Persberichten

Festival des Forêts ©J-p_Gilson

Geniet volop van de zomer in Frankrijk !

20/04/2023FrankrijkMeest recent

Of ze nu cultureel of sportief zijn, zorg dat je de grote evenementen van het zomerseizoen 2023 niet mist. Kom genieten van de zomervreugde in de verschillende hoeken van Frankrijk tijdens feestelijke bijeenkomsten op unieke plaatsen. Laat je verrassen door voorstellingen, proeverijen of wedstrijden die je zintuigen niet onverschillig zullen laten. Deze evenementen geven je tegelijkertijd de gelegenheid om je onder te dompelen in het lokale erfgoed, midden in de natuur, in het hart van de steden of in de buitenlucht! Ontdek onze selectie hieronder:

  • 31 mei tot 28 juli – De Nuits de Fourvière, Lyon (Auvergne-Rhône-Alpes)
  • 22 tot 25 juni – Bordeaux Fête le Vin (Nouvelle-Aquitaine)
  • 6 tot 9 juli – Wereldbeker speed highline in Ribeauville (Grand Est)
  • 5 tot 25 juli – Festival van Avignon (Provence-Alpes-Côte d’Azur)
  • 27 tot 30 juli – Jumping International de Dinard - CSI 5* (Bretagne)
  • 28 augustus tot 3 september - Les rendez-vous de l’Erdre in Nantes (Pays de la Loire)

De Nuits de Fourvière, Lyon (Auvergne-Rhône-Alpes)


Les Nuits de Fourvière ©Paul_Bourdrel

© Paul Bourdrel

Theater, muziek, dans, opera, circus ... Sinds 1946 houdt de Nuits de Fourvière de podiumkunsten in ere en streeft ernaar om verschillende disciplines naast elkaar te laten bestaan. Elke zomer, in juni en juli, organiseert het festival meer dan 150 voorstellingen voor meer dan 150.000 toeschouwers. Je kan in het hart van het stadscentrum van Lyon bijna 200 voorstellingen bijwonen op een uitgelezen historische locatie. De archeologische site van Fourvière, een ware artistieke long, opent zijn deuren van 31 mei tot 28 juli 2023.

Bordeaux Fête le Vin (Nouvelle-Aquitaine)


Bordeaux fête le vin ©Guillaume_Bonnaud

© Guillaume Bonnaud

Bordeaux Fête le Vin, het belangrijkste festival voor wijntoerisme, keert terug van 22 tot 25 juni aan de oevers van de Garonne. Het doel van dit gezellige evenement, dat elk jaar plaatsvindt, is om Bordeaux te promoten via zijn biologische en geëngageerde wijnen, zijn lokale en ambachtelijke producten en zijn erfgoed. Op het programma staan proeverijen van wijnen uit Bordeaux en de omgeving, talrijke culturele, ludieke en feestelijke evenementen, concerten, tentoonstellingen en een aanbod aan regionale restaurants. Dit alles met op de achtergrond de rivier de Garonne met zijn vele zeilschepen, open voor bezoekers tijdens het evenement! 

Fotogalerij

Wereldbeker speed highline in Ribeauville (Grand Est)
© Benoit Brume

Kijk omhoog, houd je adem in ... en bewonder een highline snelheidswedstrijd op 250 meter hoogte. Een adembenemende oversteek van het Château de Saint Ulrich naar het Bilstein-massief. Deze snelheidswereldbeker heeft tot doel het sportieve aspect van de discipline te ontwikkelen en tegelijkertijd de beginners de sport te laten ontdekken in een uitzonderlijk natuurkader. Graag tot in Ribeauville van 6 tot 9 juli 2023 voor een gegarandeerde dosis spanning!

Festival van Avignon (Provence-Alpes-Côte d’Azur)
© Festival d'Avignon

Van 5 tot 25 juli 2023 gaat in Avignon het grootste theater- en live performancefestival ter wereld door! Gedurende 3 weken vinden meer dan honderd voorstellingen, optredens en shows plaats voor een publiek van alle leeftijden en uit de hele wereld. De meeste van deze evenementen zijn vrij toegankelijk voor het publiek, op verschillende belangrijke locaties in de stad. Het Festival van Avignon is ook een gelegenheid om de cultuur te vieren van een stad met een rijke geschiedenis en charme.

Jumping International de Dinard - CSI 5* (Bretagne)
© Eric Knol

Mis de 111e editie van de Jumping International de Dinard niet. Deze internationale 5-sterrenwedstrijd voor paardensport vindt plaats van 27 tot 30 juli 2023 in het stadion van Val Porée in Bretagne. De beste ruiters, de jumpingelite en paarden uit de hele wereld zullen aanwezig zijn. Het Bretonse concours staat bekend als een van de beste wedstrijden ter wereld en combineert sport, gezelligheid en een warm publiek, waardoor de deelnemers zichzelf overstijgen. Niet minder dan 40.000 toeschouwers willen dit unieke evenement niet missen. Dus waarom jij dan wel?

Les rendez-vous de l’Erdre in Nantes (Pays de la Loire)
© Max news world three

Het festival Les Rendez-vous de l'Erdre, dat dit jaar wordt gehouden van 28 augustus tot 3 september, is zowel een van de grootste jazzfestivals in Frankrijk als een zeldzame maritieme bijeenkomst. Al 35 jaar lang worden elke nazomer een honderdtal concerten met maritieme scènes op de kades en bekende of opkomende groepen begeleid door prachtige Franse en Europese erfgoedboten die langs de 28 kilometer lange Erdre tussen Nort-sur-Erdre en Nantes varen. Deze verzameling van meer dan 200 boten op de rivier belooft nu al een grandioos spektakel voor de bezoekers!

Hebben deze evenementen je zin gegeven om naar Frankrijk te reizen? Bezoek de website France.fr om nog meer te ontdekken:

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg