Persberichten

Martinique

Martinique wacht op jou!

25/06/2020Outre-merMeest recent

Wil je deze zomer van omgeving veranderen om helemaal tot rust te komen? Martinique is een originele bestemming, met een prachtig bewaard gebleven natuur, indrukwekkende landschappen en bijzondere tradities. Dit heuse juweeltje in het turkooizen water van de Caraïbische Zee is er helemaal klaar voor om je deze zomer in alle veiligheid te verwelkomen.

Het eiland is eenvoudig bereikbaar

martinique

Vanaf 15 juli herneemt Air Belgium zijn vluchten op Martinique. Twee keer per week kan je rechtstreeks naar Fort-de-France vliegen vanaf Brussels-Charleroi. Om de veiligheid van haar reizigers en werknemers te garanderen, neemt de maatschappij hygiënemaatregelen en stelt een ontsmettingskit ter beschikking, de apparaten wordne ontsmet en de cabinelucht gefilterd, zoals  in deze video gedemonstreerd wordt. De luchtvaartmaatschappij Air France zal haar dagelijkse directe vluchten blijven uitvoeren, tot en met 5 juli op Paris CDG en vanaf 6 juli op Orly. Vanaf Parijs bieden ook de maatschappijen Air Caraïbes en Corsair dagelijks rechtstreekse vluchten aan. Sinds 12 mei zijn er ook weer regionale vluchten tussen Martinique en Gaudeloupe met Air Antilles.

Voor elk wat wils

martinique

Martinique heeft een gevarieerd aanbod aan toeristische verblijven en producten die bovendien zijn afgestemd op de diverse noden van de bezoekers. Het geheel aan profesionnals uit de toerismesector is sterk gemobiliseerd om zo  goed mogelijk te beantwoorden aan de verwachtingen van de reizigers, met één gemeenschappelijk doel: moderne en innoverende voorzieningen bieden. Zowel qua hotels, campings of bij de inwoners zelf, en met respect voor het culturele erfgoed en de authenticiteit van het eiland.

Vanaf 1 juli zal 82% van de hotelstructuren (ofwel 48 etablissementen) de deuren weer geopend hebben en bijgevolg een ruime keuze verblijven bieden aan de reizigers. Een van de nieuwigheden is onder meer hotel-restaurant Plein Soleil 4* dat  sinds december de deuren geopend heeft na een grondige renovatie. Dit boetiekhotel met 16 kamers en suites dompelt je helemaal onder in een zen en cosy sfeer met een creoolse insteek. In het hart van het eiland vind je het nieuwe hotel Pelican 3* in Schoelcher, dat een adembenemend zicht biedt op de Caraïbische Zee.

Een andere optie is VillaVEO, dat charmante villa’s en appartementen verhuurt voor korte periodes. Elk verblijf is hier is uniek: modern, in hout, op het platteland of aan zee.

De gezondheidsbescherming: een prioriteit voor de bestemming

martinique

Alle reizigers die op Martinique aankomen, moeten de hygiënemaatregelen respecteren die door de overheid worden opgelegd. Vanaf 10 juli zullen alle passagiers van 11 jaar en ouder gevraagd worden om in de 72 uur voor hun vlucht een opsporingstest naar het coronavirus uit te voeren.. Bovendien wordt bij het vertrek uit Brussel of Parijs en bij aankomst op de luchthaven Martinique Aimé Césaire, in Fort-de-France, de temperatuur van van de reizigers opgemeten. Het dragen van een masker is verplicht aan boord van het vliegtuig. Op Martinique zelf worden de toerismeprofessionals voortdurend opgeleid om een continue opvolging van de veiligheids- en hygiënemaatregelen te garanderen. De hotels en restaurants zullen ook een opgevoerde hygiënische en fysieke bescherming invoeren om de gezondheid van de klanten te beschermen.

Meer informatie over de hygiënemaatregelen en tips voor de reizigers vind je op de website van de regering: https://www.gouvernement.fr/en/news

Credits foto's:

  • Header © Tanguy Saliniere
  • La Maison du Bagnard © Luc Olivier
  • © Christophe Mastelli
  • Cap Macre © Luc Olivier

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg