Persberichten

Een zomer in de natuur van de Franse bergen

16/04/2020FrankrijkBergen

Na een lange periode van lockdown dromen we van open ruimtes, natuur en zonverlichte dagen om te herbronnen. Geen betere plek om dit te doen dan de Franse bergen, die extra origineel uit de hoek komen om je een onvergetelijke zomer te bezorgen. Nieuwigheden, evenementen, welzijn en verblijven: alles wat je in de zomer van 2020 niet mag missen in de Franse bergen!

De belangrijkste nieuwigheden voor de zomer

Lumina Les Gets

Zet je schrap voor een unieke zomer in de Franse bergen! Les Gets in de Haute-Savoie dompelen je volledig onder in geluid en licht, diep in het bos. Met Lumina, een ongezien concept in Europa, transporteert dit berggebied je naar een denkbeeldige wereld waar technologie en natuurpracht samenkomen. Ook Valberg (Alpes du Sud) wil deze natuurpracht bewaren en komt daarvoor met een nieuw ecologisch product op de proppen: gegidste wandelingen rond geologie, met een heerlijke picknick van plaatselijke producten. In de Hautes-Pyrénées wordt het een feestelijke zomer nu de Pic du Midi exact twintig jaar open is voor het publiek. Dit wetenschappelijke observatorium is een onmisbare toeristische trekpleister geworden in de Pyreneeën en zal tal van nachtelijke activiteiten organiseren om zijn nieuwe decennium te vieren!  Tot slot kun je voor een adrenalineshot terecht in de Vogezen en meer bepaald in Lac Blanc, waar een nieuwe rodelbaan op rails wordt ingehuldigd.

Niet te missen evenementen

 SILVA MOONTain Races Courchevel

Deze zomer kun je ook tal van evenementen bijwonen in de bergen. Een originele en onverwachte noot wordt verzorgd door de 9e editie van de Internationale stro- en hooisculpturenwedstrijd van 30 juni tot en met  5 juli in Valloire (Savoie). In Courchevel (Savoie) werden de dagen 5 augustus en 2 september niet toevallig uitgekozen: dankzij de volle maan kunnen de deelnemers aan de SILVA MOONTain Races hun klim aanvatten onder de heldere sterrenhemel. Voor een ontspannende vakantie trekken we van 21 tot 23 juli naar het Detox- en Welzijnfestival in Les Orres (Hautes-Alpes)! Hier geniet je van een weldoend verblijf in de bergen met ontspannende activiteiten: wandelen, yoga of zelfs cosmetische workshops. Muziek vind je dan weer in Praz de Lys en Sommand (Haute-Savoie) op 17 juli en 7 augustus tijdens Festi’Grats, een gratis festival dat recente muziek in de kijker zet.

Origineel ontspannen

sylvatorium du Capucin Massif Central

Na een bijzonder stresserende periode is het tijd voor ontspanning en welzijn! In heel Frankrijk verwelkomen skigebieden je voor een ontspannen en tijdloos moment. Volg het parcours van de eerste bosroute in Frankrijk: de sylvatorium du Capucin (Centraal Massief). Dit zintuiglijke parcours loopt langs vijf bosspa’s, uitzichtpunten en ontspanningsruimten waar je kunt herbronnen tussen de bomen en meer over hun heilzame werking leert. De nieuwe gîte Du changement dans l’air (Les Ges, Mont-Blanc) laat je herbronnen met verschillende activiteiten tijdens thematische stages van vijf dagen: Detox & Natuur, Acroyoga & Koken, Fototherapie & Wandeltochten, Kunst & Meditatie, elektrische fietstochten … Agathe en Barbara, respectievelijk natuurgenezer en yogalerares, helpen je om los te laten. In de Pyreneeën trekken we naar Peyragudes voor originele wandelingen op maat van gezinnen. Zowel jong als oud komt langs deze geanimeerde tochten vol panoramische uitzichten weer in contact met de omringende natuur en het moment zelf. 

Nachten onder de blote hemel

refuge de Prariond, Savoie

In de Franse skigebieden vind je verblijven voor elke smaak en elk budget.  Wil je iets nieuws proberen? Dan kun je je hart ophalen in Alpes Lodges Le Parc Isertan**** (Savoie), een camping in de bergen op 1415 m hoogte die dit jaar haar ‘pods’ inhuldigt, verblijven in massief hout en met originele vormen die in Frankrijk geproduceerd werden. Wandelaars raden we aan om zeker een nacht door te brengen in de Refuge de Prariond, op 2324 m hoogte in het Nationaal Park van de Vanoise (Savoie). De gîte versmelt helemaal met de omringende natuur en is een warm nestje na een dag vol inspanning: geniet van de gezellige hoek en de bibliotheek, de grote gemeenschappelijke ruimte met uitzicht en de ruime slaapplekken die als eilandjes van 4 of 8 plaatsen zijn ingericht. Voor gezinnen is er de gloednieuwe Club Med de l’Alpe d’Huez (Isère), met een uitgebreid aanbod van activiteiten en comfort. Tot slot vind je ook luxe en comfort in Chalet Tataali (Morzine, Savoie Mont Blanc), waar 7 suites voor een totaal van 14 personen ter beschikking staan. Ideaal voor een ontspannend verblijf in een verfijnd kader, midden in het bos, met zicht op de rivier!

De sanitaire maatregelen in de Franse bergen deze zomer

info sanitaires

Gezien de uitzonderlijke situatie rond Covid-19 worden er ook in de Franse bergen enkele voorzorgsmaatregelen getroffen opdat je (eindelijk weer) kunt genieten van de frisse berglucht en in beperkt gezelschap fijne momenten doorbrengen. Om de gezondheid van iedereen te garanderen, en in lijn met de maatregelen die door de Franse overheid getroffen worden, vind je hier enkele voorzorgs- en hygiënemaatregelen die de gebieden respecteren en waarmee je je vakantie in alle sereniteit kunt doorbrengen. Bekijk de hygiënemaatregelen die het contact beperken, de initiatieven van de gebieden, de keurmerken die een ontvangst in de best mogelijke omstandigheden garanderen. Deze informatie wordt regelmatig geüpdatet op de website van France Montagnes.

Ontdek andere nieuwigheden en de volledige zomerse actualiteit van de Franse berggebieden in onderstaand persdossier (te vinden bij ‘downloads’). Dit document is niet bindend en kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

 

Credits foto's : 

  • Header : Peyragudes - Pyrénées2vallées - France Montagnes 
  • Vallea Lumina @Moment Factory
  • Sylvatorium © OT Sancy
  • Refuge Nyon - France Montagnes
  • T.HYTTE KLIP

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg