Persberichten

Neem een duik in het hart van de renaissance in Le Puy du Fou

22/04/2014Val de LoireNatuur en gezin

Niet ver van Nantes bevindt zich het atypische park van Le Puy du Fou, dat is uitgegroeid tot een topattractie in Frankrijk. Vorig jaar telde men er liefst 1,74 miljoen bezoekers. Sinds 12 april 2014 biedt het park een nieuwe reis door de tijd, naar een cultureel fascinerende periode: de renaissance.

Het attractiepark Le Puy du Fou, dat een combinatie toont van moderniteit en authenticiteit, gaat verder met de ontwikkeling van zijn concept dat uniek is in de wereld, met de opening van een nieuwe zone van 80.000 m². Daar worden vier nieuwigheden voorgesteld voor een totale onderdompeling in de renaissance, een keerpunt in de geschiedenis van de mensheid: een uitzonderlijk kasteel, een interactief spektakel, koninklijk logies en een restaurant dat een koning waard is.

Het kasteel van Le Puy du Fou wordt eindelijk toegankelijk

Het kasteel van Le Puy du Fou, dat voordien enkel gebruikt werd als decor voor het spektakel van de ‘Cinéscénie’, een groot historisch fresco dat in de zomer wordt opgevoerd bij het invallen van het duister, opent voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Deze parel van de renaissance, geklasseerd als historisch monument, werd getekend door de koninklijke architect Le Primatice. Het kasteel zal u verrassen door zijn pracht en zijn moderniteit.

De renaissance van het kasteel: een spannende enquête door de gangen en zalen van het kasteel

Dit nieuw interactief spektakel van 35 minuten daagt u uit om het raadsel van het blazoen van Le Puy du Fou op te lossen. De bewoners van het kasteel zijn teruggekeerd uit het verleden en gidsen u door een vijftiental weelderig aangeklede zalen. Elke zaal geeft aanwijzingen met onverwachte evenementen en speciale effecten. De enquête gaat verder in de onderaardse gangen met hun fabuleuze schatten, waar de liggende graffiguren u hun laatste geheimen toevertrouwen, vóór de finale onthulling.

Het ‘Camp du Drap d’Or’: een grandioos verblijf in de ‘logeries royales’

Gun uzelf een prinselijk verblijf in de voetsporen van Frans I en de Engelse koning Hendrik VIII. Baldakijnbedden, eiken steunpilaren, geborduurde wandtapijten, schalen in gehamerd metaal, een badkamer in vergulde keramiek… Alle modern comfort in een majestueus en authentiek decor.

Les Deux Couronnes: een duik in de keuken van de 16e eeuw

De kleine en grote honger worden gestild rond de grote vuurpot van restaurant ‘Les Deux Couronnes’, waar u kunt smullen van gegrilde bereidingen.

>> Meer informatie: www.puydufou.com

>> Vanuit Brussel ligt het park op 7 uur rijden met de auto.

Nota voor de redactie

Le Puy du Fou ligt in de regio Pays de la Loire, waarvan u hierna enkele interessante gegevens vindt:

  • Belangrijkste steden: Angers, Saumur, Le Mans, Nantes.
  • Niet te missen: het kasteel van de Hertogen van Bretagne in Nantes, de oude straatjes van Le Mans, Saumur (hoofdstad van de paardrijderskunst), de kanalen van de regio, de kustplaatsen La Baule en Les Sables-d’Olonne, de abdij van Fontevraud.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg