Persberichten

Geboorte van de ‘Kleine Prins’, een nieuw golfparcours nabij Nice

26/02/2015Côte d’AzurFietsen & sport

De Old Course, de oudste golf van de Côte d’Azur heeft sinds 15 september 2014 een nieuw trainingscentrum en opent in de lente van 2015 een ‘Pitch and Putt’ parcours 9 holes, dat de naam ‘Petit Prince’ kreeg.

De Old Course, gevestigd in Mandelieu-La Napoule (Naast Cannes),werd opgericht in 1891 door Groothertog Michael van Rusland en is één van de oudste van Frankrijk (4e). De club is in de lente van 2014 begonnen met werken die 2 miljoen euro kostten, voor de aanleg van een unieke trainingszone. De investering werd volledig gedragen door de club.

De eerste fase eindigde met de opening op 15 september 2014 van de nieuwe practice, met 25 overdekte posten op grondniveau, met daarboven een verdieping. Victor Dubuisson en Diana Luna zijnde peters van deze nieuwe Academy, die een maximum aan aankomend talent wil aantrekken.

De tweede fase bestaat in de creatie van de Petit Prince ‘Pitch and Putt’ baan met een green van 4000 m² (gras van de laatste generatie).

Kenmerken van de Old Course

De golf is aangelegd naar het model van de beroemde golf van St. Andrews in Schotland. Hij heeft een ‘very British’ aspect met zijn clubhouse in vakwerk en houten vestiaires.Hij beschikt over 2 parcours in de schaduw van eeuwenoude pijnbomen:

  • 18 holes (5.676 m par 71)
  • 9 holes (2.118 m par 33)

De schitterende links, brede fairways en golvende greens maken er een bijzondere plaats van voor de liefhebbers van deze sport. De golf onderscheidt zich ook doordat men de rivier de Siagne met een veer moet oversteken om hole nr. 3 te bereiken.

Om te leren of zich te vervolmaken

De Old Course Golf Academy organiseert golfstages voor beginners, voor het behalen van de groene kaart of vervolmakingsstages met parcours. De golftraining is aangepast aan alle niveaus, van beginner tot ervaren speler.

Het restaurant van de Old Course

Het recent gerenoveerde restaurant van de Old Course biedt een onthaal in een rustige en gezellige sfeer, voor een lunch rechtover de fairway van hole nr. 18, op een groot terras dat in de schaduw ligt van eeuwenoude pijnbomen. Dagelijks open van 11 tot 16 u voor de lunch.

‘Pass 2 Golfs Mandelieu’

Een golfpass voor 1 parcours op de Old Course en 1 parcours op de Riviera Golf van Barbossi (op 2,5 km van de Old Course), is exclusief verkrijgbaar bij het Office de Tourisme van Mandelieu-La Napoule of online op www.reservation-mandelieu.com.

>> Meer informatie

>> Bereikbaar: Mandelieu-La Napoule ligt op 30 minuten met de auto van Nice.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg