Persberichten

Virtueel reizen: dit zijn de meest bezochte plaatsen in Frankrijk in 15 jaar Google Street View

25/05/2022FrankrijkMeest recent

Google Street View is jarig! Deze week viert de applicatie van Google zijn vijftiende verjaardag, en ter ere daarvan maakte Google voor verschillende landen bekend welke plaatsen het vaakst op een virtueel bezoek konden rekenen het afgelopen jaar. Voor Frankrijk was de winnaar weinig verrassend de Eiffeltoren, maar in de top 10 staan toch enkele verrassingen. Je ontdekt ze hier!

Glorie voor Parijs en omgeving


visuels_francenews_12.png

Het Louvre in Parijs staat op de derde plaats
© Adobe Stock / Netfalls

Dat de Eiffeltoren de eerste plaats zou bekleden in de top 10 van Franse monumenten, is weinig verrassend. Het onmisbare monument uit de hoofdstad voert deze lijst aan, maar is een wereldspeler als het om virtuele bezoeken gaat. Google Street View maakte immers ook bekend welke monumenten wereldwijd het vaakst op een virtueel bezoek konden rekenen, en daarbij moest de Eiffeltoren enkel de Burj Khalifa in Dubai voor zich laten.

En behalve de Eiffeltoren is Parijs ook in de rest van de top 10 rijkelijk vertegenwoordigd. Op de derde plaats komen we het Louvre tegen, met verdere ereplaatsen voor de vaste waardes Arc de Triomphe, de Basilique du Sacré-Coeur, de Notre-Dame en het Panthéon. Ook verrassend is dat het indrukwekkende stadion Parc des Princes, de thuishaven van voetbalploeg Paris-Saint-Germain, een zesde plaats bekleedt in de lijst. Met Disneyland Parijs en het Paleis van Versailles als nummers 5 en 9, bevindt slechts een monument uit de top 10 zich niet in de regio Île-de-France.  

Grote verrassing op de tweede plaats


visuels_francenews_13.png

De Serpent d'Océan in Saint-Brevin-les-Pins werd na de Eiffeltoren het vaakst bezocht via Google Street View
© Adobe Stock / Raphael

In de door Parijs gedomineerde lijst krijgen we dus enkele van de te verwachten monumenten tegen, maar vooral plaats twee deed onze wenkbrauwen fronsen. Daar prijkt immers de Serpent d’Océan, een kunstwerk dat te zien is op het intergetijdengebied van Saint-Brevin-les-Pins, ten westen van Nantes en net onder Saint-Nazaire, in de regio Pays de la Loire.

De Serpent d’Océan is een kunstwerk van de Frans-Chinese avant-garde kunstenaar Huang Yong Ping, en werd in 2012 geïnaugureerd ter gelegenheid van het Estuaire Festival. Zoals de naam doet vermoeden, beeldt het kunstwerk het 130m lange skelet van een slang uit die uit de zee kruipt. De zichtbaarheid van het kunstwerk wordt bepaald door het getij van het moment. Bij hoogtij is enkel de kop en een stukje van de ruggengraat zichtbaar, bij laagtij het hele monument. Opletten dus wanneer je een bezoekje gaat brengen! Maar waarom net dit kunstwerk zo populair is bij de gebruikers van Google Street View, daar heeft iedereen het raden naar.

 

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg