Persberichten

Les Absinthiades

Onze zes aanraders in Frankrijk voor oktober

20/08/2019FrankrijkMeest recent

Wanneer de dagen korter worden en het weer nog onvoorspelbaarder dan gewoonlijk, heb je een stevige agenda nodig om de seizoensverandering heelhuids door te komen. Zoals altijd doen wij een grondige prospectie zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken. Vier de terugkeer van de kuddes in Annecy, trek je loopschoenen aan en ontdek Bordeaux by night, trakteer jezelf op een stevige dosis chocolade in Parijs, loop die er weer af op Réunion, vier je overwinning met absint in Pontarlier en waag je tot slot aan een ludieke escape game in Montpellier. Noteer alvast ...

  • 5 en 6 oktober: Absinthiades in Pontarlier (Bourgogne-Franche-Comté)
  • 12 oktober: Retour des Alpages in Annecy (Auvergne-Rhône-Alpes)
  • 17 tot 20 oktober: Le Grand Raid op Réunion
  • 26 oktober: Ociane Matmut Marathon van Bordeaux
  • 30 en 31 oktober: Escape Game La Ronde des Gardiens in Montpellier (Occitanië)
  • 30 oktober tot 3 november: Salon du Chocolat in Parijs

Les Absinthiades van Pontarlier (Bourgogne-Franche-Comté )

Les Absinthiades

We zetten oktober stevig in met een viering opgedragen aan de groene fee: absint. Deze sterkedrank werd in 1915 verboden in Frankrijk en gaat sinds een aantal jaar weer legaal over de toonbank. Niemand dan Van Gogh zou zijn oor hebben afgesneden door de hallucinogene werking van het originele goedje. Op de Asbinthiades komen kenners en groentjes uit heel Frankrijk en daarbuiten samen om zich onder te dompelen in de mythische sfeer die deze drank omhult. En wel in Pontarlier, dat van 1805 tot 1915 wereldwijd het economische zwaartepunt van absint was. Op dit unieke evenement wordt de fee een weekend lang uit haar fles gelaten en doorgelicht tijdens exposities, conferenties, proeverijen, bezoekjes aan distilleerderijen enz.

Le Retour des Alpages in Annecy  (Auvergne-Rhône-Alpes )

Retour des Alpages

Een hele zomer lang hebben de kuddes de warme dagen doorgebracht op de groene weides, maar nu de herst eraan komt, wordt het tijd om terug te keren naar de vallei. Al sinds de middeleeuwen wordt deze terugkeer symbolisch gevierd en ook dit jaar veranderen de straten van Annecy in een kleurrijk toneel. De 2e zaterdag van oktober biedt de stad plaats aan een traditioneel en folklorisch feest waar je oude beroepen en traditionele instrumenten ontdekt, vakmensen ontmoet en streekproducten kunt proeven. En natuurlijk is er ook de optocht van de prachtige kuddes, een pluizige noot om de herfst goed in te zetten!

Le Grand Raid op Ile de Réunion

Le Grand Raid Réunion

Voor onze volgende afspraak trekken we onze avontuurlijke schoenen aan en zetten we koers naar het overzees departement Réunion. Dit weelderige paradijs is een geliefkoosde trekpleister van bergbeklimmers en natuurliefhebbers en heeft voor de maand oktober een sportieve uitdaging in petto: Le Grand Raid, ook wel de Diagonale des fous (de diagonaal van de zot) genoemd. Nomen est omen, want dit is een van de moeilijkste loopwedstrijden ter wereld: over een lengte van 166 kilometer overbrug je, als alles goed gaat, 9611 meter hoogteverschil. Heeft je training wat vertraging opgelopen? Dan kun je ook kiezen voor een afstand van 112 of 66 kilometer, of loop in een ploeg van vier en laat je afwisselen. En dat alles in vier dagen tijd.

L'Ociane Matmut Marathon van Bordeaux

Marathon de Bordeaux

In oktober begint het zomerse bikini body het al wat moeilijker te krijgen. Tijd dus voor een portie verantwoord afzien en wel in een prachtige setting: hartje Bordeaux. Zo’n 20.000 paar loopschoenen verzamelen zich hier voor de vijfde keer voor het Palais de la Bourse, vertrekpunt van een avondloop langs het erfgoed en de wijngaarden van deze magische stad. Laat je aanmoedigen door de duizenden toeschouwers en het ritme van de muziek terwijl je een hele of halve marathon aflegt, of laat je afwisselen door je zorgvuldig samengestelde ploeg. Geen zin om te lopen? Geniet dan van de betoverende sfeer terwijl je de lopers aanmoedigt en van een heerlijk glaasje ... bordeaux geniet.

Escape Game La Ronde des Gardiens in Montpellier (Occitanie)

Deze maand gaan we ook voor een ludieke noot en wel in Montpellier, waar de Opéra Comédie een gloednieuwe escape game aanbiedt. Een beetje context? Er is iets niet pluis volgens de nachtwakers van de Opéra. Mysterieuze indringers stellen de zenuwen van alle medewerkers op de proef. De zangers voelen zich onveilig in hun loge, de onenigheid in het orkest groeit, de dirigent dreigt met zijn ontslag, de concierge slaapt niet meer ... Kortom, het zijn zenuwslopende tijden voor het hele team en daar wil de directie graag verandering inbrengen. Ze hoopt dat jij het raadsel kunt oplossen en dat zo de rust weer kan terugkeren in de Opéra Comédie.

Salon du chocolat in Parijs

Salon du Chocolat

Na al deze evenementen moet je ook weer wat krachten opdoen. Tijd voor wat snelle suikers in Parijs, waar dit jaar de 25e editie van het Salon du chocolat (chocoladebeurs) plaatsvindt: het grootste evenement rond chocolade en cacao ter wereld. Vijf dagen lang vind je hier de grootste namen uit de wereld van de chocolade en de patisserie. Ontdek meer dan 60 deelnemende landen, verschillende cacaoproducenten en een enorm aanbod aan chocolade van over de hele wereld. Let je toch een beetje op de lijn? Dan kun je ook de ogen uitkijken op de modeshow met chocoladen kleren, de expositie van chocoladen kunstwerken, workshops en demonstraties rond (jawel) chocolade. Het belooft een spectaculaire editie vol verrassingen te worden.

Credits foto's:

  • Les Absinthiades © Tourisme Bourgogne-Franche-Comté
  • Le Retour des Alpages © Lac Annecy Tourisme/C.Max
  • Le Grand Raid © IMAZ PRESSE REUNION
  • L'Ociane Matmut Marathon © Didier Doustin
  • Photo 2 © drSalonduChocolat

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg