Persberichten

Onze Franse aanraders voor maart

11/12/2019FrankrijkMeest recent

In maart schudden we de koudste dagen van ons af en profiteren we van het daglicht om op verkenning te gaan. Onze eerste halte wordt het kleurrijke carnaval van Straatsburg, gevolgd door een innovatief dansfestival in Brest. Vervolgens sterken we aan met streekproducten in Toulouse, alvorens we een nog een keer de pistes aandoen tijdens Tomorrowland Winter en snelheidsrecords breken op de latten in Vars. Op je plaatsen, klaar? Af!

 • Heel de maand maart: Carnaval van Straatsburg (Elzas)
 • 2 tot 7 maart: Dañsfabrik in Brest (Bretagne)
 • 13 tot 15 maart: Salons vins et terroirs in Toulouse (Occitanië)
 • 14 tot 21 maart: Tomorrowland Winter in Alpe d'Huez (Auvergne-Rhône-Alpes)
 • 28 tot 31 maart: Speed Masters in Vars (Provence-Alpes-Côte d'Azur)

Carnaval van Straatsburg (Elzas)

Carnaval Straatsburg

Elke eerste zondag van maart markeert in Straatsburg de terugkeer van de lente. Toegegeven, het is nog vroeg, maar zodra het feest van praalwagens, dansers, muzikanten en kleurrijk gekostumeerde personages de straten inneemt, wordt de winter in een klap aan de deur gezet. De hele bende trekt door tal van straatjes en langs de meest emblematische plekken van de stad. Daarbovenop kun je van een hoop evenementen rond het carnaval genieten: carnavalsavonden, gekostumeerde bals, optochten voor de kleinste spruiten ... Kortom, een feestje.

Dañsfabrik in Brest (Bretagne)

Dansfabrik

Van de klassieker in Straatsburg trekken we naar een gedurfd festival in Bretagne. Professionelen uit de danswereld en een gepassioneerd publiek palmen de straten en theaters van Brest in. Zoals elk jaar wordt een deel van het programma samengesteld door de eregast, een initiatief dat de banden tussen Brest en de internationale dansscène nog nauwer aanhaalt. Verwacht je aan een gevarieerd aanbod van innoverende voorstellingen, toegankelijke workshops, nooit eerder vertoonde films en creatieve tentoonstellingen. Gooi tot slot de benen nog even los op de traditionele afsluitende dansavond in het Cabaret Vauban.

Salons vins et terroirs in Toulouse (Occitanië)

Salons vins

Na al het feesten en dansen zijn we wel even toe aan een iets rustigere daginvulling en die vinden we in Toulouse, waar de simpele geneugten van het leven in de schijnwerpers worden gezet. In een sfeervol kader neem je de tijd om kwaliteitsvolle en authentieke streekproducten te ontdekken uit een aanbod van meer dan 150 exposanten. Zowel wijnen als lekkernijen zorgen voor een stevige dosis gastronomisch genot. Op de wijn- en streekproductenbeurs van Toulouse zijn dan ook alle grote wijngebieden van Frankrijk vertegenwoordigd. Proost!

Tomorrowland Winter in Alpe d'Huez (Auvergne-Rhône-Alpes)

Tomorrowland Winter

Zet je schrap, want na een meer dan geslaagde eerste editie met 30.000 bezoekers, komt Tomorrowland Winter in 2020 terug naar de Franse Alpen! De stevige line-up met klinkende namen zoals Paul Kalkbrenner, Vini Vici, Robert Falcon en talloze andere artiesten van wereldformaat belooft een zinderende ervaring op 2.000 meter hoogte. Boek een pakket met ticket, skipas en verblijf en glijd naar je favoriete dj’s over de pistes van Alpe d’Huez die speciaal voor dit festival geprepareerd worden. Geniet van de sneeuw, de zon en de muziek in de tot de verbeelding sprekende aankleding waar Tomorrowland voor gekend staat.

Speed Masters in Vars (Provence-Alpes-Côte d'Azur)

Speed Masters

Van duizelingwekkende beats naar duizelingwekkende snelheden. Zoals elk jaar proberen de snelste skiërs ter wereld op de mythische piste van Chabrières het wereldrecord speedskiën te breken. Het startpunt van deze uitdaging ligt op 2750 m hoogte en de maximale hellingsgraad bedraagt een ongelofelijke 98 procent. De laatste die het record op zijn naam zette, was de Italiaanse snelheidsduivel Ivan Origone. Hij liet in 2016 een flitsende finish optekenen aan 254,958 km/u. Zal het record in 2020 eindelijk opnieuw worden scherpgesteld?

Credits foto's:

 • Header: Tomorrowland (12) © Tomorrowland
 • Carnaval van Straatsburg: Carnaval 2018 © Jerome Dorkel - Ville de Strasbourg
 • Dañsfabrik: WHITEDOG_photo_nadia_lauro2 © Latifa Laâbissi
 • Salons Vins et Terroirs: 16032019-IMG_3827
 • Tomorrowland (19) © Tomorrowland 
 • Speed Masters: valentina-greggio-recordwoman-du-monde-de-ski-de-vitesse © remi-morel

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg