Persberichten

Festivals Normandië

5 bijzondere muziekfestivals in Normandië deze zomer

24/05/2018NormandieCultuur

Elke zomer kan je in Normandië muziekfestivals bijwonen op de bijzonderste plekken, bijvoorbeeld op het strand, op een eilandje, aan de voet van de kliffen of in de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Ook zin om bekende namen uit de muziekwereld aan het werk te zien in een atypische omgeving? Wij selecteerden 5 bijzondere muziekfestivals in Normandië deze zomer. 

Archéo Jazz, Blainville-Crevon (Seine-Maritime)

Al meer dan 40 jaar lang vormen de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van Blainville-Crevon op 20 minuten van Rouen het bijzondere decor van Archéo Jazz. Eind juni kan je hier dansen op jazz-, soul-, blues- en wereldmuziek. Een unieke belevenis!  

>> Van 27 tot 30 juni 2018

Cabourg Mon Amour

Festival Cabourg, Mon Amour (Calvados)

Twee podia op het bekende 4 km lange zandstrand van Cabourg, prachtige zonsondergangen... Het festival Cabourg, Mon Amour gaat door in een adembenemende omgeving! Voeg daar ook nog een interessante affiche met pop-, rock-, rap- en electrogroepen aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een van de populairste festivals van Normandië. 

>> Van 29 juni tot 1 juli 2018

Hello Birds Festival

Hello Birds Festival - Etretat (Seine-Maritime)

Elk jaar zorgt het driedaagse festival Hello Birds voor leven in de brouwerij in de gezellige stad Etretat. Kom verse oesters proeven of drink een glaasje perencider terwijl je naar indiegroepen luistert aan de voet van de bekende witte kliffen. Een gratis "seapop" festival aan de Albasten kust dat zeker een bezoekje waard is! 

>> Van 6 tot 8 juli 2018

Festival Beauregard

Festival Beauregard - Hérouville St Clair, vlak bij Caen (Calvados)

Het festival Beauregard viert dit jaar zijn 10e editie. Ook nu zijn alle bekende elementen aanwezig: een kasteel op het groene platteland, 2 podia, meer dan 80.000 toeschouwers en een resem bekende muziekgroepen. Op de affiche staan onder meer Depeche Mode, Orelsan, Petit Biscuit, Macklemore, Simple Minds, Jack White, The Offspring, Nekfeu en Girls in Hawaii. Voor ieder wat wils! 

>> Van 6 tot 9 juli 2018

Les Traversées Tatihou

Les Traversées Tatihou - op Île Tatihou (Saint-Vaast-la-Hougue, Manche)

Ongetwijfeld een van de uniekste festivals deze zomer! Wandel bij laagtij te voet van Saint-Vaast-la-Hougue naar Île Tatihou langs de oesterbanken en maak ter plaatse een muzikale reis rond de wereld. Het festival Les Traversées Tatihou is een echte cultuurmix, met onder andere traditionele keltische muziek en wereldmuziek op het programma. 

>> Van 6 tot 15 augustus

Meer info over Normandië:  www.normandie-tourisme.fr

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg