Persberichten

Sport in 2015

27/11/2014FrankrijkFietsen & sport

2015 brengt heel wat spanning in de wereld van de sport. In de sneeuw met de mushers van de Grande Odyssée Savoie Mont Blanc, op het water met de tweejaarlijkse Transat Jacques Vabre, op twee wielen tijdens de 102e editie van de Ronde van Frankrijk en op 4 wielen tijdens de Grand Prix F1 van Monaco.

De 8 niet te missen sportevenementen:

Van 10 tot 21 januari – De Grande Odyssée Savoie Mont Blanc

Dit is de grootste etappekoers voor hondensledes ter wereld. De ‘odyssee’ is meer dan 1.000 km lang en voert de hondensledes van de Haute Savoie tot de Savoie, van Frankrijk tot Zwitserland. Ieder jaar brengt het evenement een dertigtal van ’s werelds beste mushers samen, die hun show opvoeren voor 100.000 toeschouwers. De openingsceremonie zal plaatsvinden in Samoëns op zaterdag 10 januari.
>> Meer informatie: www.grandeodyssee.com

Van 21 tot 24 mei – Grand Prix Formule 1 in Monaco

Zowel voor de autocoureurs als voor de toeschouwers (120.000 in 2014) blijft Monaco DE Grand Prix. Een evenement met wereldfaam dat ook dit jaar voor verrassingen kan zorgen. Dit mythische circuit, waarvan alle autocoureurs dromen er ooit eens te winnen, wordt beschouwd als het moeilijkste van de wereldkampioenschappen Formule I.
>> Alle info op: www.grand-prix-monaco.com

Van 19 mei tot 7 juni – Internationaal tennistornooi van Roland Garros

Het niet te missen rendez-vous van alle tennisliefhebbers. Het tornooi van Roland Garros brengt elk jaar de beste spelers samen in een uitzonderlijke omgeving en een unieke sfeer.
>> Meer informatie op: www.rolandgarros.com

Op 13 en 14 juni – De 24 u van Le Mans

De grootste enduro-wedstrijd, doordrongen van sportiviteit en drang naar exploten, vertelt sinds 1923 een heroïsch hoofdstuk van de automobielgeschiedenis.
>> Alle info op: www.24h-lemans.com

Op 13 en 14 juni – Het Wereldkampioenschap Highland Games in Bressuire

Dit wereldkampioenschap van Schotse krachtsporten zal de 12 beste werpers ter wereld bijeenbrengen op 100 km van Nantes. Het evenement gaat gepaard met een Keltisch festival waarbij meer dan 150 muzikanten en dansers optreden.
>> Informatie op: www.highlandgames-france.eu

Op 4 juli – Vertrek van de Ronde van Frankrijk

In 2015 wordt het startschot gegeven in Nederland, in de stad Utrecht, voor de 6e keer in de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk. De 102e editie van de Ronde zal 21 ritten tellen over een totale afstand van 3.344 kilometer. Klimmers worden niet vergeten: als uitsmijter is een aankomst voorzien op de top van L'Alpe d'Huez, de dag voor de aankomst op de Champs-Elysées.
>> Verder lezen: www.letour.fr

Van 26 september tot 4 oktober – Les Voiles de Saint-Tropez

Deze unieke bijeenkomst van verschillende klassen oude en nieuwe zeilboten brengt ongeveer 4.000 zeelui uit de hele wereld naar Frankrijk. Het wordt een week vol regatta’s, plezier en gezelligheid. De uitzonderlijke zeilboten zullen in de majestueuze golf van Saint-Tropez gegarandeerd voor een grandioos spektakel zorgen.
>> Meer informatie op: www.lesvoilesdesaint-tropez.fr

Van 5 november tot 5 december – Transat Jacques Vabre in Le Havre

Na 20 jaar bevestigt de Transat Jacques Vabre zich als één van de bekendste maritieme evenementen ter wereld. Ook dit jaar zullen tal van zeilschepen met één of meer rompen elkaar de titel betwisten. De vele animaties en het Transat-dorp beloven een feestelijke en gezellige sfeer.
>> Details op: www.transat-jacques-vabre.com

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg