Persberichten

Leef volgens het ritme van het water met Le Boat

04/05/2023FrankrijkMeest recent

Op zoek naar rust, ontspanning en een bijzonder uitje? Ontdek de riviercruises "made by Le Boat" en leef volgens het ritme van het water. Aan boord van een boot zonder vaarbewijs word je de kapitein van je vakantie en herontdek je de smaak van de vrijheid.

Geniet van de gastronomische smaken van de Bourgogne-Franche-Comté of maak een zonnige tocht over het Canal du Midi en ontdek al zijn culturele schatten. Met Le Boat reis je op vele routes door heel Frankrijk!

Inzoomen op Le Boat
© The Boat

Met Le Boat kan je vertrekken aan een van de vele havens gelegen aan de mooiste waterwegen. Laat je vervolgens meevoeren naar het onbekende! Ga waar je wil en stop wanneer je wil. Er is geen vaarbewijs of eerdere ervaring nodig om te varen. De route wordt van dag tot dag bepaald, wat je een echt gevoel van vrijheid geeft!

Op zoek naar inspiratie? Le Boat biedt een ruime keuze aan cruises, maar je kan ook je creativiteit de vrije loop laten en je eigen voorkeurstraject bepalen. Wil je even je routine doorbreken, kies dan voor een kort verblijf. Om nieuwe energie op te doen, ga er dan een weekje tussenuit. Kies ten slotte voor een lang verblijf voor een complete verandering van omgeving.

Eenmaal aan boord, en na een zeilinstructie, kan je volop genieten van je vakantie: geschiedenis, erfgoed, gastronomie, middeleeuwse dorpjes en pittoreske stadjes tussen de kliffen... het is een gegarandeerde verandering van omgeving!

Je hoeft alleen nog maar je bestemming te kiezen. Vóór de start geeft het personeel van de vertrekhaven je alle informatie die je nodig hebt voor jouw tocht: de bediening van de boot, de sluizen, de uitrusting aan boord, de bezienswaardigheden onderweg, enz. Alles wordt je uitgelegd, zodat je zelf kan varen.

Nieuwigheden 2023

Dit jaar komen er elf nieuwe boten bij de Horizon-vloot. Dit betekent nog meer vaarplezier op het Canal du Midi, in Bourgondië, de Elzas en Bretagne. Ook zullen er binnenkort nieuwe gedetailleerde routes beschikbaar zijn: iedereen zal zijn cruise kunnen plannen en de geheimen en goede adressen van elk vaargebied kunnen ontdekken.

Favoriete bestemmingen
© The Boat

Geniet van de gastronomische smaken van de Bourgogne-Franche-Comté

De Bourgogne-Franche-Comté is een paradijs voor fijnproevers! Van kleine lokale restaurants tot sterrenzaken in de regio, via marktjes en gespecialiseerde winkels is er altijd wel een gelegenheid om je smaakpapillen te prikkelen. Probeer de unieke Bresse-kip of de beroemde Bourgondische slakken, vergezeld van de wijnen van de Côte de Beaune, en niet te vergeten de onmisbare Dijon-mosterd!

Cultuur opsnuiven langs het Canal du Midi

Een tocht over het Canal du Midi is een unieke ervaring, rijk aan zon, een zacht gevoel en een zingend accent. Stap op de fiets en ontdek de droomomgeving en de gevarieerde landschappen. Occitanie is ook een land van geschiedenis en erfgoed. Het herbergt 8 sites die op de UNESCO lijst staan, 20 sites in het land van de Katharen waaronder 8 duizelingwekkende burchten, en 41 uitzonderlijke sites. Zij zijn te ontdekken zonder grenzen. Mis de ongelooflijke middeleeuwse stad Carcassonne niet, of een van de laatste wasplaatsen op het Canal du Midi in Montgiscard, voordat je via de sluistrap van Fonseranes het kasteel van Paraza bereikt.

Hebben deze routes jou geïnspireerd? Negen bestemmingen in Frankrijk liggen al op jou te wachten: Bourgogne Loire Nivernais, Alsace-Lorraine, Camargue, Lot, Charente, Bretagne, Aquitaine, Canal du Midi en Bourgogne-Franche-Comté. 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg