Persberichten

Deze herfst ga ik ertussenuit in de Oise

16/10/2019OiseMeest recent

Het ziet ernaar uit dat de winter met rasse schreden nadert ... Geen beter moment om de somberheid te verdrijven dan met een pauze in de groene Oise. Dit seizoen nodigt deze landelijke hoek van de regio Hauts-De-France, op slechts 3 uur van Brussel, ons uit om een gezellige ervaring te combineren met onverwachte lekkernijen, design en verrassende vakkennis. Onze onmisbare selectie.

Overnachtingen: slaap tussen de wolven (of toch bijna)

In het hart van de Vallée de l’Automne, niet ver van weides met paarden, geiten, kippen en zelfs (lieve) wolfshonden, ligt de Cabane aux Loups, waar je een nacht kunt doorbrengen die de meest landelijke western waardig is.

cabane_aux_loups.png

Waarom moet je daar slapen? Eenvoudigweg voor de rustieke charme en de authenticiteit van de aangeboden diensten. Alles is bekleed met hout, het interieur bestaat uit een woonkamer die wordt verwarmd met een houtkachel, een kitchenette, een slaapkamer en een mooie badkamer voor zes personen. Ook gastronomisch worden we verwend met een Frans ontbijt en twee menu’s naar keuze: het cowyboymenu (guacamole, chili con carne en een dessert) of het trappersmenu (tartiflette, witlofsalade met noten en een dessert).

Museum: Chantilly is ook thuis in kant

Wist je dat de handmatige productie van kant eeuwenlang een van de de belangrijkste economische activiteiten was van Chantilly? Sinds 2016 beschikt de stad dan ook over haar eigen museum om de geschiedenis van kant in de verf te zetten, net als het gebruik ervan in de mode (kledij, theaterkostuums, modeaccessoires) en hedendaagse creaties (beeldhouwkunst, keramiek of zelfs fotografie). En het is een pareltje!

musee_de_la_dentelle_de_chantilly_103102musee_de_la_dentelle_de_chantilly.jpg

Waarom moet je het bezoeken? Het museum heeft niet alleen een make-over gekregen met drie nieuwe zalen waar tijdelijke tentoonstellingen gehouden worden, het heeft ook een uitzondelijke, nieuwe expositie! Deze verenigt de mooiste ontwerpen van de Fédération Française de la Création Couture sur Mesure, nog tot 1 december 2019. Op het programma: twintig jurken en een kostuum die in dialoog gaan met oud kantwerk en LIVE demonstraties van kantwerkers.

Gastronomie: een ijsje met roquefort en foie gras, alsjeblieft!

Artisanaal ijs met ongewone smaken, gemaakt met melk van de koeien die door je partner worden gekweekt. Het is mogelijk! Dit geniale concept wordt gedragen door de talentvolle producente Claire Lejeune. Roquefortsmaak, foie gras, maar ook rollot (Picardische kaas), camembert, truffel of peperkoek: alles kan en alles mag. Zonder bewaarmiddelen of kunstmatige aroma’s. Deze ijsjes kun je proeven in Grandvilliers, in hun theesalon en winkel die ontstaan zijn uit de firma “Agriclaces”.

agri_glaces_-_grandvilliers.png

Waarom moet je dit proeven? Behalve het feit dat ze heerlijk zijn en smaken hebben die je nergens anders vindt, kaderen deze producten ook binnen een eerlijke en ecologisch verantwoorde handel die de kleine producenten en handelaars steunt.

Erfgoed: de ‘Concept-Car’ neemt het Kasteel van Compiègne in

De ‘Concept-Car’ verscheen in de jaren 1910 met als doel stroomlijnen en stijl te bestuderen en is een wagen die meer op een kunstvoorwerp lijkt. Je kunt hem bezichtigen in het Musée National de la Voiture, in het Kasteel van Compiègne. Deze retrospectieve werd opgebouwd in samenwerking met de Réunion des musées nationaux-Grand Palais en exposeert een dertigtal automobielen, motorfietsen, recordwagens, maar ook foto’s, documenten, tekeningen en maquettes.

concept_car_exposition.png

Waarom moet je er even langsgaan? Concept-Car. Beauté Pure is de eerste tentoonstelling in Europa die aan dit thema is opgedragen. Nog opmerkelijker is het feit dat ze het werk van ontwerpers, grote fabrikanten en meester-carrosseriebouwers uit die tijd benadrukt. Tel daarbij het ongelofelijke decor van de kasteelzalen, waardoor architectuur uit de 18e eeuw in dialoog treedt met 20e-eeuws design. De data van de expositie: van 29 november 2019 tot 23 maart 2020.

(C) Credits foto's

  • Forêt domaniale de Compiègne (C) Oise Tourisme / Bruno Beucher
  • (C) La Cabane aux Loups
  • (C) Musée de la Dentelle de Chantilly
  • (C) Agriglaces
  • (C) "Concept-Car" - Kasteel van Compiègne

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg