Persberichten

Slaap als een roosje in het betoverende Franse berglandschap!

24/10/2023FrankrijkBergen

Elke winter verwelkomen de Franse berggebieden zo’n 10 miljoen toeristen, een gigantisch aantal dus. Al die mensen zijn elk jaar op zoek naar een leuk verblijf om de nacht door te brengen. Gelukkig is er genoeg keuze: er zijn maar liefst 6,8 miljoen bedden voor toeristen in de Franse bergen, wat een derde inhoudt van het nationale aanbod. En er is voor ieder wat wils, van een gezellige jeugdherberg tot een kunstzinnig hotel tot een chique vijfsterrenhotel! Wij stellen je enkele verblijven en nieuwigheden voor van het noorden tot het zuiden van de Franse berggebieden.

Les Etincelles: Luxehotelgroep in de Alpen


image8.png

© Les Etincelles

De Etincelles-groep, die opgericht is in 2018, ontwikkelt een nieuwe aanpak voor bergvakanties in het hart van hooggelegen skioorden. Ontdek hun collectie 4- en 5-sterrenhotels aan de voet van de pistes, hun authentieke chalets en gezellige appartementen in het hart van de Alpen. Je kan helemaal tot rust komen in de spa en in de restaurants kan je specialiteiten ontdekken uit de Savoie en traditionele gerechten op basis van lokale producten proeven. 

Ze bieden verblijven aan in legendarische skigebieden die zowel authentiek als gezinsvriendelijk zijn, zoals Tignes, Les Arcs, l'Alpe d'Huez, Val d'Isère, Val Thorens en La Plagne. Met 15 hotels, 19 chalets en 10 residenties biedt elk hotel een uniek, op maat gemaakt en eclectisch aanbod.

Les Saisies: Chalet B


les_saisies.png

© Les Saisies

Het unieke aan Chalet B is dat het echt aan de rand van de skipistes ligt: er is een directe toegang tot de pistes van het uitgestrekte skigebied Espace Diamant en het wereldberoemde langlaufgebied Nordic. Op 1600 m hoogte is dit skiverblijf een warme plek waar comfort en verfijning hand in hand gaan. Spa, sauna, een open haard: er is alles wat je nodig hebt voor ontspannende avonden

Je hebt er ook een prachtig uitzicht over het massief van de Beaufortain en het dorpje, terwijl alle winkels en diensten ter plaatse te vinden zijn.

Tignes: Resort Club Med Tignes


image4.png

© Club Med

In het skistation Tignes, meer specifiek in Val Claret, heeft Club Med een spectaculair resort geopend met een gezinsvriendelijke sfeer. Zo is Club Med terug in Tignes na een pauze van twee jaar, want Club Med is al aanwezig in Tignes sinds de oprichting van het skistation in 1958. Het resort ligt op een droomlocatie, aan de voet van de gletsjer Grande Motte, en de inrichting is kleurrijk en vrolijk, al kan je er ook de traditionele bergkenmerken terugvinden. Je kan kiezen voor een nog uniekere ervaring met de Espace Exclusive Collection: een toegewijde conciërge zal je dan begeleiden tijdens je verblijf. 

Aangezien het skigebied geschikt is voor alle niveau’s, is het dus een perfecte bestemming om je kinderen mee naartoe te nemen!

Peisey-Vallandry: L’Orée des Cimes


image5.png

© CGH Residences

Deze luxeappartementen zijn ideaal gelegen, namelijk aan de ingang van het Paradiski-gebied, een onweerstaanbaar domein voor zowel ervaren skiërs als natuurliefhebbers. Ze variëren van 2-kamerappartementen voor 4 personen tot 6-kamer duplexappartementen voor 12 personen. Liefhebbers van snowboarden en freeriden kunnen zich uitleven op een reeks afdalingen in La Plagne en Les Arcs, terwijl de nabijgelegen kinderopvang zorgt voor de eerste stapjes op de sneeuw van de allerkleinsten. 

Je kan ook een bezoekje brengen aan de hooggelegen Spa Ô Des Cimes en genieten van gratis toegang tot het binnenzwembad, bubbelbaden, sauna's, stoombaden en cardiotrainingsruimte. Massages, lichaams- en gezichtsbehandelingen zijn tegen betaling.

Méribel: Chalets Célénia


meribel.png

© EDIFIM

De zeven 'Chalets Célénia' liggen in een rustige, authentieke wijk (Gittaz genaamd) en zijn geïnspireerd op de omgeving van Méribel en de traditionele Savoyaardse dorpjes. Elk chalet is uniek en biedt geweldige voorzieningen, waaronder een spa en een binnenzwembad voor de twee grootste chalets. De huisjes liggen gelegen rond een gezellig centraal plein, wat een gezellige en intieme woonomgeving creëert.  

Bovendien brengt de Olympe-kabelbaan, die op een paar honderd meter ligt, je zeer gemakkelijk naar het begin van de Chaudanne-pistes. Het centrum van Méribel kan je op een mum van tijd bereiken met de elektrische buggy die voorzien is in elke accomodatie.

Pralognan: Chalet l’Igloo


image6.png

© Igloo Pralognan

Voor een topverblijf in het hart van het skigebied, maar toch op een rustige locatie, kan je verblijven in de ‘Chalet l’Igloo’ in Pralognan-la-Vanoise. Pralognan-la-Vanoise is een skigebied dat de de charme van een authentiek dorpsoord combineert met het plezier van een wild speelterrein in het hooggebergte. Je zit er op minder dan 150 meter van de skipiste en de ligging naar het zuiden zorgt ervoor dat je optimaal kan genieten van de zon

In de chalet zitten drie appartementen (voor groepen van 2-4, 6 of 9 personen), dus het is zowel geschikt voor kleine gezinnen als grote vriendengroepen!

Les 2 Alpes: Côte Brune Hôtel


image2.png

© Hôtel Côte Brune

In het familiehotel Côte Brune kan je genieten van een gezellig verblijf in een warme en vriendelijke sfeer. Het hotel kreeg zopas een vierde ster en dat is ook verdiend. De eigenares droeg het kleine hotel in 1998 over aan haar neven, die de faciliteiten uitbreidden en verbeterden: de Umbrella (een sfeervolle après-ski bar), een buitenzwembad en solarium met adembenemend uitzicht op de bergen, een bar, een open haard-lounge, gezellige kamers, een restaurant met terras en een uitstekende spa... Je hebt het allemaal in dit klein paradijs in het hart van Les 2 Alpes!

Serre Chevalier: Grand Hôtel


image3.png

© Grand Hôtel

Als je wil uitrusten na een intensieve skidag in een creatieve setting, dan is het Grand Hôtel van Serre Chevalier de ideale plek. Het hotel is ontworpen door de toparchitect en stedenbouwkundige Jean-Michel Wilmotte, met interieurontwerp van Olivier Frémont. Op 1350 meter hoogte kan je helemaal ontspannen in hun ‘Spa Nuxe’ en genieten van culinaire hoogstandjes in hun gezellige restaurant ‘Les Planches’, met een terras waar je maar liefst 300 dagen per jaar in het zonnetje zit. 

Er zijn vier nieuwe chalets die verdeeld zijn over 21 appartementen die het aanbod van het hotel voor deze winter nu helemaal compleet maken!

Val d’Allos: SCIC Étoiles du Verdon


image7.png

© Val d'Allos

Een zeer betaalbaar verblijf in de Zuidelijke Alpen kan je vinden bij ‘SCIC Étoiles du Verdon’. Zij promoten eerlijk toerisme en ‘toerisme voor iedereen’ en bieden kamers aan voor 39 euro in volpension. Ze hebben ook aandacht voor het milieu door hun energieverbruik te verminderen, milieuvriendelijke producten te kopen en te koken met lokale producten. Bovendien heb je er een een adembenemend uitzicht op het skigebied Seignus en een grote privétuin aan een rivier waar je heerlijk kunt wandelen. Het gebouw beschikt over buitenterrassen en overdekte veranda’s om te genieten van de prachtige zon. 

Het ‘SCIC’ opent geleidelijk aan andere herbergen met vergelijkbare ambities, dus hou hun website zeker in het oog!

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg