Persberichten

Festival van Avignon

6 niet te missen evenementen in juli 2018

26/04/2018FrankrijkPraktische info

Frankrijk beleeft een muzikale start van de zomer met heel wat spetterende festivals. Bewonder een opera in Aix-en-Provence, luister naar jazz in Nice of ga naar een pop- en rockfestival in Arras. Kan u niet kiezen? Ontdek dan alle verschillende muziekstijlen op het festival van Carcassonne!

Noteer volgende events in uw agenda:

  • Van 4 tot 24 juli – Operafestival van Aix-en-Provence
  • Van 6 tot 8 juli – Main Square Festival in Arras
  • Van 6 tot 24 juli – Festival van Avignon
  • Van 16 tot 21 juli – Nice Jazz Festival
  • Van 26 tot 28 juli – Fête du Cognac
  • Heel de maand juli – Festival van Carcassonne

Hieronder vindt u de details over deze evenementen.

Operafestival van Aix-en-Provence – Van 4 tot 24 juli

la_flute_415.jpgHet operafestival van Aix-en-Provence bereidt zich dit jaar voor op een extra feestelijke 70e editie! Al sinds 1948 staan zowel wereldberoemde opera’s en onontdekte pareltjes als nieuwe hedendaagse stukken en operettes van opkomend talent op de affiche. Ook dit jaar biedt de Zuid-Franse stad een uniek programma vol verrassingen, met onder meer opera’s van Strauss, Prokofiev, Mozart en Adámek. Een must voor elke operafan!

Meer info: https://festival-aix.com/fr 

Main Square Festival in Arras – Van 6 tot 8 juli

Op zoek naar een kwalitatief pop- en rockfestival in een bijzondere omgeving? Op naar Arras dan! Het eerste weekend van juli gaat in deze Noord-Franse stad vlak bij de Belgische grens een van Frankrijks populairste festivals door: het Main Square Festival. Het decor? Geen wei of grasland hier, maar wel de citadel van Vauban, erkend als UNESCO-werelderfgoed. Deze unieke setting zal de optredens van Depeche Mode, Jamiroquai, Queens of the Stone Age en Justice dit jaar nóg onvergetelijker maken.

Meer info: https://mainsquarefestival.fr

Festival van Avignon – Van 6 juli tot 24 juli

Het festival van Avignon is hét festival bij uitstek voor toneelliefhebbers. Drie weken lang lijkt de stad wel omgetoverd tot een waar openluchttheater. Het officiële gedeelte telt ruim vijftig verschillende theater-, dans- en muziekproducties en bijna 300 voorstellingen. Daarnaast zakken jaarlijks voor het onofficiële gedeelte van het festival ook nog eens een duizendtal extra gezelschappen af naar de Pausenstad om er aan de 100.000 bezoekers hun kunnen te tonen. 

Meer info: www.festival-avignon.com

Nice Jazz Festival – Van 16 tot 21 juli

Nice in de zomer, dat is zon, zee en.... jazz! Al sinds 1948 kan je in de maand juli de grootste namen uit de jazzwereld aan het werk horen in deze stad in Zuid-Frankrijk. Ook de affiche van deze 70e editie is weer bijzonder indrukwekkend, met toppers als Gregory Porter, Jack Johnson, Kyle Eastwood en Massive Attack. Speciaal voor deze verjaardagseditie loopt van 7 juli tot 15 oktober ook de expo ‘Jazzin’Nice’ in het Musée Masséna over de rol van de stad in de jazzgeschiedenis. Swingen maar!

Meer info : www.nicejazzfestival.fr

Fête du Cognac – Van 26 tot 28 juli

Voor lekker eten en drinken met een streepje muziek op de achtergrond moet je deze zomer in Cognac zijn! De stad in de Charente nodigt drie dagen lang iedereen uit om in een gezellige sfeer de lokale specialiteiten van het gebied te komen ontdekken. Bestel aan een van de pop-up bars een glaasje pineau of een bijzondere cocktail op basis van cognac en eet verse mosselen, oesters van Marennnes of een stukje zoete Charentais meloen. ’s Avonds kan je de dag afsluiten met telkens twee knallende concerten.

Meer info: https://lafeteducognac.fr

Festival van Carcassonne – heel de maand juli

festivalcarcassonnejrvilledecarcassonnel3.jpgOf je nu houdt van opera, theatervoorstellingen, dansoptredens of hedendaagse muziek, het festival van Carcassonne biedt voor ieder wat wils. De hele maand juli kan je er de grootste Franse en internationale artiesten aan het werk zien. Laat je betoveren door de Carmina Burana of het Zwanenmeer in de ‘cité médiévale’ of zing uit volle borst mee tijdens de concerten van Alt-J, Simple Minds of Beth Ditto. In totaal staan meer dan 100 optredens op verschillende locaties in de middeleeuwse vestingstad op het programma. Als kers op de taart zijn een groot aantal optredens ook nog eens helemaal gratis!

Meer info : www.festivaldecarcassonne.fr

Fotocredits

  • Festival van Avignon © Christophe Raynaud de Lage - Festival d'Avignon
  • Festival van Aix-en-Provence © Pascal Victor - artcompress
  • Festival van Carcassonne © JR - Ville de Carcassonne

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg