Persberichten

Met het gezin op wintervakantie naar Savoie Mont Blanc

21/08/2014AlpesNatuur en gezin

Opdat iedereen op eigen tempo zou kunnen genieten van het sneeuwplezier, biedt Savoie Mont Blanc deze winter ook tal van activiteiten voor kinderen: slee-pistes, freestyle, initiaties in noordse disciplines, sensibilisering voor bescherming van het milieu… Gezinnen mogen zich ook verwachten aan een goed gevulde agenda met feestelijke en uiteenlopende evenementen, met concerten, themaweken en sportmanifestaties.

110 skistations en 17 skigebieden, die rechtsreeks of met een pendelbus met elkaar verbonden zijn, maken van Savoie Mont Blanc de grootste bestemming ter wereld voor wintersporten. Op het programma van het seizoen 2014/2015 staan meer aangename vakanties, dankzij kleine en grote attenties voor gezinnen en meer feestelijke verblijven, met skistations die omgevormd zijn in echte muziekscènes, en andere artistieke happenings.

Onvergetelijke eerste stappen

Van de 110 skistations van Savoie Mont Blanc zijn er 24 die de label ‘Famille Plus’ hebben. Zij bieden gezinnen een aangepast onthaal en komen tegemoet aan hun wensen en noden, ook aan deze van de kinderen. Deze skistations hebben een aangepaste infrastructuur, speciale voorzieningen, exclusieve diensten en interessante suggesties. Om de kinderen op een serene wijze te leren omgaan met sneeuw, zijn er speciale zones waar ze de verschillende wintersporten kunnen aanleren, terwijl ze tegelijk gesensibiliseerd worden voor het bergmilieu.

Enkele voorbeelden van het aanleren van wintersporten:

  • Het Easy Park van Tignes – Deze initiatiezone voor leerling-freestylers bestaat uit 3 kickers en 3 rails van het niveau groen, en ook uit een lijn woops.
  • Het Baby Traineau Parc in Le Praz-de-Lys – Dit park dat uniek is in Frankrijk, is gewijd aan het besturen van een hondenslee en richt zich tot kinderen van 3 tot 7 jaar.
  • Het Ski-Joëring Park in Les Gets – Begeleid door een gediplomeerde monitor initiëren de kinderen zich in deze discipline waarbij een paard de skiër voorttrekt.
  • The Stash in Avoriaz – Deze innovatieve ecologische zone brengt ouders en kinderen samen om verantwoord te skiën, tussen freeride en freestyle.
  • De piste van de Vliegende Kilometer voor liefhebbers in Les Menuires – Deze zone laat beginners en meer ervaren skiërs hun topsnelheid meten, in alle veiligheid.
  • De Gliss Quizz in Arêches-Beaufort – Het bergmilieu ontdekken en sensibilisering voor het milieu en de veiligheid op de pistes.
  • Het Opoualand in Val d’Arly – Deze piste voor kinderen van 6 tot 12 jaar is bezaaid met ontdekkingsborden en attracties: slalom met verhoogde bochten, poortjes, behendigheidspelletjes…
  • De Olympische Bobsleepiste van la Plagne – 19 bochten en 1.500 m voor een ongewone en sensationele rit.
  • De Toboggan in Val Thorens – Dit is de langste slee-piste van Frankrijk: een parcours van 6 km met verhoogde bochten en gevarieerde hellingen. De afdaling duurt 45 minuten.

Niet te missen gezinsevenementen

Tussen de 3.000 evenementen die worden georganiseerd door de skistations van Savoie Mont Blanc, selecteerden we enkele hoogtepunten voor de winter 2014-2015, die we kunnen aanbevelen voor gezinnen:

  • 6 en 7 december 2014: de Ski Tests Ski Force Winter Tour in Le Grand-Bornand – Deze dagen die gewijd zijn aan het testen van nieuw skimateriaal, luiden de opening in van het seizoen. Het is er mogelijk zijn skiniveau te evalueren en er is kinderopvang in de sneeuw.
  • De Kerstman woont in Les Gets – Het dorp leeft in het teken van de Kerstman en zijn helpers gedurende twee sprookjesachtige weken die gevuld zijn met magie en verrassingen.
  • Van 10 tot 21 januari 2015: de Grande Odyssée Savoie Mont Blanc – een internationale wedstrijd voor mushers.
  • Van 25 tot 29 maart 2015: het Festival Rock the Pistes – Een zeer origineel concept waarbij ski wordt gekoppeld aan muziek, met concerten in het skigebied, iedere dag in een ander skistation van Les Portes du Soleil.
  • Maart 2015: het Festival Boules de Notes in Les Menuires – Muzikale tuinen aan de voet van de pistes in Les Menuires, grappige en poëtische toestanden op de terrassen, onverwachte spektakels op de pistes, ateliers, muzikale creaties en een live scène staan op het programma van dit festival rond muziek en zang voor kinderen.
  • Van 4 tot 11 april 2015: de Belgische week in Valloire – Gratis spelen op de Place de la Mairie, spektakels voor kinderen, animaties en spelletjes in een tent, proeverij van producten uit Savoie.

>> Meer informatie over de bestemming Savoie Mont Blanc: www.savoie-mont-blanc.com

>> Toegang tot het fotoarchief Savoie Mont Blanc: www.phototheque.savoie-mont-blanc.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg