Persberichten

Een zomer in de Franse bergen

23/03/2023AlpesBergen

Het nieuwe persdossier over de Franse bergen in de zomer is nu beschikbaar en dat betekent weer een hoop vakantie-ideeën en informatie over de nieuwste ontwikkelingen, alsook reportage-ideeën. Hieronder lichten wij alvast een tipje van de sluier op.

Actief in het groen


© Lac d'Annecy / Tristan Shu

© Lac d'Annecy / Tristan Shu

Met 80 zomeractiviteiten kun je wel stellen dat het aanbod van de Franse bergen breed is. In Le Grand-Bornand kan je op pad gaan met een berggids die je alles leert over eetbare, culinaire en geneeskrachtige planten. Zo stel je een ware EHBO-kit voor wandelaars samen!

In Brides-les-Bains kun je de hele Vallei van de Tarantaise ontdekken op twee wielen, bijvoorbeeld met een gehuurde waterstoffiets. Als je met een mountainbike de hort op wilt, probeer dan eens de downhillroute in Peyragudes die speciaal is aangelegd in het kader van het UCI-wereldkampioenschap downhill begin september. Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet: je kunt namelijk in meer dan 100 berggebieden een ‘multipas’ kopen waarmee je toegang hebt tot allerlei activiteiten (tennis, klimmen, skiliften, zwembad, zomersleeën, trampoline, …). Handig!

Minder sportief aangelegd? In Peisey-Vallandry kan je ook kiezen voor een multipas « je ne randonne pas ! ». De pas is voor mensen die niet naar de bergen komen om elke dag te wandelen, maar andere dingen willen ontdekken, bijvoorbeeld cultuur of yogasessies.

Bekorende kunst


© Hameau des Alpes / David Machet

© Hameau des Alpes / David Machet

Cultuur mag dus ook niet ontbreken in de Franse bergen. In La Clusaz kan je een bezoek brengen aan le Hameau des Alpes om op een ludieke manier meer te ontdekken over de geschiedenis van het skigebied en de omgeving. Ze hebben ook een traditionele oven, een houtzagerij en twee graanschuren, dus zo krijg je nog beter een idee van het leven en de ambachten van het verleden. In Le Pays du Mont-Blanc, waar dit jaar van 16 tot en met 19 juli de Tour de France passeert, kan je een wandeling en kunst combineren tijdens een van de barokkunstroutes die daar zijn uitgestippeld. Tijdens zes nieuwe wandelingen ontdek je de rijkdom van de barokkunst, zowel op architecturaal, cultureel als wetenschappelijk vlak.

Een accommodatie naar eigen smaak


© Pralognan / Refuge de la Valette

© Pralognan / Refuge de la Valette

In de Franse bergen heb je ruimschoots keuze qua accommodaties. Voor je wandeltochten kun je een berghut als uitgangs- of eindpunt nemen, zoals de Refuge de la Valette in Pralognan-la-Vanoise of de Refuge de Plan Lombardie in Val Thorens. En voor de avonturiers onder ons: in de buurt van Le Grand Bornand kan je bivakkeren onder de sterren na een wandeling van ongeveer 2u30 richting de camping. Mag het wat luxueuzer? In Combloux heropent het Chalet-Hotel**** Alpen Valley en het bijhorende restaurant Le Cellier na vier jaar opnieuw de deuren. Van hieruit kan je genieten van een prachtig uitzicht op de Mont Blanc.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg