Persberichten

Skiën op het dak van de Alpen in Les 2 Alpes

31/01/2022AlpesBergen

Nadat we vorige week het skigebied van Serre-Chevalier uitlichtten, gaan we nu op bezoek bij de buren van Les 2 Alpes. En ook hier zijn zon, kilometerslange pistes en een uitmuntende gastronomie de kernwoorden van onze ervaring. Een verslag van onze trip naar een van de grootste, hoogstgelegen en meest sfeervolle skigebieden van Frankrijk, dat ook een paradijs kan zijn voor niet-skiërs! 

Hoogste skigebied van Frankrijk


2alpes_-_belvedere_des_ecrins.png

© Pyrène Duffau - Skiën op de hoogstgelegen blauwe piste van Frankrijk

2300 meter. Dat is het hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt van het skigebied van Les 2 Alpes. Het spreekt dus voor zich dat het bijzonder uitgebreide skigebied een van de voornaamste troeven van Les 2 Alpes is. Met een blauwe piste gelegen op de befaamde gletsjer op 3600m hoogte, is het meteen ook het hoogste skigebied van Frankrijk. Een werkelijke droompiste, want vanop deze hoogte heb je bij helder weer een onwaarschijnlijk 360-gradenzicht over de omgeving. De Mont Blanc, het Nationaal Park van de Ecrins, de Mont Ventoux, het Centraal Massief en de valleien van Grenoble en Lyon. Allen zijn ze zichtbaar vanop de top van dit skigebied, dat tevens toegankelijk is voor niet-skiërs. Wie de adembenemende schoonheid in zich heeft kunnen opnemen, kan vervolgens zijn afdaling inzetten. En die is niet niks: vanop de 3600m kun je in één ruk afdalen naar het laagste punt van het skigebied, dat zich op 1300m bevindt. De droom van elke skiër!

Tal van mogelijkheden voor niet-skiërs


2alpes_-_vtt_sur_neige.png

© Luka Leroy

Maar zoals eerder vermeld zijn het niet enkel de skiërs of snowboarders die hier profijt van hebben: ook voor wie liever niet van de pistes glijdt zijn er tal van mogelijkheden. De gletsjer is bereikbaar voor wandelaars, zodat ook zij de magnifieke vergezichten kunnen bewonderen vanop de passerelles of de terrassen met uitzicht. Zij kunnen als alternatieve activiteit een stevige sneeuwschoenwandeling maken waarbij je de andere, bijna steeds in de zon gelegen kant van de vallei opzoekt. Daarnaast organiseert Aventure Electrobike mountainbiketochten op de pistes. Rond sluitingstijd van de pistes neemt gids Antoine je op een elektrische mountainbike mee de hellingen op. Na een eerste initiatie in de techniek en het onder controle houden van de mountainbike ga je de pistes op en volg je kronkelweggetjes die je naar boven voeren. Ook hier hadden we het geluk deze activiteit bij valavond aan te vatten, zodat we een verbluffend zicht hadden op de dorpjes Mont-de-Lans en Venosc, die samen Les 2 Alpes vormen. Wanneer het compleet donker is, daal je over de pistes weer af naar de centrale as van het skidorp. Een uitdagende en spectaculaire activiteit voor zowel ervaren als onervaren fietsers!

Gastronomische verwennerij


2alpes_-_avenue_de_la_muzelle.png

© Luka Leroy - De Avenue de la Muzelle, het kloppende hart van skigebied Les 2 Alpes

Honger gekregen van al dat sporten? In Les 2 Alpes zijn er meer dan genoeg eetgelegenheden. Het leven is er dan ook gecentreerder dan in andere gebieden, en dat is bij binnenkomst van het skioord meteen te merken. Langs de centrale as van het dorp – de Avenue de la Muzelle – liggen tal van gezellige bars, restaurantjes, hotels en winkeltjes. Uit eigen ervaring kunnen we alvast Casa Nostra aanraden. Het zeer warm aandoende restaurant serveert er Franse klassiekers met een originele twist, deels geïnspireerd door de Corsicaanse afkomst van de uitbaters. Maar ook in het restaurant van onze gloednieuwe verblijfplaats, de Base Camp Lodge, is het uitstekend dineren. Zij beschikken zelfs over een eigen pizzaiolo, die de beste pizza’s van Les 2 Alpes bereidt. Toch nog zin in een aperitief vooraleer de voeten onder tafel te schuiven? Dan raden we ten stelligste Chez nous 2 aan, een cocktailbar waar we nog vele locals terugvinden. De lekkere apéro en het aanstekelijke enthousiasme waarmee deze geserveerd wordt zullen ongetwijfeld een glimlach op je gezicht toveren. We werden echter nog het meest omvergeblazen door het door Michelin erkende Le Diable Au Coeur, gelegen op 2400 meter hoogte en met een terras met panoramisch uitzicht op het Massif des Ecrins, de vallei van het dorp en de iconische berg ‘la Muzelle’. Onder een aangenaam brandende zon genoten we van een heerlijk gemarineerde zalmforel, een lamsschouder of een ravioli met lokale kaas en eekhoorntjesbrood. Probeer dán maar eens je skilatten weer aan te binden en dit schitterende terras te verlaten!

Gratis skiën voor de beginners, onderaan de pistes

Ga je skiën met je familie en heb je enkele niet-skiërs mee die graag eens op de latten staan? Dan heeft het skigebied van Les 2 Alpes een geschikte oplossing! Onderaan de pistes die grenzen aan het dorp zijn kleine liftjes geïnstalleerd waarvoor je geen skipassen nodig hebt. Zo kunnen de niet-skiërs proeven van een eerste ervaring op de latten zonder een skipas te moeten aanschaffen, en zo dus een hoop geld besparen! Wil je toch skilessen nemen, dan staat de Ecole du Ski français van Les 2 Alpes klaar om je met open armen te ontvangen. Wij hadden er alvast een uitstekende ervaring mee! 

Om er te geraken, namen we de trein van Brussel-Zuid naar Lyon Part-Dieu met dank aan TGV. Van daaruit reisden we verder met de wagen. Voor alle info over treinreizen met TGV, verwijzen we je graag door naar hun website.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg