Persberichten

Beleef de herfst van dichtbij met deze originele accommodaties

17/10/2022FrankrijkNatuur en gezin

Het is herfst en dat betekent dat de groene bossen en weides stilaan plaatsmaken voor prachtige, in kastanjebruin gehulde landschappen. En hoe kan je beter profiteren van deze natuurpracht, dan er je volledig in onder te dompelen? Doorheen heel Frankrijk zijn er originele hutten, parken, tiny houses en andere accommodaties beschikbaar die je een verblijf in volle natuur bieden. Ideaal voor wie er in de herfstvakantie even tussenuit wil en die de wondere wereld van de herfst in volle glorie wil meemaken!

Ontsnap naar de bossen van Orléans met Parenthèse – Centre-Val de Loire


parenthese.png

© Jade Sequeval

Parenthèse is het geesteskind van Samantha en Antoine, twee Parijzenaars die in 2020 de drukte van de grootstad inruilden voor de rust van de bossen rond Orléans. Daar installeerde het koppel bijzonder inspirerende en stijlvolle tiny houses, ontworpen door lokale kunstenaars en architecten. Het doel van het concept? Bezoekers weer helemaal tot zichzelf laten komen in een omgeving waar natuur en creativiteit centraal staan. Hoe bezoekers die innerlijke rust vinden, is volledig aan hen, al worden er enkele hulpmiddelen beschikbaar gesteld. Zo bezit iedere tiny house een ‘magische box’ met creatieve tools, of kun je je heil zoeken in de gedeelde serres en moestuin op het domein. De 11 tiny houses hebben elk een eigen design, zijn ecologisch ontwikkeld en bieden plaats voor maximum twee personen.

Locatie: Chambon-la-Forêt, op 45 min. rijden van Orléans

Combineer het beste van twee werelden bij Bain de Forêt – Hauts-de-France


bain_de_foret.png

© CRT Hauts-de-France/AS Flament

In Bain de Forêt trekken we de lijn van uniciteit en rust door. In het bos van Hardelot vinden we twee bijzonder unieke hutten terug, die 2 tot 4 en 2 tot 6 personen kunnen dienen. Zeker de kleinere ‘cabane’ is een prachtige houten cabine van 6 meter hoog in de vorm van een tipi, steunend op palen van 1,50m. De andere refuge is groter en kan tot 6 personen huisvesten. Beide accommodaties hebben een eigen hot tub ter beschikking.

In de bosrijke omgeving kun je dus optimaal genieten van de herfstkleuren, maar meer nog: Hardelot is een badplaats gelegen aan de prachtige Noord-Franse Opaalkust. De hutjes liggen dus op een steenworp van de zee en laten toe om de rust van het bos te combineren met een uitwaaiweekend aan zee. Ook badplaatsen Boulogne-sur-Mer en Le Touquet liggen binnen handbereik.

Locatie: Neufchâtel Hardelot; op 20 min. van Boulogne-sur-Mer en 30 min. van Le Touquet

Logeren op een melkboerderij met Tiny House Parcel in Bretagne


parcel.png

© Ghania Iratni 

Het is op melkboerderij Kerbastard in Bubry, een dorpje in het westen van de Morbihan, dat Linda en Jean-Marie besloten om hun passies voor architectuur en agricultuur niet langer apart te beoefenen. Ze bouwden er een karakteristieke boerderij te midden van de velden en telen er zo’n twintigtal Bretonse koeien. En daar kan jij mee van genieten, want sinds kort staat er ook een tiny house te schitteren op het domein. Ook deze tiny house is op ecologische wijze vervaardigd door het gebruik van Frans, duurzaam hout, droge toiletten en zonnepanelen.

Tijdens je verblijf kan je proeven van de huisgemaakte melkproducten van de boerderij zoals boter, witte kaas, dessertcrèmes en heerlijke yoghurt. Ook wild uit de streek en (biologisch) vlees vanop de boerderij behoren tot de lokale delicatessen. De tiny house geeft uit op de uitgestrekte weiden van het Bretonse platteland, en bevindt zich op een 40-tal minuten rijden van kuststad Lorient.

Gecharmeerd door de tiny houses van Parcel? Bekijk dan zeker de andere locaties waar Parcel actief is. Je vindt ze ook dichter bij huis in onder meer Normandië, de Champagnestreek en Bourgogne.

Locatie: Bubry, Bretagne; op 40 min. van Lorient

Genieten van de milde herfstzon van Occitanie in Natura Zôme

natura_zome.png

Aan de rand van de middeleeuwse stad Caylus, niet ver van Montauban en op anderhalf uur rijden van Toulouse, kun je een zachte nazomer beleven bij Natura Zôme. In de uitzonderlijk ontworpen, stervormige cocon met ramen in het plafond geniet je van een nacht onder de sterren.

Het uitzonderlijke hutje is gebouwd met het oog op een zo laag mogelijke ecologische impact, en maakt net zoals de tiny houses van Parcel gebruik van droge toiletten, zonnepanelen en ecologisch gewonnen hout. Ook hier kun je beroep doen op de expertise van een traiteur, die uitsluitend met bioproducten werkt.

De cabine van Natura Zôme staat op een uitgestrekt landgoed te midden van de Occitaanse natuur. Vanop het domein vertrekken verschillende zeer toegankelijke wandelingen, terwijl je in de ruime omgeving historische stadjes als Cordes, Cahors of Saint-Cirq-Lapopie kan bezoeken. In de Gorges d’Aveyron kun je dan weer het avontuur tegemoet gaan.

Locatie: Caylus, Occitanie

Een huttencomplex op 2 uur van Brussel


natureza.png

© CRT Hauts-de-France

Wie het geluk van de herfst toch liever dicht bij huis zoekt, kan terecht in het gloednieuwe huttencomplex Natureza. Zoals de naam doet vermoeden, is Natureza gelegen op een prachtig natuurdomein in Rœux, een halfuurtje onder Rijsel. Ons oog viel meteen op de ‘Estrela’, het vogelnest tussen de bomen. Je logeert er op een hoogte van 7 meter en beschikt er zelfs over een eigen jacuzzi op hoogte. Het panoramisch dak maakt het plaatje compleet en zorgt ervoor dat je ’s nachts kan genieten van de schitterende sterrenhemel. Maar ook de andere stilistische accommodaties zijn de moeite waard om te bekijken. Zo kan je kiezen voor een houten woning aan de rand van het meer, of voor een meer teruggetrokken hut verder in het bos.

En ook hier gaan ultieme ontkoppeling van het dagelijkse leven en een duurzame aanpak hand in hand. Lokale producten, een moestuin met permacultuur en een zuiveringsinstallatie voor afvalwater maken deel uit van de ecologische maatregelen die het domein Natureza zo duurzaam mogelijk willen houden.

Laat je auto trouwens maar thuis: eigenaars Frédéric en Mylène komen je met plezier ophalen in het station van Arras, gemakkelijk bereikbaar per trein vanuit Brussel!

Locatie: Rœux, op 10 min. rijden van Arras en 30 min. van Rijsel

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg