Persberichten

Lorraine : ideale gezinsbestemming op minder dan 3 uur van Brussel

16/05/2017LorraineNatuur en gezin

De zomer komt eraan en u heeft nog geen vakantieplannen? Lorraine ligt vlak bij België, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zorgt gegarandeerd voor leuke momenten met het hele gezin! Hieronder vindt u onze selectie van activiteiten in de omgeving van hotel Notre Dame de Bonne Fontaine. Plezier verzekerd!

Hotel Notre Dame de Bonne Fontaine – Combinatie van wellness en natuur

nd-bonne-fontaine.jpgSinds 1935 ontvang deze charmante “Logis de France” in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen gasten uit heel Europa. Dankzij de grote familiekamers is het hotel erg in trek bij gezinnen. De eigenaars verwennen hun gasten in een gemoedelijke sfeer met voortreffelijke gerechten en zetten in op regionale specialiteiten. Hotel Notre Dame de Bonne Fontaine onderscheidt zich met een kwaliteitsvol wellnessaanbod en biedt een sauna, een overdekt zwembad en cosmetische behandelingen met 100% biologische producten.

Tip – Het hotel ligt midden in de natuur en is de ideale uitvalbasis om met een kaart in de hand de nabijgelegen paden te voet of met mountainbike te verkennen.

Meer info, waaronder een speciale korting van -20%, vindt u hier !

Te bezoeken in de omgeving :

Dierenpark Sainte-Croix – Zo dicht mogelijk bij de natuur

sainte-croix-gibbons_.jpgHet ‘Parc Animalier de Sainte-Croix’ dompelt bezoekers onder in de Europese dierenwereld. Meer dan 1500 dieren, van de wolf tot de rode panda, lopen in relatieve vrijheid rond op het 120 hectare grote domein. Nieuw in 2017 zijn de gibbons die groot en klein zullen vermaken.

Tip - Wie helemaal dicht bij de natuur wil komen, kan overnachten in een van de originele verblijven in het park: de lodges van de herten, de boomhutten van de ringstaartmaki’s, het hol van wolven, ....

Meer info op www.parcsaintecroix.com

Stoomtrein in Abreschviller – Een reis in de tijd

abreschviller.jpgStap in een authentieke stoomtrein en bewonder de charme en de natuurlijke rijkdommen van de vallei van Sarre Rouge in het immense bos van het Dononmassief.

Tip : Bezoek na de anderhalf uur durende rit de traditionele zagerij in het dorpje Grand-Soldat en leer over de vroegere activiteiten in de regio.

Meer info op www.train-abreschviller.fr

L’Etang du stock – Strand- en waterpret

langatte.jpgZin om met het gezin wat te gaan ontspannen ? Dan moet u richting Etang du Stock en het aangelegde en schaduwrijke strand aan het meer. Ideaal om rustig van de zon en het water te genieten. Sportievelingen kunnen terecht bij het recreatiecentrum van Langatte voor diverse watersporten.

Tip - Na de inspanning, ontspanning ! Het recreatiecentrum heeft met onder andere een zwembad, massagestralen, een hamam, een sauna en een fitness ook een mooi wellnessaanbod.

Meer info op www.langatte-tourisme.com

De rots van Dabo – Vrij zicht op de Vogezen

rocher_de_dabo.jpgDe rots van Dabo steekt met zijn 664m uit boven het indrukwekkende bos van de Vogezen. De rots staat niet alleen bekend voor het panoramische uitzicht, maar ook voor de kapel die in 1828 op de ruines van een middeleeuws kasteel gebouwd werd ter ere van Paus Leo IX.

Tip - De rots van Dabo is gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar de avontuurlijken onder ons gaan misschien liever te voet via de aangegeven route van Club Vosgien.

Meer info op www.ot-dabo.fr

Tip : vraag gratis de Pass Lorraine, aan, geldig voor het hele gezin, en geniet van kortingen en voordelen bij alle voorgestelde activiteiten. Alle praktische info op www.passlorraine.com.

Meer info over toerisme in Lorraine : www.tourisme-lorraine.fr

Fotocredits:
  • Hôtel Notre Dame de Bonne Fontaine © Hôtel ND Bonne Fontaine
  • Gibbons © Philippe COUTRET
  • Chemin de fer forestier © J-C. Kanny / Moselle Tourisme
  • Vue sur l’Etang du Stock © Langatte Tourisme
  • Rocher de Dabo © J-C. Kanny / Moselle Tourisme

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg