Persberichten

Leren koken met bloemen in Lorraine

05/03/2015LorraineGastronomie & wijn

In Eulmont, nabij Nancy, organiseert Véronique Verdelet natuurstages voor alle tuinliefhebbers. Haar specialiteit: eetbare bloemen, zowel in de tuin als in de keuken. Na de kennismaking met de verrassende huisgemaakte realisaties, kan de bezoeker de nacht doorbrengen op het platteland, in een gastenkamer met ecologische normen.

‘Les Fleurs Anglaises’ is een origineel bedrijfje dat meer dan 35 soorten eetbare bloemen kweekt. Véronique, de uitbaatster, werkt enkel met Angelsaksische zaden, wat vrij origineel is voor deze streek.

De zeer gepassioneerde Véronique brengt haar kennis over met lessen in bio-tuinieren gecombineerd met de delicate kunst van de teelt van eetbare bloemen. Er worden in alle gezelligheid tips en trucs uitgewisseld om te snoeien, te creëren en biologische groenten te planten en te oogsten. Elke stage eindigt met een proeverij van Engelse thee en huisgemaakt gebak, verlucht met bloemen &vruchtenconfituur.

Op het programma van het eerste semester 2015

De thema’s van de stages zijn zeer gediversifieerd en volgen het ritme van de seizoenen. Het programma van maart tot juli:

  • Lessen in tuinieren met kool, rood fruit en aromatische planten
  • Wandelingen op het omliggende platteland om eetbare wilde planten te ontdekken en tips om ze te bereiden in de keuken
  • Kooklessen: mousseline van asperge met goudsbloem, limonade met vlierbloemen, tiramisu van bonen met korenbloem…
  • Ateliers huisgemaakte cosmetica: olie voor het lichaam, geparfumeerde zouten, kruidenzeep, lippenbalsem, douchegel met tuinbloemen…

>>Volledig programma en inschrijvingen op: lesfleursanglaises.fr

  • Maximaal 10 personen
  • 18 euro per persoon per sessie
  • Onthaal van groepen op afspraak op weekdagen

Een ecologische gastenkamer

De gastenkamer ‘Les Pivoines’ bevindt zich op het rustige platteland, op nauwelijks 10 km van de Place Stanislas in Nancy. Ze is ingericht met materialen op basis van hout, hennep en kalk. Ze heeft de kleur van pioenrozen, als hulde aan de bloemenkwekers uit het begin van vorige eeuw (Crousse, Lemoine...). Bio-cosmetica en thee op basis van tuinplanten zijn ter beschikking.

Een biologische en vegetarische ‘table d'hôtes’

Wat is er beter om te proeven van de lente dan een fondue van paardenbloem, een crèmesoep van voorjaarsprimula of een crumble rabarber/viooltje? In de zomer zijn de cake van wortelen en goudsbloem, de aperitiefhapjes met kaasjeskruid, de mousse van abrikozen en lelies gewoon heerlijk. Voor een herfstmaaltijd komt er een chrysantensalade, gekonfijte teunisbloem en beschuitstengel met marjolein op tafel.
Het zijn originele en gevarieerde recepten die de gasten van Véronique verleiden. De hele maaltijd is ‘huisgemaakt’, met uitzondering van het brood, dat afkomstig is van de nabijgelegen boerderij van la Souleuvre.

>> Nancy is vanuit Brussel op 3.45 u bereikbaar met de auto.

>> Voor meer informatie: lesfleursanglaises.fr

>> Meer informatie over het toerisme in Lorraine: www.tourisme-lorraine.fr

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg