Persberichten

Culturele evenementen en milieuvriendelijke festivals in Frankrijk, mei 2024

02/04/2024FrankrijkMeest recent

In 2024 zal Frankrijk het voortouw nemen op het gebied van milieuvriendelijke festivals die entertainment combineren met milieubehoud! Deze evenementen zijn plekken waar muziek en cultuur worden gedeeld, maar zijn ook een voorbeeld op het gebied van duurzame milieu-initiatieven. Met een innovatieve aanpak verkleinen ze hun milieuvoetafdruk en stimuleren ze lokale economieën. Ze helpen het publiek bewust te maken van praktijken die respectvoller zijn voor onze planeet. Bekijk onze selectie evenementen voor mei 2024:

  • 17 tot 19 mei: Journées des Plantes in Chantilly
  • 17 tot 20 mei: Outdoor Mix Festival in Embrun
  • 18 tot 20 mei: Etonnants Voyageurs in Saint-Malo
  • 31 mei tot 2 juni: We Love Green in Parijs
  • 31 mei tot 2 juni: Greenland Festival in Palau del Vidre

Hauts-de-France: Journées des Plantes in Chantilly
Journées des plantes 2022 © Château de Chantilly

Ontdek van 17 tot 19 mei 2024 de Journées des Plantes de Chantilly op het domein van het Château de Chantilly, het niet te missen evenement gewijd aan planten, biodiversiteit en tuintrends. Bijna 200 kwekers zullen er aanwezig zijn om je nieuwe dingen te leren en hun kennis te delen. De Journées des Plantes de Chantilly zijn al aan hun 16e editie toe, met een steeds uitgebreider programma van activiteiten en workshops naar ieders smaak. Het domein van het Château de Chantilly zal opnieuw het toneel zijn van unieke ervaringen voor gepassioneerde tuiniers, verzamelaars en nieuwsgierigen.

PACA: Outdoor Mix Festival in Embrun
Printemps 2023 – Kit Surf © Outdoor Mix Festival

Een spetterend en origineel festival dat extreme sport en muziekcultuur combineert. Het Outdoor Mix Festival is terug van 17 tot 20 mei in Embrun. Een perfecte mix van topsporters en wereldberoemde artiesten. Outdoor Mix is hét evenement dat je niet mag missen en dat elk jaar de lokale bevolking, festivalgangers uit heel Frankrijk en de beste buitensporters ter wereld samenbrengt. Wat je leeftijd ook is, kom en probeer slacklinen, peddelsurfen, kajakken, longboarden, mountainbiken en nog veel meer!

Bretagne: Festival Etonnants Voyageurs in Saint-Malo
Saint-Malo Cité d'art © Noé C. photography

Etonnants Voyageurs, tegenwoordig een van de grootste literaire festivals in Frankrijk, vindt opnieuw plaats van 18 tot 20 mei 2024 in Saint-Malo. 200 auteurs van over de hele wereld komen samen voor 3 dagen cultuur en feest in de wallenstad!

Elk jaar staat het boeken- en filmfestival van Saint-Malo garant voor ontmoetingen, grote debatten, films gevolgd door discussies, literaire cafés, voorstellingen, tentoonstellingen, lezingen, ontbijt- en aperitiefuurtjes met de auteurs, jongerenevenementen, een grote boekenbeurs ... Een heus literatuurfeest voor alle doelgroepen en alle leeftijden!

Île-de-France: We Love Green in Parijs
We Love Green © Maxime Chermat

We Love Green, een festival van de nieuwe generatie, nodigt sinds 2011 energieke en boeiende artiesten uit in de Parijse bossen. Ze geven vorm aan de muziek van onze tijd en trekken maar liefst 80.000 bezoekers. Een eclectische line-up die bruggen slaat tussen indie, electro en urban. We Love Green is een geëngageerd festival en een experimenteel laboratorium dat het publiek bewust wil maken van respect voor het milieu. Het festival speelt een educatieve en culturele rol en gebruikt muziek om sociale, economische en solidariteitswaarden over te brengen en mensen bewust te maken. Tot binnenkort in het Bois de Vincennes van 31 mei tot 2 juni 2024!

Occitanie: Greenland Festival in Palau del Vidre
© Greenland Festival 2023

Kom 3 dagen lang genieten van concerten, voorstellingen, entertainment, ontdekkingen en uitwisselingen tijdens de editie 2024 van het Greeland Festival in Palau del Vidre van 31 mei tot 2 juni.

Het festival legt bijzondere nadruk op milieubewustheid en baseert zijn aanpak op belangrijke principes zoals bewustmaken, sorteren, recyclen, composteren, bevorderen van korte circuits, betrekken van lokale spelers en gebruiken van gemakkelijk beschikbare bronnen: een winnende combinatie van bescherming van de biodiversiteit en festiviteiten!

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg