Persberichten

Trek in de herfst of de winter naar het Vogezenmassief!

06/09/2023Massif des VosgesMeest recent

De zomer maakt plaats voor de herfst, die ons een warm welkom heet. Wandel door de wisselende kleuren en stemmingen van het Vogezenmassief. Een echt gevoel van ontspanning wacht op je, ondergedompeld in de natuur die in volle verandering is. Het landschap biedt wandelaars een authentiek beeld van warme roodtinten tot okergeel. Beeld jezelf even in te midden van dit landschap, waar het tempo vertraagt en de kou langzaam intreedt, waardoor je zintuigen kristalliseren. Het is een ideaal moment om je tijd te nemen en te genieten van het erfgoed, de geschiedenis, de gastronomie en de verborgen landschappen van de regio. Ontdek onze selectie activiteiten en accommodaties voor een inspirerende gezinsvakantie in het hart van de natuur in het Vogezenmassief.

Spannende activiteiten voor jong en oud

Fantasti’kid bij Bol d’Air - La Bresse 




© Philippe Briqueleur 

We hebben er allemaal wel eens van gedroomd, al was het maar één keer, om te kunnen vliegen als een vogel... Bol d'Air breidt haar zipline-aanbod uit met een kinderversie van de Fantasticable: de Fantasti'Kid.

De Fantasti'Kid is een kleinere versie van de Fantasticable, de beroemde attractie van Bol d'Air sinds 15 jaar, toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een 200 meter lange zipline voor kinderen die op zoek zijn naar avontuur. Het unieke is dat het een gemeenschappelijk start- en eindpunt heeft in het midden van het park. Elk deel van de afdaling is een unieke ervaring, met een passage door de dennenbomen van de Vogezen en een vlucht over de rivier! 

Sneeuwschoenwandeling met gids - Orbey




© OT station du lac blanc

Ga er even tussenuit, doe je sneeuwschoenen aan en trek naar de bergtoppen van de Vogezen! Geniet van de mooiste landschappen op grote hoogte en leer meer over de omringende natuur met Mathieu, een berggids. Er zijn verschillende mogelijkheden voor alle leeftijden: de tocht is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en avontuur is verzekerd, of het nu sneeuwt of niet. En als het witte goud zich niet laat zien, kan de sneeuwschoenwandeling worden omgetoverd tot een (schuil)huttentocht. Een ideaal uitje voor een gezinsavontuur in de vrije natuur. 

- P'tits trappeurs parcours (vanaf 3 jaar)

- Familieparcours (vanaf 6 jaar) 

Rondleiding bij kaarslicht op de boerderij Noiregoutte - Fresse-sur-Moselle 




© Jérôme Humbrecht

Droom je van een authentieke excursie in de natuur? De Noiregoutte boerderij wacht op jou en je familie om magische momenten te delen! Er worden rondleidingen bij kaarslicht georganiseerd wanneer de geiten, geitjes, koeien en varkens worden gevoederd. De stal wordt alleen verlicht door kaarslicht, wat symbool staat voor het feit dat de boerderij niet is aangesloten op het elektriciteitsnet. Na je bezoek kun je aan tafel schuiven voor heerlijke lokale aardappelen met geitenkaas, met een glas glühwein erbij, of warme chocolademelk voor de jongere gasten. 

Droomaccomodaties voor een gezellig en comfortabel uitje

Nieuwe gîtes « Terre de Sapins » bij de Auberge du Blancrupt - Orbey




© Vincent Schneider

De Blancrupt, vroeger een toevluchtsoord, waar ook een restaurant is gevestigd, is volledig gerenoveerd om vier nieuwe 'Terre de Sapins'-gîtes te creëren. Ontdek deze nieuwe cocons, vol warmte en ingericht met hout dat perfect past bij de bergachtige stijl van het landschap. Er is ook een groot terras, met een adembenemend uitzicht! Gelegen aan de voet van de Lac Blanc pistes, kun je ter plaatse ski's, sleeën, sneeuwschoenen en snowboards huren. Voor nog meer spanning kun je terecht in het avonturenpark met boomklimparcours, op slechts 200 meter van de gîtes. 

Villa in het bos en Spa in Le Nids des Vosges - Champdray




© Léa Didier

Welkom in het koninkrijk van welzijn, rust en plezier!   

Voor een unieke ervaring, een verblijf in het bos of een moment van samenzijn tijdens een verblijf in het hart van de Vogezen, biedt deze luxevilla ruimte voor maximaal 15 personen, met 3 luxecabines op 9 meter boven de grond. Deze bijzondere accommodatie is volledig uitgerust voor jouw welzijn: overdekte ontspanningsruimte met bubbelbad en hamam, panoramische sauna en Fins bad naast de bomen, het heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf met familie of vrienden in een unieke omgeving. 

De hutten aan het meer van Pierre-Percée - Badonviller




© Les cabanes du lac de Pierre-Percée

Het domein Cabanes du lac de Pierre-Percée ligt in Lotharingen, in het hart van het bos van Badonviller, aan de oever van het meer van Pierre-Percée en op 4 km van de bewoonde wereld. Het is het eerste domein dat 100% autonome en bijzondere accommodaties biedt, die een hoog niveau van comfort combineren met een hoge milieustandaard. Het landgoed bestaat uit 7 boomhutten en 7 blokhutten met Finse sauna, verspreid over 7 hectare. Ontdek in 2023 de nieuwe boomhut Shériff, voorzien van zonne-energie, drinkwater uit een boorput en een waterzuiveringssysteem gemaakt door waterbekkens voor een totale samensmelting van de bosomgeving en het meer.  

Kom weer in contact met de natuur en vind nog meer activiteiten en accommodaties in het hart van het Vogezenmassief:  

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg