Persberichten

Tiffauges

4 originele kerstmarkten in Frankrijk

30/10/2018FrankrijkPraktische info

Veganistische of middeleeuwse sfeer, omgeven door vestingmuren of te midden van een verlaten industrieterrein ... Deze winter hebben we vier kerstmarkten voor u gekozen die één ding gemeen hebben: originaliteit. Volg de gids! 

Een 100 % veganistische kerstmarkt in Parijs

Na twee geslaagde edities opent de veganistische kerstmarkt ook deze winter weer zijn kraampjes op de kades van de REcyclerie, een voormalig station dat is uitgegroeid tot the place to be voor trendy Parijzenaren. Veganistische kerststronken, “cruelty free” cosmetica, plantaardige kazen, snoep, juwelen ... In één dag vindt u hier al uw kerstcadeautjes en lekkernijen, mét een ethische en veganistische strik errond. De kerstmarkt “Ta Mère Nature” volgt diezelfde trend en is voor zijn eerste editie ook terug te vinden in de REcyclerie. Het principe? Ecologisch verantwoorde alternatieven voorstellen voor traditionele geschenken. Neem je agenda erbij!

Recyclerie

Een sprookjesachtige kerst binnen de wallen van een middeleeuws kasteel in Vendée

Wat deze kerstmarkt in Tiffauges zo bijzonder maakt? Het unieke en historische kader! De kerstmarkt gaat, al voor het 23e jaar op rij, door binnen de muren van het middeleeuws kasteel van Tiffauges in de Vendée waar, zo gaat de legende, de bekende Blauwbaard ooit woonde. In de schaduw van de prachtig verlichte vesting kunt u langs zo’n 50 houten huisjes slenteren. Aan animatie geen gebrek tijdens het shoppen, van traditionele liederen tot opvoeringen over vuur en de kunst van de beiaard (over de klokken en hoe die gemaakt worden).

Tiffauges

Tegen de achtergrond van een voormalig braakland in Bordeaux

Origineel en creatief, twee woorden die zeker kenmerkend zijn voor de Christmas Market van Darwin. De Darwin-ruimte, een voormalig industrieterrein (op de andere oever van de Garonne), valt op door zijn ecologisch verantwoorde benadering en urban karakter. Langs de met graffiti bespoten muren stellen zo’n 70 lokale kunstenaars hun standjes op. Kleding, juwelen, modeaccessoires en decoratie, boeken ... Als u op zoek bent naar originele cadeautjes die iedereen graag opent, dan moet u hier zijn! En dan hebben we het nog niet over de lekkere biologische hapjes en drankjes, de concerten en vele andere verrassingen. 

Darwin Bordeaux

Terug naar de middeleeuwen in Elzas

Een reis terug in de tijd, naar een echte middeleeuwse markt, dat zegt u wel iets? Dat kan in Ribeauvillé, een pittoresk stadje in de Elzas, met geplaveide steegjes en vakwerkhuizen. Bedelaars, dorpelingen, acrobaten en dansers wandelen door de straten op de tonen van doedelzakken en andere oude instrumenten. De kramers prijzen hun waren aan, kerstversieringen en geschenkideetjes, maar ook snoep en zelfs everzwijn aan het spit met gerstebier en wijn!

ribeauvillé

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg