Persberichten

Uitblazen in het Vogezenmassief

29/03/2023Massif des VosgesMeest recent

Veranderen van omgeving, je routine veranderen in avontuur, dat is de belofte van de ongerepte bergen. Bergen die het hele jaar door in het teken staan van evenementen, buiten- en sportieve activiteiten, weldoende en verkwikkende activiteiten, en dat alles in een accommodatie die even inspirerend als rustgevend is. 

Komende grote evenementen:

50 jaar Narcissenfeest




© Société des Fêtes Gerardmer - Vosges

De felgele lentebloem, die nauw verbonden is met de geschiedenis van de stad Gérardmer, wordt elk jaar gevierd in een spectaculaire optocht waarbij de met bloemen bedekte praalwagens worden toegejuicht door bijna 50.000 toeschouwers. Voor deze vijftigste editie belooft het spektakel grandioos te worden en de ticketverkoop is al gestart!

15 en 16 april 2023

Tour de France & Col’Attitude: het Vogezenmassief in (fiets)sportieve modus




© Studiocenturion.fr - ADT

Op 22 juli maakt de Tour de France een tussenstop op de route des Crêtes. De renners zorgen voor het spektakel gedurende het hele traject en de supporters verzekeren een uitzinnige sfeer op het parcours!

Kriebet het al wanneer je aan de mytische toppen van de Tour denkt? Zet je dan schrap voor de 8 uitdagingen van Col'Attitude: Lac Blanc, Planche-des-Belles-Filles, Ballon d’Alsace, Geisweg, Veil-Armand-Hartmannswillerkopf, Col Amic, Petit Ballon, en Col d’Oderen. Deelname is vrijblijvend, voor het plezier van de sport, aan 8 beklimmingen die plaatsvinden tussen 11 juni en 14 september 2023, op een parcours dat is voorbehouden aan tweewielers. 

Vrije toegang, gratis en zonder inschrijving. Meer informatie op massif-des-vosges.fr en op col-attitude.com.

Internationaal Universitair Muziekfestival




© N. Miot

De Leeuwenstad wordt omgetoverd tot een majustueuze internationale muziekscène met het optreden van duizenden student- en amateurmuzikanten uit vijftien verschillende landen. Diversiteit, gratis toegang en gezelligheid: dit drieluik vat de sfeer samen van dit unieke festival sinds zijn oprichting in 1987. Klassieke muziek, jazz, divers, wereldmuziek, hedendaagse muziek en nieuwe muziek: de vele verwachte festivalgangers - gezinnen, jongeren, nieuwsgierigen of muziekliefhebbers - zullen verschillende artistieke gevoeligheden ontdekken via honderden gratis concerten

Van 25 tot 28 mei 2023, Belfort.

Trail UTMB Alsace Grand Est : een eerste stap richting de UTMB® Mont-Blanc


Chateau Col

© O. Kanstinger - ADT

Het nieuwe evenement Trail by UTMB®, georganiseerd van 18 tot 21 mei 2023, is een unieke reis langs kastelen, wijngaarden en doorheen de tijd. De Trail Alsace Grand Est door UTMB® omvat 4 prachtige parcours voor lopers van alle niveaus. Die vertegenwoordigen evenveel toegangspoorten tot de UTMB® Mont-Blanc, met andere woorden de heilige graal voor de hardloper!

De UTMB® World Series is 's werelds grootste trail loopcircuit en brengt de beste hardloopevenementen ter wereld samen, die plaatsvinden op uitzonderlijke locaties en in het hart van de nog ongerepte natuur.

Een sportieve ervaring of het rustig aan doen?

Kies niet en doe het allebei! Op vakantie vinden we het fijn om veel te variëren in onze activiteiten. Waar je je de ene dag laat meeslepen door de sensatie van een Via Ferrata of een Acro-Bubble, wil je de volgende dag misschien een meditatieve wandeling maken met bivak, op het ritme van de ezels, of ontspannen door een duik in het bos te nemen.

Een selectie atypische verblijven:

Klik hier om meer te weten te komen over het Vogezenmassief!

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg