeën voor bezoeken in de omgeving: het Museum ‘auto, moto, vélo’ in Châtellerault, de kleine karaktervolle stadjes Airvault en St-Loup-sur-Thouet en het kasteel van Oiron.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg