Persberichten

Goût de France - Good France 2020

Goût de France: de 6e editie huldigt Centre-Val de Loire

06/02/2020FrankrijkMeest recent

350.000 mensen rond een ‘diner op z’n Frans’ ? Het kan, en wel op 16 april ter gelegenheid van de 6e editie van Goût de/Good France; het onmisbare, wereldwijde gastronomische evenement. Dit event staat in het teken van een verantwoorde keuken en zet dit jaar de regio Centre-Val de Loire in de kijker, het symbool van de Franse levenskunst.

Een wereldwijde uitstraling

Dit jaar zal het evenement dat gelanceerd werd door het Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken van Frankrijk en de beroemde chef Alain Ducasse, gedragen worden door duizenden professionelen uit de culinaire sector van over de hele wereld. In de ambassades en consulaten van meer dan 150 landen zal een ‘diner op z’n Frans’ worden opgediend, net zoals in duizenden restaurants over de hele wereld.

De deelnemende chefs zullen een ecologisch verantwoord menu in vier gangen opstellen dat de Franse gastronomie en lokale, verse en seizoensgebonden producten in de kijker zet. Voor het derde jaar op rij zullen de koksscholen meewerken aan Goût de/Good France, aangezien zij een sleutelrol spelen in het overdragen van het Franse culinaire erfgoed op de volgende generaties chefs.

Centre-Val de loire, een symbool van Franse levenskunst

Na de Provence en Nouvelle-Aquitaine wordt deze keer de regio Centre-Val de Loire in de bloemetjes gezet tijdens Goût de/Good France. Deze regio is een symbool van Franse levenskunst en herbergt onder meer het IEHCA (l’Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation) in Tours, dat de ‘gastronomische maaltijd’ als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid voorstelde bij Unesco tien jaar geleden. 2020 staat als vanzelfsprekend in het teken van gastronomie voor de regio. Haar culturele en toeristische seizoen ‘Les Nouvelles Renaissances’ zal de focus dan ook op levenskunst en gastronomie leggen.

Tal van evenementen, gedeelde momenten en demonstraties zullen overal ter wereld plaatsvinden tijdens deze 6e editie van Goût de/Good France. Het volledige programma kun je inkijken op goodfrance.com.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg