Persberichten

3 troeven die van de bergen de ideale zomerbestemming maken

01/07/2019AlpesBergen

Met de haren in de wind, de voeten op de bergtoppen en een badpak in je tas: zoek deze zomer nieuwe hoogtes op en kom helemaal tot rust in de Franse bergen! Op het programma: zwemmen in de meren, wandelen in de ongerepte natuur, extreme sporten en onthaasten.

De bergen, een ‘not so hot-spot’

lac_annecy_c_miroslava_arnaudova.jpg

Het belooft een (heel) hete zomer te worden. En dan zijn de grote gletsjers de perfecte plek om aan die hitte te ontsnappen. Op ski’s of te voet kunt u de traditionele ski-outfit en muts inruilen voor een T-shirt en pet en uw vooroordelen thuislaten. Les 2 Alpes, Val d’Isère en Tignes zijn ideale bestemmingen om ook in de zomer te skiën. Voor liefhebbers van bergwandelingen hebben Saint-Sorlin d’Arves, La Meije en de Vanoise-gletsjer zuivere lucht en prachtige panorama’s in petto. Nog een verfrissende optie: zwemmen in de kristalheldere bergmeren. Bovenaan het lijstje staan het meer van Le Bourget (Savoie) met al zijn watersportactiviteiten, het majestueuze meer van Annecy (Haute-Savoie), het meer van Gérardmer, ook wel de parel van de Vogezen genoemd, maar ook de smaragdgroene wateren van Aiguebelette (Savoie) en het gezinsvriendelijke meer van Vouglans met zijn mooie zandstranden (Jura).

De bergen, troeven ten top

pic_du_midi_c_la_baze.jpg

Beste avontuurlijke zielen, weet dat je deze zomer duizend-en-een manieren zult vinden om de bergen van dichterbij te leren kennen. Met de kabelbaan kun je bijvoorbeeld koers zetten naar de duizelingwekkende loopbrug van de Pic du Midi, die over de afgrond uitsteekt in de buurt van de Grand Tourmalet (Hautes-Pyrénées). Bovenaan ligt een bergketen van 300 km te schitteren in de zon. In de Isère kun je ook de heuvels rond het vreedzame dorpje Villard de Lans verkennen. Tal van wandelroutes voeren je naar een van de mooiste uitzichten op de Alpen. Klimmer in hart en nieren? Dan is bergbeklimmen iets voor jou. Geniet, tussen twee grepen door en met armen en benen tegen de bergflank aangedrukt, van het prachtige zicht op het Lac Besson (Alpe d'Huez). En ja, het kan nog hoger, door met een paraglider over de toppen te vliegen voor een buitengewoon gevoel van vrijheid en een grandioos uitzicht op de bergen.  De club van Grand-Bornand staat bekend om zijn zicht op de Aravisketen. Ook ‘s avonds kun je blijven genieten tijdens een overnachting in de bergen. Op de Col du Granon in Serre-Chevalier (Hautes-Alpes) volgt na de zonsondergang een magische sterrenhemel.

sylvotherapie_c_onmetlesvoiles.jpg

Inademen + klimmen + uitademen = opnieuw tot jezelf komen. Alleen in de bergen is die vergelijking mogelijk. Deze zomer duiken overal in het berglandschap wandelingen rond het thema welzijn op. Stretchen en ademhalen in Ste Foy Tarentaise, ‘tederheidspaden’ in Vars of kennismaken met geneeskrachtige planten in Val d’Arly, kies je favoriete vorm van ontspanning. Liefhebbers van bomen kunnen zich onderdompelen in een bosbad in het hart van de Vogezen. Met beide voeten op de grond en het hoofd tussen de sterren belooft Valberg (Zuidelijke Alpen) een wandeling over een ‘planetair pad’. Een manier om kennis te maken met astronomie en het zonnestelsel en tegelijk te genieten van de heilzame werking van een beschouwende wandeling in de bergen. Raften in het wild schuimende water is tot slot ook een opwindende ervaring. Met z’n allen vastgesnoerd in een opblaasbaar bootje vaar je snel stromende bergbeken en mooie rivieren af in Saint Lary Soulan, La Plagne en het wintersportcentrum van Les Arcs. Een uitstekende manier om adrenaline en verfrissing te combineren.

Crédits photo (c)

  • Pic du midi (1ère et 3ème photo) - La Baze
  • Lac d'Annecy - Miroslava Arnaudova
  • Sylvothéraphie - On met les voiles

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg