Persberichten

Rock en Seine

Onze acht zomerse toppers voor augustus

12/06/2019FrankrijkPraktische info

Ook in augustus zomeren we rustig verder en genieten we van al het moois dat La douce France te bieden heeft. We snuiven een vleug lavendel op in Digne-Les-Bains, we dromen weg bij vuurwerk- en lichtspektakels in Annecy en Avignon, we duiken in de dahlia’s in Sélestat, we laten ons meeslepen door de beats in Cannes en Parijs, we dineren op de dijk in Cabourg en we ontdekken een weldoordacht Plan B in Marseille. Zeg nu nog eens dat de zomer komkommertijd is ...

Noteer alvast in je agenda:

  • 1-17 augustus – Plan B in het Mucem – Marseille (Provence)
  • 2 tot 6 augustus – 73e Lavendelcorso – Digne-Les-Bains (Provence-Alpes Côte d’Azur)
  • 3 augustus – Fête du Lac – Annecy (Auvergne-Rhône-Alpes)
  • 9 tot 11 augustus – Les Plages Electroniques – Cannes (Côte d’Azur)
  • 10 augustus – Bloemencorso – Sélestat (Elzas)
  • 11 augustus tot 12 oktober – Vibrations – Avignon (Provence)
  • 24 augustus – Diner op de dijk – Cabourg (Normandië)
  • 24 tot 26 augustus – Rock en Seine – Parijs

Plan B in het Mucem (Marseille)

Plan B

Laat je niet misleiden door de naam, Plan B is een volwaardig en veelzijdig alternatief programma dat deze zomer weleens je prioriteit zou kunnen worden. Het Mucem (Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée) in Marseille biedt een programma van 496 (!) uur dat tegelijk doet watertanden en lichte keuzestress geeft. Zeven dagen op zeven kun je vanaf 10 uur ’s ochtends in het museum terecht voor een waaier aan culturele kleuren, ateliers, lezingen, filmvoorstellingen, enz. Meer zin in een hap frisse lucht? Begeef je dan naar Fort Saint-Jean, waar je ‘s avonds in de openlucht kunt genieten van banketten, dansvoorstellingen, concerten, dj-sets, films onder de sterrenhemel en verrassende lectuur. Of geniet gewoon van een heerlijk moment nietsdoen met een aperitief en zicht op zee.

73e Lavendelcorso (Digne-Les-Bains)

Lavande

Onze tweede afspraak in augustus: de hoofdstad van de lavendel. Ook wel Dignes-les-Bains genoemd. Dit stadje in het zuiden van Frankrijk viert deze zomer de 73e editie van de ‘Corso de la Lavande’, een eerbetoon aan het fijne blauwe bloemetje en bovendien een van de belangrijkste optochten van de regio Provences-Alpes Côte d’Azur. Elk jaar zakken zo’n 15.000 mensen per dag af naar de stad om de praalwagens te bewonderen en om te genieten van muziek van nationale en internationale groepen, nachtelijke stoeten met verlichte praalwagens, vuurwerk, kermisattracties en bals. En voor we het vergeten, je gaat niet naar huis zonder een gratis zakje lavendel!

Fête du Lac (Annecy) 

Lac

De volgende stop op ons programma is een niet te missen spektakel in Annecy. Daar verandert de baai van Albigny de eerste zaterdag van augustus in het toneel van het grootste vuurwerkspektakel in Europa. Deze zomer staat het feest in het teken van dromen, een thema dat tot leven wordt gebracht door Parente Fireworks met het artistieke project ‘Rêver le ciel’. Zowat 200.000 bezoekers verzamelen zich voor deze unieke show aan de rand van het meer om gedurende 70 minuten te genieten van vuurwerk dat gesynchroniseerd is met muziek, licht en water. Een geheel dat je meeneemt op een metaforische reis tussen heden en verleden, op zoek naar de sterren.

Les Plages Electroniques (Cannes)

Plages Electroniques

Tijd voor een muzikale driedaagse! Cannes, wereldwijd gekend voor zijn filmfestival, heeft ook op het vlak van muziek heel wat in zijn mars. Getuige hiervan ‘Les Plages Electroniques’, de grootste beachparty van Frankrijk, waar al dertien jaar lang liefhebbers van elektronische muziek uit de hele wereld op afkomen. En ook voor deze veertiende editie trekken ze alles uit de kast met een festivaldorp, een beauty corner, talloze ludieke stands, een gevarieerde keuze uit foodtrucks en plaatselijke restaurateurs, een totale barlengte van 120 meter ... Door het grote succes van de afterparty's op de vorige editie, zal je ook dit jaar kunnen doorfeesten tot in de vroege uurtjes. En  voor wie nog niet overtuigd is, gooien we er ook nog een Open Water Party bij. Jawel, een openluchtdansvloer op zee.

Bloemencorso (Sélestat)

Corso Fleurit

Van de bloemenkrans op ons hoofd (ook deze zomer onmisbaar in je festivaloutfit) gaan we naar de bloemen op praalwagens. In Sélestat wordt al vol ongeduld afgeteld naar de 90e editie van de jaarlijkse bloemencorso. 12 praalwagens met meer dan 500.000 dahlia’s veranderen de straten in een ware kleurenzee. Een eerste keer in de vroege avond, vergezeld van muzikanten, dansers en zelfs jongleurs. Een paar uur later baden de wagens dan weer letterlijk in een nieuw licht, wanneer ze in het donker aan hun tweede optocht beginnen, en om middernacht gaan we allemaal richting het meer voor de afsluitende vuurwerkshow. Maar niet getreurd, ook de volgende dag kunnen we nog rustig nagenieten met talloze animaties in de straten van Sélestat.

Vibrations (Avignon) 

Vibrations

Frankrijk maakt zich op voor een zwoele zomer met heerlijk lange avonden. Zo ook Avignon, waar je even kunt wegdromen zodra het duister valt: Vibrations. Van midden augustus tot eind september transformeert deze gloednieuwe 360°-show dagelijks de Cour d’Honneur van het Pausenpaleis in een indrukwekkende licht- en geluidshow. Voor het tweede jaar op rij wordt dit gotische monument zo het schouwtoneel van een meeslepend spektakel dat talrijke emoties oproept aan de hand van beeld en geluid en dat de toeschouwer meeneemt op een reis door een ontroerend en vibrerend universum. Een kleine voetnoot: dit spektakel bewonder je rechtstaand.

Diner op de dijk (Cabourg) 

Diner Digue

Van zoveel meeslepende en ontroerende evenementen krijgen we honger en dus houden we even halt in Cabourg voor het grootste diner van Frankrijk met zicht op zee. Voor de zestiende keer op rij nodigt dit concept zomergasten en inwoners uit om deel te nemen aan een gezellige en feestelijke maaltijd aan een van de mooiste stranden van Normandië. Waar de eerste editie 600 deelnemers trok, schoven in 2018 al meer dan 5200 hongerigen aan! Dus breng je maaltijd mee, of koop een mand vol lekkers bij een van de deelnemende handelaars, en neem plaats aan de 4 kilometer lange eettafel voor een etentje vergezeld van muziek en animaties.  En natuurlijk sluiten we dit feestje af met een knaller op het strand.

Rock en Seine (Parijs)

Rock en Seine

Met 17 edities op de teller en niet aflatend succes hoeven we het festival Rock en Seine bijna niet meer voor te stellen. Een van de meest prestigieuze festivals van de Franse hoofdstad dat jaarlijks meer dan 100.000 toeschouwers naar het Nationaal park Saint-Cloud lokt. En ook wij weerstaan niet aan de lokroep van zijn vijf podia waarop alle rockstijlen vertegenwoordigd zijn: van punk tot metal,  langs pop-rock, new wave en britpop. We trappelen al van ongeduld om The Cure, Major Lazer en Jorja Smith aan het werk te zien. Naast deze kleppers van formaat krijgen ook opkomende talenten hun plaats in de schijnwerpers. Het geheel wordt bovendien geserveerd op een bedje van ecologisch bewustzijn. Waar wacht je nog op?

Credits foto's:

  • Rock en Seine ©ZelieNoreda-0221_MD
  • Plan B ©Julie Cohen_2
  • Lavendelcorso ©Provence Alpes Digne les Bains Tourisme – Michel Boutin Le Naturographe
  • Fête du lac ©Ville d'Annecy
  • Plages Electroniques (160) ©A.Macchi /Plages electro
  • Bloemencorso ©SHKT 
  • Vibrations ©FOlliver (9)
  • Diner op de dijk ©Eric Larrayadieu
  • Rock en Seine ©_ZélieNoreda-1157_MD

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg