Persberichten

Interkeltisch festival van Lorient

6 niet te missen evenementen in augustus 2018

26/04/2018FrankrijkPraktische info

De streekproducten van Lorraine en de Provence ontdekken, een keltisch feestje bouwen in Bretagne, straattheater en watersteekspelen bewonderen in Aurillac en Sète of een rondje om de Mont Blanc lopen: op het programma in augustus staat voor ieder wat wils!

Noteer volgende events in uw agenda:

  • Van 3 tot 7 augustus – Lavendelfeesten in Digne-les-Bains
  • Van 3 tot 12 augustus – Interkeltisch festival in Lorient
  • Van 18 tot 26 augustus – Mirabellenfeesten in Metz
  • Van 22 tot 25 augustus – Straattheaterfestival in Aurillac
  • Van 23 tot 28 augustus – Feest van Saint-Louis in Sète
  • Van 27 augustus tot 2 september – UTMB®

Hieronder vindt u de details over deze evenementen.

Lavendelfeesten in Digne-les-Bains - Van 3 tot 7 augustus

De paarse lavendelvelden zijn hét symbool van de Provence, zeker wanneer ze in bloei staan tijdens de zomer. De stad Digne-les-Bains is één van de mooiste lavendelplekken en viert dit elk jaar met een groot feest begin augustus. Praalwagens versierd met bloemen, lavendeloptochten door de straten, vuurwerkshows, een lavendelmarkt, meer dan 200 fanfaremuzikanten en één van de grootste kermissen van Frankrijk... Een perfecte uitstap voor groot en klein!

Meer info: www.cdf-dignelesbains.fr

Interkeltisch festival in Lorient - Van 3 tot 12 augustus

Meer dan 4.500 artiesten, ongeveer 200 voorstellingen en ruim 700.000 bezoekers: het Festival Interceltique in Lorient is zonder twijfel het grootste keltische festival van Europa. Tien dagen en tien nachten lang kan je in de stad in Bretagne kennismaken met de Keltische en Bretonse gebruiken en de topmuzikanten van de Keltische muziek aan het werk zien. Deze 48e editie zet de cultuur en muziek van eregast Wales extra in de kijker. Plezier en heel veel keltische muziek verzekerd!

Meer info: www.festival-interceltique.bzh

Mirabellenfeesten in Metz – Van 18 augustus tot 26 augustus 

defile_des_fetes_de_la_mirabelle2016_58cte_office_de_tourisme_de_metz.jpgDe lokale specialiteit bij uitstek van Lorraine? Dat is de mirabel, een kleine gele pruim! De Mirabellenfeesten in Metz vormen een uitgelezen kans om deze zoete lekkernij zelf eens te proeven en allerlei mirabelspecialiteiten te ontdekken op de verschillende markten in de stad. Mis ook zeker het slotweekend van de festiviteiten niet. De praalwagens van mirabellenbloemen die door de straten van de stad trekken, het afsluitende spektakel en de bijzonder indrukwekkende vuurwerkshow lokken telkens duizenden toeschouwers.

Meer info: www.toerisme-lorraine.fr

Straattheaterfestival in Aurillac – Van 22 tot 25 augustus

Het straattheaterfestival van Aurillac is een begrip in Auvergne-Rhône-Alpes en trekt elk jaar zo’n 100.000 bezoekers. Ook deze 33e editie komen meer dan 500 gezelschappen uit de hele wereld naar deze stad in de Cantal. Het derde weekend van augustus zullen honderden performers straten en pleintjes inpalmen met hun circus-, dans-, toneel- en goochelacts. Van steltlopers, clowns en vuurspuwers tot muzikanten, roekeloze acrobaten en verhalenvertellers... voor ieders smaak en leeftijd valt er iets te beleven!

Meer info: www.aurillac.net

Feest van Saint-Louis in Sète – Van 23 tot 28 augustus

Al sinds 1666 organiseert de stad Sète in Occitanie in de zomer een spetterend patroonsfeest.  Op het programma van deze 276e editie staan naar goede gewoonte verscheidene straatshows, muziekconcerten, tijdelijke tentoonstellingen, pop-up bars langs de kaaien... en uiteraard ook de traditionele ‘joutes’! Deze typische watersteekspelen vormen elk jaar het hoogtepunt van de festiviteiten en zorgen telkens weer voor spannning en plezier.

Meer info: www.toerisme-sete.com

UTMB® – Van 27 augustus tot 2 september

c_utmbr_-_franck_oddoux_-0020a.jpgDe Ultra-Trail du Mont-Blanc is een van ‘s werelds meest prestigieuze ultratrails. Elk jaar verzamelen de beste trailrunners ter wereld in Chamonix om een 171 km lange lus rond de Mont Blanc te lopen of een van de zes andere trails te lopen. Een zware klus, al kunnen de renners wel van een prachtig berglandschap genieten terwijl ze valleien doorkruisen, meer dan 10.000 hoogtemeters beklimmen en zowel Frankrijk, Zwitserland als Italië passeren. Is een ultramarathon iets te hoog gegrepen? Neem dan deel aan de festiviteiten in Chamonix zelf en geniet rustig met het zonnetje op het gezicht van het fantastische uitzicht.

Meer info: http://utmbmontblanc.com

Fotocredits

  • Festival Interceltique de Lorient © Yannick Coeffe
  • Défilé des Fêtes de la Mirabelle 2016 © Office de Tourisme de Metz
  • Ultra-Trail du Mont-Blanc © UTMB® - Franck Oddoux 

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg