Persberichten

Vijf ideeën voor kuren voor jonge mama’s

12/06/2014FrankrijkWellness

Een postnatale kuur laat jonge mama’s toe sneller te herstellen na de bevalling. Ziehier 5 ‘aanraders’, 5 centra die deze vorm van conditieherstel aanbieden.

De postnatale behandeling omvat doorgaans massages voor rugpijnen, spiertraining, behandelingen voor een betere bloeddoorstroming en een dieet om enkele kilo’s te verliezen die de baby heeft achtergelaten. De meeste centra zorgen ook voor de pasgeborene, met een kinderopvang, massages en aangepast kijk- en luisterspeelgoed. De papa wordt vaak een speciale ‘begeleider’-prijs aangeboden. Hij is soms welkom tijdens de verzorging van de baby of tijdens de thalasso-ateliers. De 5 hierna vernoemde centra, van Noord- tot Zuid-Frankrijk, bieden specifieke programma’s voor jonge mama’s.

1) Postnatale bio-kuren in het Carnac Thalasso & Spa resort (Bretagne)

In het land van de menhirs ligt het Carnac Thalasso, op 100 meter van de oceaan en aan de rand van een lagune die geklasseerd is als ornithologisch reservaat. Het centrum is harmonieus aangelegd rond een solarium in de vorm van een halve cirkel en alle kabines voor behandelingen genieten van daglicht. Het centrum biedt postnatale bio-formules van 4 of 6 dagen, met inbegrip van microbubbelbaden voor moeder en baby.

2) Kuur ‘actieve mama’ in het Centre Alliance Thalassothérapie in Pornic (Noord-Atlantische kust)

De thalasso-kuur duurt 6 dagen en de papa kan de sessies ‘gym-câline’ (liefkoos-gym) en de thalasso-ateliers bijwonen. Voor baby’s van meer dan 6 maanden zijn er sessies in het zwembad mogelijk. Het centrum biedt ook een kuur ‘actieve mama’ van 4 dagen aan, voor moeders met kinderen tot 6 jaar.

3) Babymassages in het Thalassa Sea & Spa van Saint-Trojan-les-bains (eiland Oléron – Zuid-Atlantische kust)

De badplaats Saint-Trojan-les-bains wordt gekenmerkt door duinen, bedekt met mimosa’s die een verfrissend parfum verspreiden. Het thalassotherapiecentrum, dat uit de wind ligt en van een groot aantal zonne-uren geniet, paalt enerzijds aan het strand van Gatseau en anderzijds aan een pijnbomenbos van 2000 hectare. Het arrangement omvat een bilnaadrevalidatie en een programma voor spierversterking. De troef van dit centrum: ateliers om de baby te leren masseren met de Shantala methode.

4) Atelier modelage in het Centre Thalazur in Antibes (Provence)

Een eindje verwijderd van het gewoel aan het strand en omgeven door groen met een uitzicht op de Baie des Anges, ligt het Thalazur van Antibes. Het centrum biedt topbehandelingen, zoals een zesdaagse kuur voor jonge moeders met (uitsluitend) baby’s tussen 3 en 9 maanden. Er is een modelageatelier voor de baby inbegrepen, waarbij een begeleider aanwezig kan zijn.

5) Homeopathiesessies in het Biarritz Thalasso Resort (Baskenland)

Het thalassotherapiecentrum verrijst rechtover de oceaan, tussen de kliffen van de Pointe St-Martin en de baai van het grote strand van Biarritz. Het etablissement past de postnatale kuur aan in functie van de datum van de bevalling (tussen 1 en 4 maanden en 4 tot 12 maanden). De kuur wil de band tussen moeder en baby doen groeien en biedt een nieuwigheid: een homeopathiesessie voor de pasgeborene. Merk op dat het centrum ook kuren aanbiedt voor toekomstige moeders.

>> Om meer te vernemen over de behandelingen:

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg