Persberichten

Grande Odyssée Savoie Mont Blanc

5 goede redenen om in januari 2019 naar Frankrijk te gaan

28/11/2018FrankrijkPraktische info

Heeft u zin om tijdens het nieuwe jaar van enkele toeristische festiviteiten te proeven bij onze Franse buren? Begin alvast in januari! Op het programma: verfijnde truffels in Sarlat, sledehonden in Savoie Mont Blanc, modeshows in Parijs, wijndegustaties in Bourgogne en fantastische films in het Massief van de Vogezen. Het jaar begint alvast goed!

  • Van 12 tot 23 januari – De 15e editie van La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc
  • Van 19 tot 20 januari – Truffelfeest in Sarlat, Dordogne
  • Van 21 tot 24 januari – Paris Fashion Week Lente/Zomer in Parijs
  • Van 26 tot 27 januari – 75e editie van La Saint-Vincent tournante de Bourgogne in Vézelay
  • Van 30 januari tot 3 februari – 26e editie van het Festival International du Film Fantastique de Gérardmer in het Massief van de Vogezen

De 15e editie van La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc

Een van de zwaarste sledewedstrijden ter wereld, genoeg hoogteverschillen om 25.000 meter te overbruggen, een uniek Alpendecor... Welkom op La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc! Elk jaar verzamelen zich meer dan 25 mushers met hun 400 honden om naar de felbegeerde titel te dingen. In totaal zullen zij meer dan 750 km afleggen, zowel overdag als ’s nachts, doorheen 22 skigebieden in de Savoie en de Haute-Savoie. Deze 15e editie wordt de meest spectaculaire tot nog toe. Naast de race zelf zullen er aan de start en op het einde van het evenement ceremonieën zijn, vergezeld van spectaculair vuurwerk. Eetstandjes, kampvuren, filmprojecties, exposities, een inleiding tot het mennen van sledehonden en het bouwen van iglo’s. Het staat allemaal op het programma. En wat dacht u ervan om van dichtbij een wedstrijd ski-joëring bij te wonen? Bij deze sport wordt een langlaufer door een dier voortgetrokken. In dit geval een hond, op de piste!

Truffelfeest in Sarlat, Dordogne

Fete de la truffe Sarlat

Een onmisbaar evenement voor elke fijnproever! Op 19 januari vindt in Sarlat voor de tiende keer het Truffelfeest plaats. Gedurende het hele weekend kunt u kookdemonstraties van enkele grote sterrenchefs met foie gras en truffel bijwonen, alle geheimen van de vermaarde champignon ontcijferen in diverse ateliers voor groot en klein, de populaire “croustous” proeven, een tapas Perigord-stijl op basis van foie gras en truffel... Heerlijk!

Paris Fashion Week Lente/Zomer in Parijs

Fashion Week ParisDe Parijse modeweek gaat weer van start! Na New York, Londen en Milaan onthullen de belangrijkste Parijse modehuizen hun nieuwe creaties voor de lente-zomercollectie. Naar dit onderdeel van de Fashion Week wordt altijd reikhalzend uitgekeken door echte modeliefhebbers. Gedurende 5 dagen zullen meer dan 100 modeshows plaatshebben op verschillende locaties in de hoofdstad. Welke? Dat blijft nog even geheim. Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens uw verblijf in Parijs ook de ongelofelijke collectie Yves Saint Laurent van actrice Catherine Deneuve te bewonderen. Van 19 tot 24 januari kunt u deze garderobe gratis gaan bezichtigen in de Parijse vestiging van veilinghuis Christie’s, waarna ze geveild zal worden.

75e editie van La Saint-Vincent tournante de Bourgogne in Vézelay

Saint Vincent Tournante

De 75e editie van dit onmisbare wijnevenement wordt dit jaar gehost door Vézelay, een van de mooiste dorpen in Frankrijk. La Saint-Vincent tournante de Bourgogne, een van oorsprong middeleeuws evenement, wordt sinds 1938 opnieuw georganiseerd. Het principe? Elk jaar strijkt La Saint-Vincent tournante in een ander wijnbouwdorp in Bourgogne neer. De uitgelezen gelegenheid voor zo’n 40.000 bezoekers om lokale producten te proeven. In dit geval drie jaargangen witte wijn met de appellatie “Vézelay Village” en een pinot uit Bourgogne.

26e edite van het Festival International du Film Fantastique de Gérardmer

In Gérardmer wordt januari de maand van de vouwstoelen, het kippenvel en de griezelfilms. Vijf dagen lang worden de kijkers blootgesteld aan allerlei fantasyfilms, waarvan 90 procent nog nooit eerder vertoond is geweest. Tegelijkertijd lopen er twee wedstrijden: voor de beste langspeelfilm en de beste kortfilm, die allebei beoordeeld worden door prominente figuren van de zevende kunst. Waarom is dit festival zo anders? Omdat er naast film nog ruimte is voor andere fantasierijke disciplines: sprookjes, exposities in beeldende kunsten, stripboeken, een literair salon, schmink, gezelschapsspelletjes, schrijfwedstrijden... Voor elk wat wils!

Copyright foto's :
  • Odyssée Savoie Mont Blanc
  • Fete de la truffe - Sarlat © Mathieu Anglada - Office de Tourisme Sarlat Périgord Noir
  • Haute Couture Spring Summer 2012 © Livia Stoianova et Yassen Samouilov
  • Saint Vincent Tournante © Sebastien Corberon

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg