Persberichten

Koeien in de bergen. Le Grand-Bornand, France

Originele activiteiten in de bergen

29/04/2022FrankrijkMeest recent

In de zomer beperken de bergen zich niet slechts tot wandelingen, fietsen of sporten. Ze heeft ook allerlei andere activiteiten in petto voor iedereen die nieuwsgierig is en die houdt van gezonde berglucht en cultuur!

In Le Grand-Bornand : "La Source", de Alpen ontdekken op een ludieke en unieke manier

‘La Source’ is een nieuwe plek om de Alpen al doende te leren kennen door middel van vele pedagogische en creatieve activiteiten, die bedoeld zijn voor alle leeftijden. Met tal van activiteiten (speelboom, boekenkorven, draaimolen, bijzondere voorwerpen, kindertuin, workshops, sterrenschuur ...) en een kunstprogramma dat elk jaar verandert om de site verrassend en interessant te houden, vormt ‘La Source’ een aanvulling op het festival Au Bonheur des Mômes, een hoogtepunt in het evenementenjaar van Le Grand-Bornand. La Source vormt nu dus het fysieke en permanente verlengstuk van dit festival.

In La Clusaz : het rijke culturele erfgoed van de bergen

La Clusaz is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het erfgoed van de bergen. Naast de bezoeken aan het stadje, eventueel onder begeleiding van een gids, en een bezoek aan boerderijen, verwelkomt Le Hameau des Alpes u het hele jaar lang. Le Hameau des Alpes ligt slechts op een steenworp afstand van het centrum, aan de oevers van de beek Le Nom. Ontdek de vele facetten van het rijke culturele erfgoed van de streek: een ludieke ruimte om alles te weten te komen over de Reblochon, een museum gewijd aan de evolutie van het skiën, een gemeenschappelijke 'dorpsoven', traditionele voorraadschuren, een oude zagerij ... Een familiebezoek dat u absoluut in uw vakantie- of weekendagenda moet noteren.

In Peyragudes : een online zoekspel

Ontdek met het hele gezin de bergen, de natuur, het erfgoed en de geschiedenis aan de hand van een gratis onlinespel: het Land's Game ‘Mystère des Ardoisières’. Dit ludieke spel laat vakantiegangers in de voetsporen treden van de leidekkers die veel daken hebben ontworpen in de Louron, en leidt u langs het Lac de Boum, op zoek naar kleine amfibieën of marmotten, tot aan de kleine boerderij van de Auroise waar u heerlijke schapenkaas uit de Pyreneeën kunt proeven. In de Alpen, in La Toussuire, volgt het raadsel van de Gouden Medaille een parcours dat eenvoudig af te leggen is met het hele gezin om op een laagdrempelige en leuke manier de bergen en het skioord te ontdekken, zoals Cluedo!

In Morzine : kennismaking met het beroep van herder

De uitstap ‘le matin du berger’ laat u kennismaken met dit typische beroep van de bergen én met de kudde: u leert de schapen en de geiten kennen, maar ook de honden (onmisbare metgezellen), u komt meer te weten over het samendrijven van de kudde en kunt de herder alles vragen over wat hij zoal doet, de seizoenstrek ... Een wandeling in de alpenweiden van zo’n 40 minuten samen met de kudde, met als afsluiter een ontbijt in de late voormiddag.

In Le Dévoluy: een natuurfotofestival

Van 21 tot 23 juli is Le Dévoluy weer de gastheer van de derde editie van het Festival de l’Image. Op het programma: exposities, fotowedstrijden, conferenties, projecties, maar ook uitstappen in de omliggende natuur met tips en tricks over hoe je het best de schoonheid van de bergen op beeld kan vastleggen. Professionele fotografen organiseren er fotosessies bij zonsopgang, initiaties in nachtfotografie of lange belichting, en lessen in postproductie.

In Praz-de-Lys Sommand : bewustmaking met de ecowachters

In de zomer kunt u op de alpenweiden zowat alles en iedereen tegenkomen ... Herders, kuddes, maar ook wolven! Er lopen dan ook steeds meer waakhonden rond, die soms vijandig staan tegenover de toestroom van wandelaars op hun werkterrein. De ecowachters in de Natura 2000-sector staan in voor het toezicht op en de bewustmaking van de vele aanwezigen, zodat de bergen een plek blijven om te delen.

Volledig persdossier te vinden op de website van France Montagnes

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg