Persberichten

Ryder Cup France 2018

5 niet te missen evenementen in september 2018

26/04/2018FrankrijkPraktische info

Ook aan het einde van de zomer valt er in Frankrijk heel wat te beleven! De Golf National de France organiseert de prestigieuze Ryder Cup, Lyon een groots dansfestival, de Loirevallei gezellige wandelingen in de wijngaarden en de Médoc een knotsgekke marathon.

Noteer volgende events in uw agenda:

  • 1 en 2 september – Braderie van Rijsel
  • 1 en 2 september – ‘Vignes, Vins, Randos’ in de Loirevallei
  • 8 september- Marathon du Médoc
  • Van 11 tot 30 september - Dansbiënnale van Lyon
  • Van 25 tot 30 september – Ryder Cup

Hieronder vindt u de details over deze evenementen.

Braderie van Rijsel – 1 en 2 september

braderie_2013_o._duhamel_199.jpgKledij, boeken, antieke meubelen, designstukken, actiefiguurtjes, schilderijen... Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op de Braderie van Rijsel (Lille). In het autovrije centrum verkopen het eerste weekend van september 10.000 marktkramers 34u lang allerlei tweedehands spulletjes en nieuwe waren. Honger gekregen van al dat shoppen en slenteren langs de kraampjes? Ga dan naar een restaurant met een berg mosselschelpen voor de deur en geniet van een heerlijke moules-frites.

Meer info: https://nl.lilletourism.com

‘Vignes, Vins, Randos’ in de Loirevallei – 1 en 2 september

Voor het 15e jaar op rij is de Loirevallei begin september de place to be voor wijnliefhebbers. Een weekend lang kan je er in groep samen met een plaatselijke wijnboer 3 uur gaan wandelen door de wijngaarden. Onderweg bezoek je de verschillende domeinen, ontdek je het prachtige landschap en proef je uiteraard de lekkere streekwijnen en lokale specialiteiten. Dit jaar hebben bezoekers de keuze uit 15 verschillende wandelingen, met ook een speciaal parcours voor gezinnen en voor rolstoelpatiënten.  Zeker een bezoekje waard!

Meer info: http://vvr-valdeloire.fr

Marathon du Médoc – 8 september

marathon_du_medoc_amcmd_-_de_tienda_-_mainguy_.jpgOp de bevoorradingsposten van de Marathon du Médoc vind je geen energierepen en sportdrank, maar wel oesters en een glas Bordeaux-wijn van een topchâteau uit de omgeving. Ideaal voor bourgondische sportievelingen! Traditigetrouw staan alle marathonlopers ook verkleed aan de start, met dit jaar ‘kermisfeest’ als thema. Langs het 42 km lange parcours in de Médoc is ook voor de toeschouwers heel wat animatie voorzien. Ongetwijfeld de gekste én lekkerste marathon van het jaar!

Meer info: www.marathondumedoc.com

Dansbiënnale van Lyon – Van 11 tot 30 september

Zin om die dansbenen deze zomer los te gooien? In Lyon gaat opnieuw de tweejaarlijkse dansbiënnale door, een van de belangrijkste dansfestivals in Europa. Van 11 tot 30 september worden er een 160tal spraakmakende dansproducties getoond, zowel van topchoreografen als van jong danstalent. Hoogtepunt van de festiviteiten is de “Défilé pour la paix” op zondag 16 september: een dansmoment voor de massa waarbij iedereen mee door de straten van het centrum van Lyon mag dansen. 

Meer info: www.biennaledelyon.com

Ryder Cup – Van 25 tot 30 september

In 2018 organiseert Frankrijk één van de grootste sportevenementen ter wereld: de Ryder Cup. Tijdens deze tweejaarlijkse wedstrijd strijden de 12 beste mannelijke golfers van Europa tegen de 12 beste van Amerika. Vijf match plays op drie dagen tijd zullen beslissen welk team de trofee mee naar huis mag nemen. De prestigieuze en sfeervolle golfwedstrijd zal voor de eerste keer in zijn geschiedenis in Frankrijk doorgaan, op de Golf National de France in Saint-Quentin-en-Yvelines, vlak bij Parijs. Go Team Europe!

Meer info: www.rydercup.com

Fotocredits:

  • Braderie de Lille © O. Duhamel
  • Marathon du Médoc © AMCMD/De Tienda/Mainguy

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg