Persberichten

Rennes in BXL

Rennes komt op bezoek in Brussel op 9 en 10 september

18/08/2022BretagneNatuur en gezin

Na het bezoek van de Brusselse chefs op de Marché à Manger van Rennes in 2021, is het nu de beurt aan de mensen uit Rennes om ons de art de vivre van de beroemde Bretonse stad te leren kennen. Dit doen ze op 9 en 10 september in de Grand Hospice in Brussel.

Op vrijdag 9 september om 18u begint de feestelijke avond van Rennes in de tuinen van het instituut Pacheco in Brussel. Een chef uit Rennes zal het nodige voedsel voorzien, terwijl de openluchtbar ter uitzondering ook een bier uit Rennes zal aanbieden. En om de sfeer erin te brengen, zal DJ Ordoeuvre beroemde Bretoense chansons remixen terwijl de aanwezige Brusselaars zich kunnen wagen aan een potje 'palet breton' op de petanquebanen.

Op zaterdag 10 september wordt het dorp van Rennes, nog steeds op de tonen van DJ Ordoeuvre, uitgebreid naar de twee tuinen van de Grand Hospice, met een echte marché à manger waar je kan genieten van de lokale street food zoals een Galette-Saucisse - een mix tussen een worstenbroodje en een pannenkoek - zeevruchten en kouign amann. De cultuur van Rennes zal ook aanwezig zijn met een bagad, een traditionele muziekgroep, dansers en de geometrische kunstwerken van Ali, een straatkunstenaar die krijt en kantwerk gebruikt voor een geweldig resultaat. Terwijl de volwassenen de kunst van het 'palet breton' onder de knie proberen te krijgen, kunnen de kinderen zich amuseren in de workshop Kidi Globe-Trotter, over hoe zij de wereld kunnen ontdekken. De aanwezige Brusselaars kunnen proberen een cadeaumand of zelfs een weekendje Rennes te winnen, om ter plekke te gaan genieten van de rijkdom van de hoofdstad van Bretagne.   

Het volledige programma : https://www.tourisme-rennes.com/fr/decouvrir-rennes/actualites/bruxelles/

Een evenement van Destination Rennes
Perscontact
Raphaëlle Couloigner
(+33) 06 99 83 86 52
r.couloigner@destinationrennes.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg