Persberichten

Marché de Noël de Strasbourg

Onze 5 favoriete kerstmarkten in 2018

25/10/2018FrankrijkPraktische info

Nog eventjes en we mogen de kerstboom weer versieren! Laat u, met een glas glühwein in de hand, overspoelen door de magie van kerst op deze 5 onvergetelijke kerstmarkten in Frankrijk.

 Straatsburg: gedreven door traditie 

De kerstmarkt van Straatsburg in Elzas, voor het eerst gehouden in 1570 en beschouwd als de oudste kerstmarkt van Frankrijk, heeft nog niets van zijn charme verloren. Deze “Christkindelsmärik” (“markt van kindje Jezus”) is een slinger van 300 houten huisjes. Van handgeblazen glazen kerstballen tot de typische “bredeles”, hier vindt u de mooiste en beste ambachtelijke producten uit de Elzas. Sta tussen twee aankopen in zeker ook eens stil bij de prachtige kerstboom op de Place Kléber. 30 meter hoog, 7 kilometer slingers, 240 verlichte kerstversieringen ... Dat is de échte ster! Iets verder, op de Place Grimmeissen kunt u kerstmis eens op een andere manier beleven met “Off de Noël”. Een markt met ethische en ecologisch verantwoorde producten, opgevrolijkt met street art in de omgeving van de stationswijk. Verrassend! 

strasbourg

 Reims: in de schijnwerpers

De kerstmarkt van Reims (Champagne), dat is kerstshoppen in een uitzonderlijk kader aan de voet van de prachtige en verlichte Notre-Damekathedraal. In het stadscentrum worden in totaal zo’n 140 houten huisjes opgebouwd die ambachtelijke producten, kerstdecoratie en lekkernijen aanbieden. Op wandelafstand kunt u langsgaan bij juwelenmakers, glasblazers, pottenbakkers en borduurwerkers op het binnenplein van het Paleis van Tau voor de Marché des artisans. Vlak daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven in het Royaume des enfants met tal van ludieke animaties (ontmoeting met de kerstman, gratis schaatsen, houten spelletjes ...).

Reims

Mulhouse: stof 100 % “made in Alsace”

Zin om de sfeer op te snuiven op een typisch Elzassische kerstmarkt? Dan moet u in het historische stadscentrum van Mulhouse zijn. Naast de talrijke animaties (een lekkernijenzoektocht, een schaatsbaan, een lichtshow ...) heeft de kerstmarkt van Mulhouse nog een troef: zijn kerststof. Als speerpunt van de textielindustrie ontwerpt deze stad in de Elzas elk jaar zijn eigen kerststof, uniek in Frankrijk! Dit jaar brengt de stad hulde aan de kasjmierdessins van begin 19e eeuw. Zo’n 10 km stof wordt uitgerold om de gevels, straten en houten huisjes te versieren. Ook nieuw in 2018: leer op een originele manier Elzassisch spreken. Hoe gaat dit spel? Maak een ritje in het reuzenrad, onthoud de woordjes geschreven op de daken van de houten huisjes en ga dan langs bij een handelaar die u een verrassing zal geven ... Leuk voor jong en oud!

Mulhouse

Sarlat: in het hart van een uniek middeleeuws erfgoed

Laat u betoveren door de prachtige middeleeuwse binnenstad van Sarlat (Nouvelle-Aquitaine). Ook dit jaar weer hullen maar liefst 70 huisjes de Place de la Grande Rigaudie in een feestelijke en gemoedelijke sfeer. Op het programma: twee schaatsbanen, concerten, dansopvoeringen, optochten, een spelotheek, culinaire specialiteiten uit Aquitaine, lokale ambachtelijke producten ... En dat alles in een Spaans jasje, want dat is het thema dit jaar. Dorst? Ga dan naar de Place Bistronomique op de markt om te proeven van een lekker kerstbier uit de streek.

Sarlat

Arras: een klassieker

Vanuit Brussel bent u in minder dan 2 uur in Arras (Pas-de-Calais), waar de beroemde Grand’Place een maand lang wordt omgetoverd in een feestelijk plein vol verrassingen. Zo’n 140 stands met ambachtelijke producten, een schaatsbaan, draaimolens, een gloednieuw reuzenrad van 35 meter hoog ... In de loop der jaren is deze markt uitgegroeid tot een “klassieker van de kerstmarkten” in Frankrijk met meer dan 500.000 bezoekers. Proef zeker ook eens van de vele gastronomische producten om ideetjes op te doen voor uw ideale kerstmenu, van foie gras tot champagne en van cognac tot chocolade. Overheerlijk!

Arras

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg