Persberichten

Occitanie / Sud de France: 3 grote afspraken in 2018

30/01/2018Occitanie - Sud de FranceMeest recent

Het Vakantiesalon van Brussel nodigt je dit jaar uit om Occitanie te (her)ontdekken, één van onze twee Franse eregasten. De regio met een mediterraans klimaat en prachtige berglandschappen laat je dit jaar heel wat nieuwigheden verkennen. Noteer alvast dire hoogtepunten in je agenda: de opening van het "Musée de la Romanité" in Nîmes, een nieuwe culturele site over de luchtvaart in Toulouse en de mogelijkheid om op autovrije wegen de legendarische Pyreneeëncols met de fiets te beklimmen. 

  • Nieuw museum over de Romeinse beschaving in Nîmes

muse-ae_de_la_romanite-a_-12_ste-aphane_ramillon_ville_de_ni-armes.jpg

Een van de hoogtepunten van 2018 is de opening van het nieuwe "Musée de la Romanité" op 2 juni in Nîmes. Het museum ligt tegenover het amphitheater en valt op door de originele architectuur. Het plantendak biedt bovendien een adembenemend panoramisch uitzicht. Marmeren beelden, mozaïeken, keramische kruiken, grafurnes,... Het publiek zal maar liefst 5.500 werken kunnen bewonderen in het 3.500m² grote museum. Dankzij 3D-beelden en augmented reality krijgen bezoekers daarnaast ook een realistisch beeld van de historische context. Een absolute must!

  • La Piste des Géants: nieuwe culturele site in Toulouse over de luchtvaart 

toulouse.jpg

In 1918 vertrok de allereerste luchtpostlijn in Toulouse. De stad viert deze gebeurtenis 100 jaar later met de opening van een nieuwe culturele site: la Piste des Géants. Dit grootse project opent in oktober 2018 op het domein van Toulouse Aérospace in Montaudran. Ontdek de pionniers van het luchtpostbedrijf Aéropostale, herbeleef de vluchten tussen drie verschillende continenten en bewonder in een unieke show 150 reusachtige mechanische toestellen van het bekende gezelschap La Machine.

  • Pyrénées Cycl'n Trip: in het spoor van de Ronde van Frankrijk

occitanie_sud_de_france_pyrenees.png

Zin om de mythische cols van de Pyreneeën zelf met de fiets te ontdekken? Van 30 juli tot 3 augustus kunnen wielertoeristen vlak na de Ronde van Frankrijk een unieke ervaring beleven met "Pyrénées Cycl'n Trip". Vijf dagen lang zijn de wegen van 9u tot 12u autovrij en kan je elke dag één à drie cols beklimmen. In totaal kunnen wielertoeristen 10 verschillende cols bedwingen, goed voor meer dan 100 km klimmen, met onder andere de Col de Peyresourde en de legendarische Tourmalet. "Pyrénées Cycl'n Trip" biedt een verblijven op maat, inclusief reserveringen van overnachtingsplaatsen, bagagetransfers en activiteitenprogramma's.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg