Persberichten

Cultuur in alle vormen in juni

30/03/2017FrankrijkCultuur

Cultuur opsnuiven in Nantes, wandelen met een heerlijk wijntje in de hand in de Loirevallei of de geschiedenis herbeleven in Verdun en Rouen: op het programma in juni staat voor elk wat wils!

Noteer volgende events in uw agenda:

  • 1) Van 3 juni tot 23 september – Licht- en geluidsspektakel in Rouen
  • 2) Van 3 tot 11 juni – Translayon in de Loirevallei
  • 3) Van 16 juni tot 29 juli – “Des flammes à la lumière” in Verdun
  • 4) 23 juni – Opening van het Musée d’Arts in Nantes

Hieronder vindt u de details over deze evenementen.

1) Van 3 juni tot 23 september – Licht- en geluidsspektakel in Rouen

rouen_-_jeanne_darc_2_lucile_morel.jpgWie van klank- en lichtshows houdt, moet deze zomer zeker eens naar Rouen gaan. Elke avond zal de stad op de gevel van de Notre-Dame kathedraal, met de hoogste torenspits van heel Frankrijk, twee verschillende voorstellingen projecteren. De projectie over Jeanne d’Arc trok de voorbije jaren al honderdduizenden toeschouwers en ook de nieuwe show over Willem de Veroveraar zal dit jaar ongetwijfeld hoge ogen gooien. Beide voorstellingen zijn helemaal gratis en geschikt voor alle leeftijden.

Meer info:

2) Van 3 tot 11 juni – Translayon in de Loirevallei

translayon_2016-la_grande_descente-photocsebastien_gaudard-105.jpgIn juni nodigt Translayon alle wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikers en kanoërs uit om de pracht van de Layonvallei te komen verkennen. Het festival voorziet negen dagen lang 30 routes langs de Loire en de Layonrivier. Daarnaast is het event ook een ideale gelegenheid om de heerlijke streekwijnen en –gerechten te proeven. Verschillende wijndomeinen zetten hun deuren open voor bezoekers en plaatselijke restaurants bieden een uitzonderlijk “Translayon”-menu aan!

Meer info:

3) Van 26 juni tot 29 juli – “Des flammes à la lumière” in Verdun

Verdun pakt dit jaar opnieuw uit met het grootste spektakel in Europa over de Eerste Wereldoorlog. Elke vrijdag- en zaterdagavond van 26 juni tot 29 juli brengen maar liefst 250 acteurs en een 300-tal vrijwilligers de Slag bij Verdun opnieuw tot leven. Zowel de belle époque, het lot van de soldaten in de loopgraven als de vreugde van de Wapenstilstand passeren de revue. Een echte aanrader is het “pack insolite”-ticket, waarmee je een kijkje achter de schermen krijgt en zelf een avond kan meespelen als figurant.

Meer info:

4) 23 juni – Opening van het Musée d’Arts in Nantes

Na een zes jaar lange renovatie gaat op 23 juni het Musée d’Arts in Nantes weer open voor het grote publiek. Met 2000 m² extra expositieruimte in het nieuwe hedendaagse gedeelte “Le Cube” kunnen bezoekers nu een echte reis doorheen de kunstgeschiedenis maken. Het nieuwe museum zal maar liefst 900 kunstwerken tentoonstellen, van de Vlaamse primitieven en de werken van Monet en Kadinsky tot moderne videokunst. Een niet te missen afspraak voor de kunstliefhebbers!

Meer info:
Fotocredits:
  • Rouen. Spectacle Jeanne d’Arc © Lucile Morel
  • Translayon © Sebastien GAUDARD - TRANSLAYON Atout France - Agence de développement touristique de la France

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg